20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YUNANİSTAN’DAN SEZON DIŞI TURİST İÇİN YENİ FORMÜLLER

Yunanistan Ulusal Turizm Örgütü'nün (GNTO) Birleşik Krallık ve İrlanda şubesi müdürü Eleni Skarveli, Yunanistan'ın daha az bilinen turistik yerlere ziyaretleri birleştiren alternatif turizm ürünleri formüle ettiğini söyledi

Yunanistan’dan sezon dışı turist için yeni formüller

08 Kasım 2023 Çarşamba 16:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE -
Yunanistan Ulusal Turizm Örgütü'nün (GNTO) Birleşik Krallık ve İrlanda şubesi müdürü Eleni Skarveli , WTM23 Londra Fuarı’nda Yunanistan’ın, sıcak noktalar üzerindeki baskıyı hafifletmek için daha fazla tatilciyi kış mevsimlerinde ziyaret etmenin yanı sıra daha fazla alışılmışın dışında yerleri ziyaret etmeye ikna etmeyi hedeflediğini söyledi.
Eleni Skarveli, Yunanistan'ın daha az bilinen destinasyonlardaki turistik yerlere ziyaretleri birleştiren alternatif turizm ürünleri formüle ettiğini söyledi. Bunu başarmak için yenilikçi pazarlamanın şart olduğunu söyledi.

yunanistan,-eleni-skarveli.jpg

Londra'daki Dünya Seyahat Pazarı'nda (WTM) düzenlenen bir panele katılan Eleni Skarveli , Yunanistan'ın çabalarını yeni turizm ürünleri geliştirmeye odakladığını, daha az turizm ürünleri sergilediğini söyledi. Bilinen destinasyonlar ve sitelerin, simgesel yapıların ve plajların erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini anlattı. Yunanistan Turizm Bakanlığı'nın popüler destinasyonlar üzerindeki baskıyı hafifletmenin sürdürülebilir bir yolu olarak turizm sezonunu uzatma ve gezginleri ülkenin daha fazla bölgesine dağıtma stratejisinin olduğunu söyledi.

Skarveli, Fransa'dan meslektaşları Gwenaelle Delos, Pedro Medina Asensio (İspanya) ve Debbie Flynn (İtalya) ile birlikte WTM'deki “Sürdürülebilirlik Yolu, Avrupa Turizm Pazarlarında Sürdürülebilirliğin Geleceğini Yeniden Şekillendiren Düzenlemeler” oturumunda Yunanistan'ı temsil etti.

yunanistan,-eleni-skarveli-001.jpg
Sezon dışı seyahatleri teşvik etmek için Skarveli, Yunanistan'ın daha az bilinen destinasyonlardaki turistik yerler ve turistik yerlere ziyaretleri birleştiren alternatif turizm ürünleri formüle ettiğini söyledi. Bunu başarmak için yenilikçi pazarlamanın şart olduğunu söyledi.

Oturumun katılımcıları, 2024'teki hedefin, son derece popüler destinasyonlarda aşırı turizmi yönetmeye yönelik devam eden çabalara katkıda bulunurken sorumlu seyahati teşvik etmenin bir yolu olarak gezginleri sezon dışı destinasyonları ziyaret etmeye teşvik etmek olması gerektiği konusunda hemfikirdi.

yunanistan,-eleni-skarveli-002.jpgSkarveli, "Hepimiz aynı sorunlar ve zorluklarla karşı karşıyayız ve gezginlerin tekrar tekrar geri dönmesi için ülkelerimizi korumanın sürdürülebilir bir yolu olarak sezonu uzatmak istiyoruz " dedi ve sezon dışı rezervasyonların 2024 için trend olduğunu doğruladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA