20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

YARIM BIRAKILAN MİHRAP MEVKİİ TURİZM YOLU TAMAMLANMALI

Karayolları’nın Konya-Antalya yolu üzerinde kamulaştırdığı yerlerin yol bağlantılarını turizm sezonu başlamadan yapılması gerektiği belirtildi.

Yarım bırakılan Mihrap Mevkii turizm yolu tamamlanmalı

09 Aralık 2021 Perşembe 21:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Mihrap Mevkiinde turistik işletme açan tesislerin sahipleri Karayolları’nın Konya-Antalya yolu üzerinde kamulaştırdığı yerlerin yol bağlantılarını turizm sezonu başlamadan yapması gerektiğini belirttiler. Yol tamamlanmadığı için tesisleri açamayan ve belediye hizmetlerinden yararlanamayan tesislerin avukatı Mücahit Gündoğdu “2022 turizm sezonu başlamadan yolun tamamlanması gerekiyor” ded


mihrap-mevkii-turizm-yolu.jpgTARİHİ YOL
Antalya'yı Konya'ya bağlayan karayolunun açılması ile Taşağıl- Beydiğin, Beydiğin -Beyşehir ulaşımı 90 kilometre kısaldı. Bildrilen tarihten 4 yıl geç bitirilen yolda gidişli gelişli iki tünel bulunuyor.
Tarihi kayıtlara göre 100 yıl kadar önce İtalya'nın Antalya'yı işgalinde Türkiye'nin hububat ambarı olan Konya'dan buğdayı, arpayı, nohutu, çeltiğin Antalya Limanına taşınmasında üzerinde 17 köprü bulunan aynı yol kullanılıyordu.

mucahit-gundogdu-002.jpgYOLDA TEHLİKELER VAR
Bölgedeki turistik tesislerin avukatı Mücahit Gündoğdu, tarihi yolun önemli olduğunu ancak 2022 turizm sezonu öncesi tamamlanması gerektiğini belirterek “Yol bağlantıları yapilmalı ve bozuk olan yerleri düzeltmeli. Yol kenarında tehlike yaratan çukurlar ise kapatılmalı” dedi.
.Antalya Taşağıl’dan Konya'ya bağlanan yeni yol bir çok eksikle 9 ay önce trafiğe açıldı. Aradan geçen süre içinde yolun eksiklerinin tamamlanmaması turistik işletme sahiplerini tedirgin ediyor.

mihrap-mevkii-turizm-yolu-001.jpgYOL GÜZERGAHINDA EKO TURİZM BÖLGESİ VAR
Manavgat Beydiğinde bulunan tarihi 8 asırlık Selçuklu Hanı Kargıhan kültür turları kapsamında ziyaretler nedeni ile İbradı ilçesi Başlar, Ormana, Ürünlü köyünde bulunan Altınbeşik Mağarası nedeni ile yol çok turizmciler için önem taşıyor.

Avukat Mücahit Gündoğd yol ve çevre hakkında şu bilgileri verdi:''Yüklenici firma yolu trafiğe açtı. Ama Taşağıl'a ulaşımda ara yol bağlatılarını tamamlamadı. Turizmciler 2022 sezonunda eko, doğa sporları, bisiklet sporu, jeep safari için hazırlanıyor. Ayrıca Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atları görmeye gelenler için yapılan jeep safari turları için işletmeler açılamadı.
Acil olarak yol bağlantıları yüklenici firma tarafından bitirilerek bölgede ve yol güzergahında turizm hizmeti verecek olan tesislerin açılışının yetişmesi gerekir. Ayrıca Manavgat Belediyesi yeni hizmete girecek olan çok sayıda tesisin önüne çöp konteyneri koyamadı. Taşağıla giden yol güzergahında eko turizme hizmet verecek tesislerin ana yolu ulaşımda ara bağlantı yollarını yapılmasını istiyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA