05 Ekim 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara22°C
  • Antalya28°C

YUNAN ADALARINA VİZE MUAFİYETİ YÜZDE 50'LİK ARTIŞ GETİRİR

Yunan Başbakan Miçotakis'in "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize muafiyeti" kararını olumlu karşılayan turizmciler “Yaz aylarında Yunan adaları turlarında yüzde 50'ye varan artış olabilir” dediler.

Yunan adalarına vize muafiyeti yüzde 50'lik artış getirir

07 Aralık 2023 Perşembe 18:57

İSTANBUL; Celestyal Cruise Türkiye Direktörü ve Karavan Turizm Direktörü Özgü Alnıtemiz, Yunan adalarına bir haftalık vize muafiyeti üzerine önceki yıllarda da Yunan adalarına kapıda vize muafiyeti sağlandığını hatırlatarak “Turizmciler olarak sevindik ama dikkatli olmalıyız. Schengen'de Almanya'nın ağırlığı var. Bekleyip göreceğiz" dedi.

Yunan adalarının Türklerin en fazla ziyaret ettiği destinasyonlardan olduğunu belirten Özgü Alnıtemiz şunları söyledi: "Günübirlik ziyaretlerden, kruvaziyer turlarına kadar Yunan ekonomisine ciddi bir katkı sağlanıyor. Yunanistan Türk turistin ilgisini çekmek için olumlu bakıyor. Türk turist için vize ücreti yurt dışı seyahatlerde külfet oluşturuyor. Bugün 120 avrodan, 200 avroya kadar aracı kuruluşların aldığı hizmet bedeli var. Yunan adaları vize serbestisi ziyaretçiler için önemli bir tasarruf sağlayacaktır. Her yıl 1 milyon Türk Yunan adalarına gidiyor. Amacımız, bu turistleri gemiyle götürebilmektir. Kruvaziyer şirketlerinin de Türkiye'ye olan ilgisi artacaktır. Gemilerin uğradığı limanlardan aldığı turist sayısı önemlidir Türk yolcu artınca kruvaziyer şirketleri kendilerini Türkiye'de konumlandıracaklardır.”
Kararın sadece bu sene için değil, stra gelecek yıllar için de geçerli olması gerektiğini söyleyen Alnıtemiz, "İnşallah olumlu bir karar çıkar. Biz de gezginleri gemi turu ve Yunan adalarıyla buluşturabiliriz"dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA