19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

YANGINAN KURTARILAN KAPLUMBAĞA "TOROS" TEDAVİ EDİLDİ

Garden Hotel'in Sahibi Mehmet Çelikten,'' Toros ismini verdiğim kaplumbağayı yangının içinde çıkardım. Ayaklarında ve kabuklarının belirli yerlerinde yanıklar vardı.'' dedi. 

Yangınan kurtarılan kaplumbağa "Toros" tedavi edildi

18 Ağustos 2021 Çarşamba 09:11

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Turizmci Mehmet Çelikten, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı  Kızıldağ Mahallesi'nde çıkan orman yangınından kurtardığı ve ''Toros'' ismini verdiği kaplumbağayı gözü gibi koruyor.  Antalya Sidede Side Selimiye Garden Hotel'in sahibi Mehmet Çelikten, 10 gün süren Manavgat yangınında yangın söndüren orman işçileri ile itfaiye erlerine içme suyu taşırken,'' Toros ismini verdiğim kaplumbağayı yangının içinde çıkardım. Çıkardığımda ayaklarında ve kabuklarının belirli yerlerinde yanıklar vardı.'' dedi. 

kaplumbaga-toros.jpgYaralı kaplumbağayı yangın bölgesinden getirdikten sonra veterinere götürerek yanan ayakları ile yanan kabuk bögelerini tedavi ettirdiğini belirten Sideli turizmci Mehmet Çelikten, şu bilgileri kaydetti:'' Toros'un yanan yerlerinin iyileşmesi için veteriner hekimin verdiği kremleri sürdüm. Kremleri sürmeden önce ılık su ile her gün yıkadım. Toros'u her gün serin su ile yıkayınca ve krem çalınca 5 gün içinde kendini topladı. Önceleri hiç bir şey yemiyordu. Çünkü ayakları çok fazla yanmıştı. Şimdi en çok sevdiği marul ve domatesi yiyor. Toros bana yaren oldu. Veteriner hekim yaşını 30 olarak tespit etti. Tamamen iyileştikten sonra yanan alanlarda yeşillik olduktan sonra aynı yere bırakacağım.''   Mehmet Çelikten, yanan ormanlık alanda yanarak can vermiş bir igonayı görünce  gözyaşlarını tutamadığını sözlerine ekledi.
kaplumbaga-toros-001.jpg
kaplumbaga-toros-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA