20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YAŞLI RUSLAR, SİLİFKE'DE PORTAKAL BAHÇELİ EVLERE YERLEŞİYOR

Antalya Rus - Türk Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Andrey Baranov: Doğa ile iç içe yaşamak isteyen Ruslar portakal, mandalin, limon ve nar ağaçlarının olduğu evlerde yaşamak istiyor

Yaşlı Ruslar, Silifke'de portakal bahçeli evlere yerleşiyor

02 Şubat 2021 Salı 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA
- Yaşlı emekli Rusların yerleşimi Alanya dan sonra Mersin'in Silifke ilçesi oldu. Antalya Rus - Türk Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Andrey Baranov, Türkiye'de en fazla Rusların yerleştiği yerin Alanya, Kemer, Muratpaşa, Konyaaltı ve Manavgat- Side'de yerletiğini söyledi.

yasli-ruslar,-silifkede-.jpgAlanya'da ve Side'de 16 bin 700 yerleşik Rus'un yaşadığını vurgulayan Andrey Baranov, ''Bundan 20 yıl önce her Rus'un hayali ölmeden dünya gözüyle Antalya'da tatil yapmak. Günümüzde ise yaşlı ve emekli Rusların hayatlarının son demlerini Antalya'dan gayrimenkul alarak geçirmek istiyor. Doğa ile iç içe yaşamak isteyen evlerinin önünde portakal, mandalin, limon ve nar ağaçlarının olduğu yerde yaşamak isteyenler ise Silifke, Taşucu, Kurtuluş Mahallesi İle Erdemli ilçeleri oldu. '' diye konuştu.

yasli-ruslar,-silifkede--003.jpgSilifke'nin Çayır Mahallesi'nde yaşayan Dudu-Şahabettin Başar çifti, son yıllarda Silifke'de başta Gülnar ilçesinde bulunan Akkuyu Nükleer Enerji Santralinde yapımında çok sayıda Rus mühendis çalışması nedeniyle çarşıda pazarda çok sayıda Rus görmeye başladıklarını söyledi. Şahabettin Başar, '' Silifke'de yerleşik yaşayan Rus dostlarımızla sık sık görüşüyoruz. Ruslar çok sıcak kanlı ve dost canlılar. Özellikle yaşlı Ruslar yerleşimde portakal, limon, mandalin ve nar bahçesinde müstakil evlerde yaşamayı tercih ediyor.'' ifadesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA