19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

YATAK ARTIŞI TURİZMDE MARKALAŞMAYA ZARAR VERİYOR

TİSİYOB Başkanı Hüseyin Aydoğan: Antalya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde konaklama tesisi yapımında yeterli doyuma ulaştı.

Yatak artışı turizmde markalaşmaya zarar veriyor

28 Haziran 2023 Çarşamba 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya son 45 yıl içerisinde 5 bin yatak kapasitesinden 720 bine ulaşması üzerine turizmciler “Çok yatak fiyatlandırmayı ve kaliteyi düşürüyor. Bunun sonucunda Antalya gibi önemli bir destinasyon, markalaşmada geri kalıyor” dediler.
Manavgat Tityeyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği - TİSİYOB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Antalya'nın kitle turizminde yeterli yatak kapasitesine ulaştığını belirterek" Antalya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde konaklama tesisi yapımında yeterli doyuma ulaştı. 700 bin yatak kapasitesinden sonra her yapılan aynı konseptte öte yapımı turizmde en fazla markalaşma sorununa engel olur"dedi.

tityeyengol-sorgun-turizm-yatirimcilari-birligi---tisiyob-baskani-huseyin-aydogan.jpg

manavgat-otel.png

Antalya'da Kaş ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar 450 beş yıldızlı otel bulunuyor. Antalya pandemi öncesi 16 milyon yabancı ve 11 milyon 500 bin yerli turist ağırlayan önemli bir turizm destinasyonu olarak öne çıkıyor.

xanthos-antik-kenti.jpg

Antalya'da en fazla yatak artışının olduğu turizm destinasyonu olan Manavgat’ta 350 tarihi ören yeri bulunuyor. Bunun 27'si turist ziyaretine açık ve 1' i ise UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.
1988 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan tarihi ören yeri 60 yıl Fransız arkeoglarin kazı yaptığı Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık Mahallesi'nde bulunan Xanthos Antik Kent’i turistlerin ziyaret ettiği önemli bir bölge olarak öne çıkıyor.
Xanthos, Likya nın en uzun süreli başkenti olmuş, politik ve kültürel başarıların yanısıra büyük felaketleri de yaşamış bir şehirdir. Erkek, kadın ve çocuk tüm Xanthoslular tarihte iki kez, M.Ö. 545 Perslere karşı, ve 500 yıl sonra da Romalılara karşı son kişi hayatta kalana kadar savaşmıştır. Antik şehrin kalıntıları arasında bugün, mimari açıdan bin beş yüz yıl öncesine kadar uzanan bir zaman diliminden kalma pek çok mezar bulunmaktadır. Ancak pek çok eser 19.yüzyılda İngiltere ye kaçırılmıştır, bugün kabartmaların ve mimari buluntuların önemli bölümü Londra’daki British Müzesinin Likya Eserleri Seksiyonunda sergilenmektedir. Xanthos, UNESCO Dünya Kültür Mirası kapsamındadır

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA