20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YUNANİSTAN BAKAN: TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME BAŞLADIK

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, WTM 23’te Yunanistan'ın sürdürülebilirliği temel alan bir stratejiye dayalı olarak turizmin gelişmesi için yeni eylemlerde bulunacağını söyledi .

Yunanistan Bakan: Turizmde yeni bir döneme başladık

08 Kasım 2023 Çarşamba 13:30

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE -
Londra'da düzenlenen Dünya Seyahat Pazarı WTM23’te Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Yunanistan Ulusal Turizm Örgütü'nün (GNTO) WTM Londra'daki basın toplantısında, Yunanistan'ın sürdürülebilirliği temel alan bir stratejiye dayalı olarak turizmin gelişmesi için yeni eylemlerde bulunacağını belirterek "Yunanistan’da turizmin gelişimi için yeni bir sayfa açılıyor" dedi .

Bakana göre, pandemiye, jeopolitik durumlara ve iklim değişikliğine rağmen Yunan turizmi tüm önemli alanlarda, gelir, istihdam, varışlarda "dikkate değer bir dayanıklılık ve yeniden canlanma" görüldü.

yunanistan-turizm-bakani-olga-kefalogianni,.jpgÜlkenin en son turizm rakamlarına değinen Bakan, Yunanistan'ın 2019'un ziyaretçi sayısını geçme yolunda ilerlediğini ve potansiyel olarak 2023'ün rekor bir yıl haline gelebileceğini söyledi.

Ağustos ayından bu yana Yunanistan'a varışlar yıllık bazda yüzde 18, turizm gelirleri ise yüzde 15 arttı. "Rakamların rekor yılı olan 2019'u aşacağına dair sağlam göstergeler var" dedi.

yunanistan-turizm-bakani-olga-kefalogianni,-003.jpgYUNANISTAN SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE ODAKLANACAK

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni şöyle konuştu: “Yunanistan artık küresel cazibesi olan yerleşik bir destinasyon. Ancak başarının kendi zorluklarını da beraberinde getirdiğini ve sürekli değişen küresel manzaranın karmaşıklığını deneyimlerken önümüzdeki yolun perspektif değişikliği gerektirdiğinin farkındayız. Özünde sürdürülebilirlik olan, finansal faydalar ile çevresel ve kültürel koruma, sosyal uyum ve yerel topluluklardaki insanlara bakım arasındaki dengeye öncelik veren bir projedir.Bütün bu özel değerlere odaklanmak, Yunanistan'ı bir kez daha turizm destinasyonları ve deneyimlerinin uluslararası sıralamasında öncü yapacaktır.”

yunanistan-turizm-bakani-olga-kefalogianni,-001.jpg
DAHA AZ BILINEN DESTINASYONLARı TANıTıYORUZ

Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Bakanlığın ve GNTO'nun 2024 sürdürülebilir turizm yatırımları açısından ana hedefinin, ziyaretçileri ülke geneline dağıtmak için Yunanistan'ın daha az bilinen bölgelerini tanıtmak olduğunu söyledi.
Bakanı Olga Kefalogianni, projelerinde gezginleri 2024 yılı dışında yılın her mevsiminde Yunanistan'ı ziyaret etmeye teşvik etmek yer aldığını sözlerine ekledi.
Kefalogianni, bakanlığın bir pilot program başlatacağını ve sürdürülebilir hale gelmek için en az dört Yunanistan destinasyonu seçeceğini söyledi. Seçilen destinasyonlarin fon alacağını bildiren Kefalogianni, "Diğer destinasyonlara örnek teşkil edeceklerini umuyoruz" dedi.

yunanistan-turizm-bakani-olga-kefalogianni,-002.jpgAyrıca bakanlığın turizm altyapısını güçlendirmek ve sürdürülebilirlik girişimlerini desteklemek için bir sürdürülebilirlik fonu oluşturacağını söyledi.

yunanistan-turizm-bakani-olga-kefalogianni,-004.jpgYunanistan'ın yeni stratejisi aynı zamanda kayak merkezlerinin ve dağ sığınaklarının modernizasyonu ; bir dalış destinasyonu olarak Yunanistan'a ışık tutulması ; marinaları ve limanları enerji açısından daha verimli ve erişilebilir hale getirmek için fon sağlanması ; ve büyük otellerin kahvaltı büfelerine yerel çiftlik ürünlerinin dahil edilmesi yönünde girişimler . Kefalogianni, bakanlığın yerel halkın kendi toplumlarındaki turizm işleri için eğitilmesini teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA