19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

YOLCU SAYILARI VE UÇUŞ ÜCRETLERİ ARTARKEN EASYJET'TE REKOR KAR 

EasyJet, Hamas'ın geçen hafta sonu gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırının ardından İsrail'e uçuşlarını askıya alan havayolları arasında yer alıyor.

Yolcu sayıları ve uçuş ücretleri artarken easyJet'te rekor kar 

04 Kasım 2023 Cumartesi 22:00

LONDRA- EasyJet, Hamas'ın geçen hafta sonu gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırının ardından İsrail'e uçuşlarını askıya alan havayolları arasında yer alıyor. Tel Aviv'deki operasyonlar askıya alındı ​​ve tüm uçuşlar en erken 17 Ekim'e kadar iptal edildi. EasyJet, salgının ardından talebin toparlanmaya devam etmesi nedeniyle bu yaz rekor kâr elde etti.Uygun fiyatlı havayolu şirketi, Temmuz ve Eylül ayları arasında vergi öncesi karının 650 milyon £ ile 670 milyon £ arasında olmasını bekliyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısı yüzde 8 artarken, ücretler de aynı dönemde yüzde 9 arttı. EasyJet, yatırımcılara yaptığı güncellemede gelecek yılın başlarından itibaren temettü ödemesine devam etmeyi planladığını da doğruladı.

Başlangıçta, vergi sonrası yıllık kârın %10'u gelecek yılın başlarından itibaren hissedarlara dağıtılacak ve bunun 2025'te %20'ye çıkması bekleniyor.

Airbus'tan da 157 yeni uçak siparişi verildi ancak bu yatırım hissedarların onayına tabi.

Havayolunda %15 hisseye sahip olan easyJet kurucusu Stelios Haji-Ioannou daha önce pahalı yeni uçaklara ihtiyaç olup olmadığını sorguladığından bu durum zorlayıcı olabilir.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA