23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

YEDİNCİ SANAT ENGEL TANIMADI

'Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde, 'Yedinci Sanat Engel Tanımaz' projesi kapsamında film çeken engellilerin başarısı, sanatseverlere örnek oldu.

Yedinci sanat engel tanımadı

17 Aralık 2007 Pazartesi 12:00

BURSA -Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde, 'Yedinci Sanat Engel Tanımaz' projesi kapsamında film çeken engellilerin başarısı, sanatseverlere örnek oldu.

Görme ve işitme engelli vatandaşların da sinemadan yararlanmasını hedefleyen proje kapsamında yaşamı fotoğraflarıyla anlatan engelliler, Çağan Irmak'ın 'Babam Ve Oğlum' filmini de ilgiyle izledi. Projenin diğer ayağında ise işitme ve görme engelli vatandaşların rol aldığı, profesyonel oyuncuların desteğiyle yaşama geçirilen özel filmin çekimi yapıldı.

 



Oyuncu Ümit Çırak'ın yönetmenliğinde 1,5 günde çekilen kısa film, 'II. Uluslar arası İpek Yolu Film Festivali'nin final gecesinde Tayyare Kültür Merkezi fuayesinde gösterildi. Engellilerin sinemayla bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan projeye emek veren Nar Proje Evi yetkilileri, Filmiz Film Yapım ekibi ve Türkiye Engelliler Milli Federasyonu ve Görme Özürlüleri Federasyonu'nun da desteklediği çalışmalarını Bursa'da gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını ve kendilerine bu fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

 



Mutlu Şentürk isimli bir engelli, zaman zaman umutsuzluğa kapıldığını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin kendileri içinde açtığı BUSMEK kurslarından sonra böyle bir kaygı içine hiç girmediğini belirterek, "BUSMEK beni hayata bağladı. Şimdi de bizim için açılan atölye çalışması benim gibi bir çok engelliye moral kazandırdı. Bu çalışma ile insanın azimli olduğunda her şeyin üstesinden geleceğine inandım. Çalışmalarıyla bizi hayata bağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SON DAKİKA