23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

YAYALAŞTIRMAYA İTO DESTEĞİ

İTO Eminönü Belediyesi işbirliği ile, Mahmutpaşa yokuşu ve etrafındaki cadde, sokak, yol ve tretuvarların düzenlenerek, yayalaştırılmasına katkı sağlayacak.

Yayalaştırmaya İTO desteği

09 Ocak 2008 Çarşamba 08:00

İSTANBUL-İstanbul Ticaret Odası,(İTO) Eminönü Belediyesi işbirliği ile, Mahmutpaşa yokuşu ve etrafındaki cadde, sokak, yol ve tretuvarların düzenlenerek, bölgenin yayalaştırılmasına katkı sağlayacak. Bölgenin tamamının yayalaştırılmasını hedefleyen projenin başlangıcı olarak kabul edilen bu anlaşmada İTO 400 bin YTL'ye mal olacak yapım çalışmasını üstlendi. Alt yapı ve binaların dış cephelerinin yenilenme çalışmalarıyla birlikte projenin tamamı yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olacak.

Tarihi yarımadanın yayalaştırma çalışmalarının ilk adımı İstanbul'un ucuz alışveriş çarşısı olarak bilinen Mahmutpaşa Caddesi ve çevresinden başlıyor. Bölgenin yayalaştırılması için Eminönü Belediyesi ve İTO arasında yapılan işbirliğine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, odanın kurulduğu günden buyana sosyal sorumluluk projelerini, eğitim, sağlık ve bölgedeki tarihi yapıların yenilenmesi alanlarında devam ettirdiklerini söyledi. Özellikte Türk tüccarlarının Ticaret okulu diye bilinen Mahmutpaşa ve çevresinde tarihi bir muhitin yeniden canlandırılması çalışması içinde yer aldıklarını ifade etti. Yalçıntaş, Eminönü Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde Tarihi Mahmutpaşa Yokuşu ve etrafındaki cadde ve sokakları yenileyeceklerini kaydetti. Yol ve tretuvarları yapacaklarını, bu sokaklar arasında Ayancılar. Hacıküçük, Hacıküçük Camii, Kefeli Han ve Rastıkçı sokaklarının bulunduğunu aktaran Yalçıntaş, buraların yenilenmesi için malzeme hariç tüm masrafları oda olarak karşılayacaklarını söyledi. Buna ilişkin dün bir ihale gerçekleştirdiklerini belirten Yalçıntaş, çalışmanın 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

 

NEVZAT ER: "YAYALAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI ALT YAPI VE DIŞ CEPHE YENİLENMESİ TAKİP EDECEK"

 

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ise, Mahmutpaşa ve çevresinin ardından yayalaştırma çalışmalarının Sirkeci, alt ve üst Laleli ile Tahtakale ve çevresinde devam edeceğini anlattı. Yayalaştırılması planlanan bölgelerde tüm alt yapının da yenileneceğini ifade eden Er, binaların dış cephe yenilenmesinin de dahil olduğu projelerinin 3 ayda tamamlanacağını kaydetti. Er, yenilenecek cadde ve sokaklarda trafik yasağının getirileceğini, burada faaliyet gösteren imalathanelerin yükleme ve boşaltma işlemlerine akşam 20:00 ile sabah 07:00 saatleri arasında izin verileceğini dile getirdi.

 

İstanbul'un Dünya Kültür Başkenti olma yolunda gerçekleşen çalışmalar kapsamında 2008 yılında tarihi yarımadadaki tüm imalathanelerin kaldırılacağını, bölgede turizmi çeken önemli mekanlardan biri olan Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşı'nın 7 gün 24 saat açık kalmasına imkan sağlayacak projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından Nevzat Er ve Murat Yalçıntaş arasında anlaşmaya ilişkin protokolü imzaladı.

SON DAKİKA