18 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C
  • Antalya24°C

YAŞLI ALMANLAR NOEL TATİLLERİ MANAVGAT'TA GEÇİRMEK İSTİYOR

Side-Manavgat destinasyonunda tatil yapan yaşlı Almanların Noel Bayramı tatili için '' çok büyük avantaj'' olduğunu söylendi.

Yaşlı Almanlar Noel tatilleri Manavgat'ta geçirmek istiyor

25 Kasım 2020 Çarşamba 00:53

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Alman turizm uzmanı Erol Güldal, her yıl kış aylarını Side-Manavgat destinasyonunda tatil yapan yaşlı Almanların Noel Bayramı tatili için '' çok büyük avantaj'' olduğunu söyledi. Her yıl kış döneminde 250-300 bin yaşlı Alman ve Avrupalının Antalya'da 20 ile 60 gün arasında tatil yaptığını hatırlatan Erol Güldal, '' Side-Manavgat bölgesinden 30 yıldır aynı otelin aynı odasında tatil yapan yaşlı Alman çiftler var.

yasli-almanlar-noel-tatilleri-.jpgPandemi döneminde geçen yıla göre yüzde 75 oranında düşük. Geçen yıl Manavgat Evrenseki Bölgesinde beş yıldızlı otellerin kış döneminde doluluk oranı yüzde 40 seviyesindeydi. Pandemide bu rakam yüzde 5'e düştü. Pandemi döneminde gelen yaşlı Almanlarla yaptığımız görüşmelerde, yaşlı Almanlar Covıd 19 Korunma tedbirlerini daha güvenli bulunuyor. Yaşlı Almanlar, Almanya'dan Türkiye'ye uçmadan önce kontrolden geçtiklerini Antalya Havalimanı'nda termal kamerayla genel ates ölçme ve otel girişinde ateş ölçme valizlerin dezenfektesi , pandemi odası, odada günlük çarşaf kılıf ve tüm malzemelerin değişmesi dezenfekte edilmesi tatil yapmada çok korunaklı olduğunu söylüyorlar. Bazı Almanlar Almanya'da kışın evden çıkmadıkları pandemi döneminde daha da zorlaştığını dile getiriyorlar. Side'de doğa yürüyüşü ve Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) yaptıkları ve Pandemi döneminde Antalya'da tatil yapmak çok güzel olacağını vurguluyorlar. '' diye konuştu.

yasli-almanlar-noel-tatilleri--001.jpgYılbaşında yaşlı Almanların Antalya tatillerini yapacağını anlatan Güldal, 2021 yılı turizm sezonunun Manavgat turizmi için Alman ve Avrupa turizminde güzel bir sezon geçireceği inancını kaydetti.

yasli-almanlar-noel-tatilleri--002.jpgNashira Otel Sahibi Hüseyin Aydoğan, yaşlı Alman ve Avrupalı turistlerin kış döneminde Titreyengöl-Sorgun Bölgesi'nde 35 yıldır düzenli tatil yaptığını söyledi. Pandemi döneminde güvenli tatil sertifikalı otellerde yaşlı Almanların kış döneminde Manavgat tatil yapmaları için şans olduğunun altını çizen Aydoğan, ''Bölgemizde yaşlı Almanlar kış mevsiminde kendi ülkelerinde soğuktan ve çetin kış şartlarında evlerinde evlerinden dışarı çıkamazken Manavgat Titreyengöl ile dünyanın sayılı kumul ormanı Sorgun Çamlığı Da yürüyüş yapıyorlar, Norfdic Walking yürüyüşü yaparak doğa ile başbaşa kalıyorlar.''

yasli-almanlar-noel-tatilleri--003.jpg
yasli-almanlar-noel-tatilleri--004.jpg
yasli-almanlar-noel-tatilleri--005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA