20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE YELKEN SPORU ÇALIŞTAYI YAPILACAK

TÜSF ile TYF Yelken Komiteleri tarafından düzenlenen “Üniversitelerde Yelken Sporu Konferansı ve Çalıştayı” 22 Aralık Cumartesi günü yapılacak. 

Yeditepe Üniversitesi’nde yelken sporu çalıştayı yapılacak

09 Aralık 2018 Pazar 14:00

İSTANBUL - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF)ile Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yelken Komiteleri tarafından düzenlenen “Üniversitelerde Yelken Sporu Konferansı ve Çalıştayı” 22 Aralık Cumartesi günü yapılacak. 
Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahibi olduğu toplantı Kayışdağı Kampüsü’nde gerçekleşecek.

yeditepe-universitesi’nde-yelken.jpgÜniversite gençliğinin giderek yelkene daha fazla ilgi duyması ve artık çoğu üniversitede bir yelken kulübü ya da yarışan takımlar olduğundan önceki yazılarımızda söz etmiştik. İşte şimdi bu gençler bir araya gelecek, görüş ve öneriler ışığında kendi rotalarını çizecekler.

Bu konuda Türkiye’de ilk kez düzenlenen etkinliğin mimarları bir süre önce ortak çalışma yürütme kararı alan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ile Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) Yelken Komiteleri.

Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü’nde 22 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek “Üniversitelerde Yelken Sporu Konferansı ve Çalıştayı”nda günün ilk yarısında deneyimli yelkencilerin, öğleden sonraki bölümde ise üniversiteli gençlerin sunumlarına yer verilecek. 

yeditepe-universitesi’nde-yelken-001.jpgKONFERANS SUNUMLARI VE KONULARI
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamerve TYF Başkanı Özlem Akdurak’ın açılış konuşmalarından sonra yapılacak sunumlar ve konu başlıkları şöyle sıralanıyor:

Mehmet Özçetin (Kişisel Gelişim, Albert Einstein ve Yelken), Arif Gürdenli (Yarış Stratejileri ve Olimpiyat Deneyimleri), Ahmet Ediboğlu-Kıvanç Sevinç (Uluslararası Yelken Yarışçılığı ve TP52 Tecrübeleri), Emre Başkan (Yelken Hayatın Tam Kendisi), Şükrü Sanus (Yelken Sporcu Etiği ve SportsBoat Yarışçılığı), Doğa Arıbaş (Üniversiteli Yelkencinin Yaşamı ve Başarı Hikayesi).

ÖĞLEDEN SONRA SIRA ÜNİVERSİTELİLERDE
“Üniversitelerde Yelken Sporunun Gelişimi”konulu çalıştayda ise Bahçeşehir, Piri Reis ve Yeditepe Üniversitelerinin öğrencileri tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştirilecek. 

Ardından tüm üniversitelerin katılımları ile “Yelken Yarışları Planlaması” ele alınacak, görüş ve öneriler toplanacak.

Kayıhan Hasırcı’nın Üniversitelerarası SportsBoat Trofesi’nde çektiği fotoğrafların da sergileneceği Yeditepe Üniversitesi Kampüsü’ndeki konferans ve çalıştayda ayrıca 2018 yılındaki başarı ve etkinlikler nedeniyle Bahçeşehir, Bilgi, Piri Reis ve Yeditepe Üniversitesi yelken takımları birer plaketle onurlandırılacak.

PROGRAM
Tarih: 22 Aralık Cumartesi
Yer: Yeditepe Üniversitesi Kampüsü (Kayışdağı)
09.00-09.30: Kayıt
09.30-10.00: Açılış Konuşmaları
10.00-13.00: Konferans Sunumları
13.00-14.00: Yemek Arası
14.00-18.30: Çalıştay

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA