20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YOLCULARIN KIZDIĞI TOPLAMA TATBİKATI GERİ DÖNÜYOR

Disney Cruise Line yolcuları, gemilerde yolculuk hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan yüz yüze toplanma tatbikatlarını geri getirmesinden hoşlanmıyor

Yolcuların kızdığı toplama tatbikatı geri dönüyor

17 Kasım 2022 Perşembe 14:00

FLORİDA- Disney Cruise Line yolcuları, kruvaziyer şirketinin gemilerinde yolculara kullar hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan yüz yüze toplanma tatbikatlarını geri getirmesinden hoşlanmıyor.

Yolcular “Gemi gezisini tercih eden herkes bu toplanmalarda yeterince bilgilendi. Uçaklarda bile hosteslerin anlatımı bitti, koltuk arkası ekranlardan dijital olarak anlatıma döndü. Gemilerde eziyete son verilsin. Başka çağdaş bir çözüm bulunsun” diyorlar.

disney-cruise-line.jpgdisney-cruise-line.pngKruvaziyer gemileri, operasyonlarda pandemic nedeniyle küresel duraklamanın ardından misafirlerin güvenliğini sağlamak için uygulanan birçok önlemi kaldırıyor. Bu önlemlerden biri, konukların zorunlu güvenlik tatbikatına uymak için artık büyük gruplar halinde toplanmalarına gerek kalmadığı yeni e-toplanma tatbikatıydı. Ancak bu durum tekrar normale dönüyor gibi görünüyor.

disney-cruise-line-001.pngDisney Cruise Line, bir gemi hareket etmeden önce zorunlu yüz yüze güvenlik toplanma tatbikatını eski haline getireceğini duyurdu. Üç gemide, prosedür zaten değiştirildi ve kalan iki yolcu gemisi önümüzdeki hafta onu takip edecek. Disney, tatbikatların neden geri geldiğini açıklamasa da, sebebin konuk katılımı eksikliği olduğu görülüyor.

Bir yolcu gemisinde herkesi güvende tutmak kadar önemli bir şey yoktur. Acil bir durumda herkesin görevlerini ve kaçış yollarını bilmesini sağlamak için Disney Cruise Line , kalkış öncesi güvenlik toplanma tatbikatlarını geri getiriyor.

Salgının ilk aylarında, ABD Sahil Güvenlik güvenlik toplanma tatbikatlarında bir değişiklik yapmayı kabul ederek konukların büyük gruplar halinde bir araya gelmesini engelledi. Hareket, COVID-19'un olası yayılmasını sınırlamayı amaçlıyordu ve başlangıçta başarılı oldu ve konuklar arasında popüler oldu.

Ancak Disney Cruise Line, 12 Kasım'da Disney Dream ve Disney Fantasy ve bugün 14 Kasım'da Disney Wish ile başlayarak tatbikatları geri getirmeye başladı . Tatbikat, 16 Kasım'da Disney Wonder'a geri dönecek ve Disney Magic , 20 Kasım'da son olacak. .

Bundan sonra, tüm konukların programlanan saatte kendilerine atanan toplanma istasyonlarına bizzat gelmeleri gerekmektedir. Misafirlerin anons sistemlerindeki talimatlara uyması ve ekip ve görevlilerin talimatlarına uyması gerekecektir.

Seyahat danışmanlarına gönderilen bir e-postada kruvaziyer şirketi şunları söylüyor: "Süreçlerimizi düzenli olarak gözden geçiriyoruz ve yüz yüze toplantı tatbikatlarını yeniden başlatma kararı aldık. Tüm Konukların, gemiye biniş gününde programlanan saatte kendilerine atanmış toplanma istasyonuna bizzat gelmeleri gerekecektir.”

"Bu geçiş, tüm Mürettebat Üyelerinin ve Konukların acil bir durumda güvenlik prosedürlerimizden tamamen haberdar olmasını sağlayacaktır. DCL Navigator Uygulaması, Misafirleri atandıkları toplanma istasyonu hakkında bilgilendirmeye, konumlarına ulaşmak için yol tarifleri sağlamaya ve Misafirlerle ek güvenlik bilgileri paylaşmaya devam edecek."

Prosedür, konukların boş zamanlarında tatbikat yapabildikleri ve DCL Navigator uygulaması aracılığıyla veya istasyonlarındaki bir ekip üyesiyle check-in yapabildikleri, geçen yıl yürürlükte olan protokolün yerini alıyor.

Diğer Kruvaziyer Şirketleri de Takip Edecek mi?

Disney Cruise Line'ın önlemi, son aylarda çok sayıda doğrulanmamış raporun, konuk katılımının eksik olduğunu ve çok daha kötüsü, birçok misafirin acil bir durumda ne yapacağını bilmediğini söylemesiyle geldi.

Şimdilik sadece Disney tatbikatları geri getireceğini söyledi. Disney gemilerinde bu kadar çok çocuk varken bu hiç de şaşırtıcı değil.

Karnaval Gezisi Toplanma İstasyonu Fotoğraf Katkısı: Joni Hanebutt / Shutterstock

ABD Sahil Güvenlik, yolcu gemilerindeki güvenlik önlemleri konusunda her zaman son derece katı olmuştur ve haklı olarak da öyledir. Hiçbir zaman kusursuz olmayan yeni prosedürler, konukların ayrı tutulması için oradaydı.

ABD Sahil Güvenliği, SOLAS'ın (Denizde Can Güvenliği) zorunlu kıldığı tatbikatlara tüm konukları tekrar getirmek istiyor olabilir.

Tüm kruvaziyer şirketleri tatbikatlarının tüm gemiler için yürürlükte olan güvenlik parametrelerine göre yapılmasını sağlamalıdır. Yapamazlarsa veya Sahil Güvenlik misafir katılımının minimum gerekliliklerin altında olduğuna inanırsa, yakında tüm kruvaziyer gemilerinin eski prosedürlere döndüğünü görebiliriz.

Kaynak: CnuiseHive
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA