06 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara12°C
  • Antalya20°C

YUNAN VE TÜRK LİMANLARI ARASINDA SEFERLER YENİDEN AÇILDI

SeaDream II, bugün Galataport İstanbul'da görüntülendi ve burada ilk kruvaziyer gemisi oldu.

Yunan ve Türk limanları arasında seferler yeniden açıldı

01 Ekim 2021 Cuma 14:08

İSTANBUL- MedCruise, Yunan hükümetinin İstanbul ve Kuşadası'nı ziyaret ettikten sonra Yunan limanlarını ziyaret eden gemilere yönelik yasağı kaldırma kararının ardından Yunanistan ve Türkiye arasında gemi seferlerinin yeniden başlatılmasını memnuniyetle karşıladı.

Bu , hem Galataport İstanbul hem de Kuşadası'nın Avrupa standartlarına dayalı bir COVID-19 müdahale planı oluşturduğunu ve sürdürdüğünü kabul eden Yunan makamlarıyla Türk limanlarının durumu hakkında tutarlı iletişimden kaynaklanmaktadır .

seadream-ii,.jpgMedCruise çalışması

MedCruise, Yunanistan-Türkiye seyahatlerinin yeniden başlamasını sağlamak için çok çalışıyor. Dernek Başkanı Aris Batsoulis, Yunanistan ve Türkiye'deki yetkililer ve ulusal yönetimlerle görüşerek ayrıntılı bilgi verdi. MedCruise ayrıca güvenli seyir sağlamayı amaçlayan süreç ve protokolleri göstermek için İstanbul ve Kuşadası limanlarında AB Sağlıklı Ağ Geçitleri ortak eylem ekibinin teknik saha ziyaretleri düzenledi. Saha ziyaretine Batsoulis ve Genel Sekreter Aimilia Papachristou başkanlık etti.

CLIA Europe, AB Sağlıklı Ağ Geçitleri'nden Destek

Bu süreçte MedCruise, CLIA Europe'un güçlü desteğine, kruvaziyer gemilerine ve Avrupa Birliği'nin Christos Hadjichristodoulou liderliğindeki Sağlıklı Ağ Geçitleri ortak eylem ekibinin bilimsel desteğine sahip olduğunu söyledi.

Ve Galataport İstanbul, GPH, Türkiye Turizm

Galataport İstanbul Liman Başkanı Figen Ayan , Global Liman İşletmeleri Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı da aracı oldu .

Daha önce bildirildiği gibi , SeaDream II, birkaç Karadeniz limanına yapılan bir seferin ardından bugün yeni Galataport İstanbul'da yan yana ilk gemi oldu ve bu, onu pandemi kapanmasından bu yana bu tür ilk kruvaziyer güzergahı haline getirdi. Yaklaşık 150 yolcu ve mürettebatı taşıyan yat , Bulgaristan'ın Varna kentinden geldi . İki gün boyunca limanda olacak ve ilk olarak Bulgaristan'ın Burgaz kentine giden bir sonraki seyir için yolculara binecek .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA