20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YANAN ORMANLARDA 21 BİN TURİST JEEP SAFARİ TURUNA ÇIKTI

Es Es Turizm Acentesi Sahibi Levent Akgün, Her yıl yemyeşil alanlarda çıkardığımız jeep safari turlarına bu sene turistleri yangınla siyaha bürünmüş alanları gösterdik.

Yanan ormanlarda 21 bin turist jeep safari turuna çıktı

11 Aralık 2021 Cumartesi 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya-
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Es Es Turizm Acentesi Sahibi Levent Akgün, "Her yıl yemyeşil alanlarda çıkardığımız jeep safari turlarına bu sene turistleri  yangınla siyaha bürünmüş alanları gösterdik' dedi. 2021 yılında Manavgat'ta ormanlık alanlarda , Oymapınar, Manavgat Barajı, Bucakşeyhler Mahallesi'nde bulunan Lybre Antik Kent ile yanan ormanlık alanlarda jeep safari turlarına  21 bin Alman, Rus, Ukraynalı, Polonyalı, gurbetçi ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşlarının çıktığını söyledi

safari-turu.jpg

safari-turu-001.jpgTuristlere, alternatif turizm kapsamında her yıl çıkardığımız jeep safari turlarında bu sene o bölgede çıkan ormanlık alanların yandığını söylemlerine karşı turistlerin yinede görmek istediklerini söyledi. Levent Akgün, '' Her yıl Oymapınar ve köylerinde yemyeşil alanlarda çıkardığımız jeep safari turlarına bu sene turistleri yemyeşil yaprakları ve dalları yangınla siyaha bürünmüş alanları gösterdik. Bazı turistler bir önceki yıl yada daha önceki yıllarda jeep safari turuna çıktığı alanlardaki yanmış çam ağaçlarını görünce duygulanarak ağlayan bile oldu.
safari-turu-002.jpgManavgat Bucakşeyhler Mahallesi'nde bulunan  Lyrbe Antik Kentte  ynagında 70 ile 100 yıllık çam ağaçlarının yanması ve tarihi ören yerindeki bazı tarihi taşların yangınla siyaha büründüğünü görmek yürek burkucu bir tabloydu. Geçen sene pandemide Avrupalı ve Alman turist gelmediği için jeep safari ATV QURT turcuları çok kötü bir sezon geçirmişti. Bu sene Jeep safari turları pandemi tedbirleri ve kısıtlamalarına karşı çok güzel bir sezon geçirdik.'' Dedi.
Levent Akgün, Antalya alternatif turizm etkinlikleri kano, rafting, kültür turları, tarihi ören yerleri turları, kanyon turları, trekking, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü), At safari turları, Oryantiring sporu turları ve bisiklet turlarında pandemi öncesi 2019 yılında 95 milyon Euro Döviz girdisi sağladığını sözlerine ekledi. 
safari-turu-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA