20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YENİDEN YAPILANDIRILAN ALİTALİA 1 TEMMUZ’DA UÇMAK İSTİYOR

İtalya’da yeniden yapılandırılan Alitalia, 1 Temmuz itibariyle yeniden uçuşlara başlamayı planlıyor

Yeniden yapılandırılan Alitalia 1 Temmuz’da uçmak istiyor

29 Nisan 2021 Perşembe 13:00

ROMA - İtalyan havayolu Alitalia, yeniden düzenlendikten ve yeniden adlandırıldıktan sonra 1 Temmuz’dan itibaren tekrar uçmaya başlayacak. Havayolunun yaklaşık 45 uçak konuşlandıracağı ve yaklaşık 4,500 çalışanı olacağı tahmin edilmektedir.

La Repubblica gazetesinin yaptığı haberde, Alitalia, devletten istediği miktarın yarısından azı olan bir milyar avronun biraz üzerinde destek alıyor.

alitalia.pngMakalede, yeni İtalya Başbakanı Mario Draghi, hızlı bir çözüm bulmak amacıyla ulaştırma, ekonomi, sanayi ve çalışma bakanlarıyla bir araya geldiğini belirtiliyor. Hükümet dairesi yorum yapmaktan kaçındı.

Başbakan Giuseppe Conte’nin  hükümeti, Alitalia’nın yerini alacak ITA adlı yeni bir havayoluna üç milyar euro ayırmıştı. 2017 yılında iflas ilanından bu yana zorunlu yönetimde bulunuyor.

La Repubblica’ya göre, ITA, Alitalia’nın tüm uçaklarını, personelini ve rotalarını satın alacak. Önümüzdeki yaz sezonundan yararlanmak için Temmuz sonunda faaliyete geçmeyi planlıyor.

Il Sole 24 Ore gazetesi, İtalyan havayolunun yeniden yapılanmanın ardından 1 Haziran’dan sonra hizmet vermeye başlayacağını iddia ediyor.

Il Giornale gazetesine göre, yeni havayolu 43 ila 45 uçak ve selefinin 2500-3000 çalışanıyla başlayabilir ve 1-2 milyar avro aralığında devlet yardımı alabilir.

Ancak, İtalyan ulusal taşıyıcısının yeniden başlaması, Alitalia’nın varlıkları için açık ihale talep eden Avrupa Komisyonu’nun onayını gerektiriyor. Yeni havayolunun eski markayı terk etmesi ve bazı kalkış ve iniş aralıklarından vazgeçmesi için baskı yapıyor.

Gazete, taşıyıcının millileştirilmesine devam etmek istediğini söyleyen İtalyan hükümetinin Brüksel’den temsilcilerle bir araya geleceğini de sözlerine ekledi

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA