19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

YERLEŞİK YABANCILAR OKUDUKLARI KİTAPLAR İLE KÜTÜPHANE KURDU

Okudukları kitapları bıraktıkları bir kitap kafede toplayan yabancılar '’Yerleşik Yabancılar Kütüphanesi’ni kurdu.

Yerleşik yabancılar okudukları kitaplar ile kütüphane kurdu

14 Ocak 2021 Perşembe 14:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yabancılar, okudukları kitapları bıraktıkları bir kitap kafede toplayarak Yerleşik Yabancılar Kütüphanesi’ni kurdu. Yerleşik Yabancılar Kütüphanesi'nde İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Felemenkçe dillerinde 7 bin 500 kitap bulunuyor.
Kütüphanenin kurucuları arasında yer alan Çetin Kitabevi Sahibi Devrim Çetin, Manavgat'ta en fazla yerleşik yabancının yaşadığı mahallenin isminin Side olduğunu söyledi. Manavgat Irmağı kenarında kurdukları Kitap Kafenin aynı zamanda turizm kentinde yerleşik yabancı kitap kurtlarının buluştuğu yer olduğunu kaydetti.

yerlesik-yabancilar-kutuphanesi.JPGYerleşik yabancı Alman, İngiliz, Hollandalı ve Belçikalıların yoğun kitap okuduğunu belirten Devrim Çetin, ''Yerleşik yabancı dostlarımız okudukları kitapları başkalarının da okuması için kitap kafeye bırakıyorlar. Bizde bırakılan kitaplardan kütüphane kurduk. 7 bin 500 kitaba bulaştık. ''Yerleşik Yabancı Kütüphanesi'' aynı zamanda düzenli kitap okumanın sembolü. Kitap Cafe de kitap okumada bir araya gelen yerleşik yabancılar kitap okumada iyi bir rol model. '' dedi.

yerlesik-yabancilar-kutuphanesi.jpg
yerlesik-yabancilar-kutuphanesi-001.JPG
yerlesik-yabancilar-kutuphanesi-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA