20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

YABANCI TURİST DE DÜMENİ KOMŞULARA KIRDI

Turizm sektörü yerli turist kaybı yaşarken, yabancı turistin tercihi de değişti. Yüksek fiyatlar nedeniyle yabancı turist rotasını İspanya, Yunanistan, Mısır ve İspanya’ya çevirdi.

Yabancı turist de dümeni komşulara kırdı

06 Ağustos 2024 Salı 12:00

İSTANBUL - Turizm sektörü yerli turist kaybı yaşarken, yabancı turistin tercihi de değişti. Yüksek fiyatlar nedeniyle yabancı turist rotasını İspanya, Yunanistan, Mısır ve İspanya’ya çevirdi.
Fahiş fiyatlar nedeniyle yerli turist tatil için Yunan adalarının yolunu tutarken, Muğla’nın Bodrum ilçesi ve İzmir’in Çeşme ilçesindeki çok sayıda otel beklenilen doluluk oranlarına ulaşamadı.  Turizm sektörü yerli turist kaybı yaşarken, yabancı turistin tercihi de değişti. Yabancı turist rotasını İspanya, Yunanistan, Mısır ve İspanya’ya çevirdi. Rusların Türkiye’ye olan ilgisi de azaldı.

yabanci-turist-.jpgOTELLER KRİZDE

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Akdeniz ve Ege bölgesinde bulunan birçok otel ciddi sıkıntılar içinde ve pek çok otel kriz yaşıyor. Bazıları konkordato ilan etti. Birçok turizmciyle görüştüm, temel problem girdi maliyetinin yükselmesi” dedi.

SÖZCÜ’ye değerlendirmelerde bulunan Turhan Çömez, Türkiye’de gıda enflasyonunun yüzde 70’i aştığının altını çizerek, “Bu durum fiyatlara yansıdı. Elektriğe de yüzde 38’lik zam gelince Türkiye’deki turizmci artık Avrupa’yla rekabet edemeyecek duruma düştü. Türkiye’ye şu anda gelecek birçok müşteri rota değiştirip, Yunanistan, Mısır, İtalya, İspanya gibi ülkelere gidiyor” açıklamasını yaptı.

“Sadece turizm değil Türk tekstil sektörü de çok önemli kayıplar yaşıyor” ifadelerini kullanan Çözmez, “Türk yatırımcı ülkemizdeki 3 milyar dolarlık yatırımlarını söktü ve Mısır’a gitti” dedi. “3 milyar dolar yatırımın karşılığında Mısır’da 100 bin kişilik istihdam sağlandı” açıklamasını yapan Turhan Çömez, “Bu durum Türkiye için çok önemli kayıptır” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA