19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

YANAN ORMANLAR, MANAVGAT'TA '' AT SAFARİ TURU YOLLARINI DA YOK ETTİ

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Aksaz Mahallesi'nde Alman eşi ile '' Ha Aksaz ha Teksaz' diyerek kurduğu '' Aksaz Kovboy Kasabası ile 40 atı'' yanmaktan kurtuldu. 

Yanan ormanlar, Manavgat'ta '' at safari turu yollarını da yok etti

08 Ağustos 2021 Pazar 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat'ta 10 gün süren orman yangınları eko turizm alanlarını yok etmesi ile at safari turları yollarının yanması doğa turlarını da zora soktu. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Aksaz Mahallesi'nde Alman eşi ile '' Ha Aksaz ha Teksaz' diyerek kurduğu '' Aksaz Kovboy Kasabası ile 40 atı'' yanmaktan kurtuldu. 

aksaz-kovboy-kasabasi-.jpgAksaz Kovboy Kasabası Sahibi Mustafa Deniz, 10 gün süren Manavgat orman yangınında Aksaz'daki ormanlık alanlar yandığını söyledi. Kovboy Kasabasını  ve içindeki atların yanmasını son anda önüne geçtiklerini  belirten Mustafa Deniz, ''Aksaz Daki at çiftliğimiz ve kovboy kasabamız Antalya'ya tatile gelen Rus, Baltık, Alman, Batı Avrupa, İskandinav, İngiltere, ABD ve Kanada Dan alternatif tatil konseptinde gelen turistler için en ayrıcalıklı bölge. Ayrıcalıklı olması çok zengin ormanlık alanları olması turistleri doğal güzellikleri ile büyüleyen şehrin ortasından geçen Manavgat Irmağı, Titreyengöl, Manavgat Barajı, Naras Barajı ve Oymapınar BarajI , milyonlarca yılda oluşan kumul orman  Sorgun Çamlığı ile her yıl 900 bin yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyonun olması.'' dedi.  

aksaz-kovboy-kasabasi--001.jpg

aksaz-kovboy-kasabasi--002.jpg

aksaz-kovboy-kasabasi--003.jpg

aksaz-kovboy-kasabasi--004.jpg

   Pandemi öncesi başta Almanya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere yıllık 300 at safari tutkununu Aksazdan Beydiğin, Beydiğinde  Anadolu Selçuklu döneminin tarihi İpek Yolu'nu yeniden yaşatmak için 8 asırdır ayakta olan Selçuklu şaheseri Kargıhan'da konaklayarak Konya Beyşehir'e kadar 15 gün süren yolculuğa çıktıklarında vurgulayan Mustafa Deniz, '' Yanan ormanlık alanlar ile Manavgat'ta yangından olumsuz etkilenen 37 köyün yanmasına bağlı at safari turu yollarıda yandı. '' ifadesinde bulundu. 

        Manavgat'ta sahilde caretta carettaların yumurtlama alanlarının belirlenmesinde sonra Alman ve Avrupalı turistlerin deniz kenarında at üstünde tatil nostaljisi fotoğraf çektirmesine son verdiklerini , fotoğraf çektirmek isteyenleri caretta carettaların yumurtlama alanı dışında ata bindirdiklerini kaydetti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA