19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

YAPTIĞI CARETTA CARETTA EKMEKLE FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Mehmet Şimşek, ekmekten yaptığı caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının daralmasına dikkat çekmek için olduğunu söyledi.

Yaptığı caretta caretta ekmekle farkındalık oluşturuyor

15 Temmuz 2021 Perşembe 23:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Alanya ilçesinde Kahya Otel'de çalışan otel ekmek ve pasta yapım ustası Mehmet Şimşek ve şef Mustafa Şahin, hamurdan yaptığı pasta ve ekmek caretta carettalarla deniz kaplumbağaları türünün yok olma tehlikesine dikkat çekiyor.

mehmet-simsek,--001.jpg

Mehmet Şimşek, ekmekten yaptığı caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının daralmasına dikkat çekmek için olduğunu söyledi. Dünya Doğayı Koruma Vakfı(WWF) verilerine göre yumurta bıraktıkları alanlarda köpek ile gezme, yumurta bırakılan alanlarda motosiklet ve ATV quart motaro ile kumsalda safari yapma, balıkçı ağlarına takılması, turistik yörelerde sürat teknesi çarpması, su gösterilerinde jet ski çarpması ve denize atılan naylon poşetleri deniz anası zannederek yutarak boğulmaya bağlı caretta caretta türü deniz kaplumbağaları yaşam alanlarının daralması nedeni ile nesillerinin yok olma tehlikesi altında olduğunu söyledi.

mehmet-simsek,-.jpg

Mehmet Şimşek, '' Yaptığım caretta caretta ekmeklerle otelimize tatile gelen yerli ve yabancı turistlere deniz kaplumbağasını yakından tanımalarında farkındalık oluşturmak istedim. Türlerinin yok olması tehlikesi tehdidi altında olduğuna dikkat çekmek istedim. '' dedi.

CARETTA CARETTA'YA EZİYET EDEN RUS TURİSTE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDI

Öte yandan Manavgat'ın turistik Side Mahallesi'nde bir 5 yıldızlı otellerin bulunduğu sahilde alkollü olduğu belirlenen bir Rus turistin yumurta bırakmak için sahile gelen caretta carettaya yaptığı eziyeti gösteren resimleri sosyal medyada paylaşmasına Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seher Akyol’u harekete geçirdi. Akyol’un Kumköy Jandarma Karakoluna giderek suç duyurusunda bulunmasının ardından, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Kumköy Karakolu, Doğal Hayatı Koruma ve Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti. Olayın gerçekleştiği sahile giden ekipler, carettaya eziyet eden turistin kaldığı oteli belirledikten sonra otel yetkililerinden turist hakkında bilgi aldı. Kimliği belirlenen Rus Turistin sosyal medyadaki paylaşımının ardından gördüğü tepki nedeniyle apar topar otelden ayrılıp ülkesine döndüğü belirtildi. Rus turist hakkında korumaya alınmış ve soyu tükenmekte olan hayvanlara eziyet yapmak suçundan kimlik bilgileriyle gıyabında idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA