19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

YENİ NORMALE DOĞRU PANDEMİDE GEMİYLE SEFERE ÇIKMAK

Salgının ortasında, yolcu gemileri test için deneme seferleri yapıyor. Gemide sosyal mesafeli mini golf dahil herşey yapılıyor. Gemiler aynı eskiden olduğu gibi çevresel hasarla geri dönüyor,

Yeni normale doğru pandemide gemiyle sefere çıkmak

22 Kasım 2020 Pazar 11:00

CENOVA/ İTALYA - Pandemide büyük zarara uğrayan kruvaziyer turizmi yeniden eski günlere dönebilmek için çareler üretiyor ve adeta çırpınıyor. Normal bir şekilde seferlere başlamak isteyen kruvaziyer şirketleri zararı minimuma indirmek için alınan önlemleri gösterebilmek amacıyla yolcu gemilerinde acente temsilcilerini ve medyayı ağırlayarak test seferleri yapıyor. The Guardian gazetesinden Chiara di Giorgio  gözlemlerini yazarken “Gemiler eskiden olduğu gibi çevresel hasarlar veriyorlar” dedi. Davide Bertuccio de pandemide gemi yolculuğunu fotoğrafladı. Gemilerdeki geziye katılanlar sosyal mesafeli, maskeli seyahatlerin geleceğini belirleyecek gözlemlerle dönüyorlar.

gemi-seyahati-pandemi-002.jpg

Chiara Di Giorgio’nun yazısı Davide Bertuccio'nun fotoğrafları ile pandemide gemi seyahati anlatımı şöyle:

İtalyanlar sıcak insanlardır ama en sevdiğimiz alışkanlıklarımız olan tokalaşmaları ve sarılmaları bir süreliğine bir kenara bıraktık. Avrupa'da yasak başladığından bu yana kalkan ilk büyük yolcu gemisi olan MSC Grandiosa'dayız .

16 Ağustos 2020, gemi yolculuğunun yeniden başlamasına izin veren bir İtalyan bakanlık kararnamesinin ertesi günü ve Grandiosa, Cenova'dan çoktan yola çıktı.

Grandisoa mürettebatından biri hayal kırıklığı ve vatan hasreti havasıyla “25 Ocak'tan beri gemideyim” diyor. Geminin durduğunu ve sonra tekrar ayrıldığını gördüm. Hiç karaya çıkmadım ve her geçen gün dünyanın değişimini izledim. "

gemi-seyahati-pandemi-003.jpg

        Geminin oyun odasına bir lumboz. MSC Grandiosa enfeksiyondan bir balon olmayı hedefliyor

"Hepimiz için rahat bir nefes oldu" diyor. "Akdeniz sularında aylarca durdurulduktan ve işi yeniden başlatma illüzyonundan sonra, bu yavaş gelişti."

Karaya oturmuş gemi, kendisi gibi hayatlarının çoğunu denizde geçiren diğer mürettebatın evi haline geldi. Roma yakınlarındaki Civitavecchia limanına demir atan tekne, mahsur kalan mürettebatı tarafından Covid-19 salgını boyunca hizmet vermeye devam etti.

gemi-seyahati-pandemi-008.jpg

        Yolculardan güneşlenme terasında kendileri ve diğerleri arasında en az bir şezlong bırakmaları istenir.gemi-seyahati-pandemi-009.jpg
gemi-seyahati-pandemi-010.jpg

        Geminin tüm genel alanlarında maskeler zorunludur

Kapatma sırasında kruvaziyer trafiğinin durması gemilerden kaynaklanan emisyonları önemli ölçüde azalttı, ancak liman kirliliği yine de özellikle Akdeniz rıhtımlarında endişe verici seviyelere ulaştı. Hava kirliliğiyle mücadele eden kuruluşlardan oluşan bir koalisyon olan Avrupa Ulaştırma ve Çevre Federasyonu tarafından hazırlanan bir rapor , 2017 yılında Avrupa'da 203 lüks yolcu gemisinin yaklaşık 3.267 kiloton yakıt tükettiğini ve 10.286 kiloton karbondioksit, 155 kiloton yaydığını iddia ediyor. azot oksit, 62 kiloton sülfür oksit ve 10 kiloton partikül madde.

Kilitleme bu emisyonları azalttı ve yolcu gemisi endüstrisinin alt çizgisini vurdu. Dünyanın en büyük tatil seyahat şirketlerinden biri olan Carnival Corporation, 2020'nin ikinci çeyreğini 4,3 milyar dolar (3,25 milyar sterlin) net zararla kapattığını bildirdi.

gemi-seyahati-pandemi-014.jpg

        Birçok havuzdan biri. Yolcuların ortalama yaşı, salgın öncesinden beri aşağı yukarı aynı kaldı: çoğu 50+

gemi-seyahati-pandemi-015.jpg
 

        Mini golf, dans dersleri ve sinemalar her zamanki gibi devam ediyor, ancak hiçbiri fiziksel mesafeye ve maske gereksinimlerine uymuyor

      pandemi-gemi.jpg
pandemi-gemi-001.jpg
 Oyun alanları artık sterilize edilmeleri için her iki saatte bir kapatılıyor.

Şimdi, endüstri yavaş yavaş yeniden başladığında, gemi seyahati tatilleri için yeni bir prototip var.

Bir Grandiosa mürettebat üyesi "Her gün aralıksız kontroller işaretleniyor" diye açıklıyor. Gemiye binmeden ve el dezenfektanından önce zorunlu bez testleri yapılır. Açık hava oyun aktivitelerinde bile yüz maskeleri takılır. Konaklanabilecek maksimum yolcu sayısı 5.000'den 1.500'e düşürüldü, ancak ulusal [İtalyan] turizminde bir artış oldu. "

gemi-seyahati-pandemi-016.jpg  
     Şezlonglar da düzenli olarak dezenfekte edilir

gemi-seyahati-pandemi-017.jpg

        Kapalı futbol sahası Covid-19 swab test alanına dönüştürüldü

Yeni kurallar, yolcuların tatillerini, virüs başka bir hayata aitmiş gibi huzur içinde geçirmelerini sağlamak için tasarlandı. Maskelerin boğduğu tuhaf neşeli bağırışları bile duyabilirsiniz. Virüsün gemide bulunup bulunmadığı başka bir konudur. 

Yolculuğun yeniden başlatılması, yalnızca gemide bir balonun - yüzen bir rüyalar, umutlar ve harcanan tasarruf adası; aileleri ve emekli çiftlerin yanında balayındaki gençler. Sağlıkla ilgili acil durum, dünyanın çoğuna tatile çıkma yeteneğinin belli olmadığını hatırlattı.

Yolculardan biri, "Uçakta, pamuklu çubuk testinin zarar vermesi dışında korkacak hiçbir şeyin olmadığı cennet gibi bir yerde yaşamak gibi hissettiriyor" dedi.

Alışkanlıklarımız değişmiş olabilir, ancak şimdilik gezintinin - hem zevkleri hem de çevresel zararları - devam edecek gibi görünüyor.

pandemi-gemi-002.jpg

        Malta'ya gitmeden önceki akşam Palermo, Sicilya'daki Grandiosa'da

pandemi-gemi-003.jpg        Kumarhanedeki her ikinci masa artık kapanıyor

Kaynak: The Guardian
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA