23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

YABANCI GENÇLERE OSMANLI İZLERİ

"Doğadaki Kardeşlik" projesi içerisinde 'Osmanlı'dan izler' gezisi kapsamında İspanya, Azerbaycan ve Gürcistan gençleri Bilecik'te Osmanlı'yı tanıdı.

Yabancı gençlere Osmanlı izleri

11 Ocak 2008 Cuma 14:00

BİLECİK -"Doğadaki Kardeşlik" projesi içerisinde 'Osmanlı'dan izler' gezisi kapsamında 3 ülkenin gençleri Bilecik'e geldi. Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca onaylı proje, Balıkesir Kum Saati Eğitim Gençlik, Kadın ve Sosyal Yardım Derneği ve Bilecik Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülüyor.




İspanya, Azerbaycan ve Gürcistan ülkelerinden 5'er kişilik heyet ve Bilecik Gençlik Merkezi gençleri, Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, Gençlik Merkezi Müdürü Neşet Arduç ile birlikte Bilecik Vali vekili Metin Çınar ve Vali yardımcısı Eflatun Can Tortop'u ziyaret etti. Vali vekili Çınar, "Osmanlı'dan İzler" gezi programında Bilecik'e gelen gençleri, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarında görmekten ve ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek, tarihi ve misyonu bakımından kentin büyük önem taşıdığını kaydetti. Bu tür projelerin kültürel ve tarihsel mirasın dünyaya tanıtılmasına hizmet ettiğini ifade eden Çınar, "Bilecik Osmanlı Devleti'nin başkentliğini yapmış bir şehir olduğu için tarihi eser bakımından çok zengindir. Katılımcılarımızla şehrimizin güzelliklerini paylaşmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Vali yardımcıları Çınar ve Tortop, 20 kişiden oluşan heyete Şeyh Edebalı'nın bulunduğu tablo ve Bilecik'i tanıtıcı broşürler bulunan çanta hediye etti. Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrenci meclisi ile birlikte olan heyet, 7 gün sürecek olan proje kapsamında, Bilecik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Huzurevi, Bozüyük Kaymakamlığı ve Metristepe, Pazaryeri Kaymakamlığı ve kır gezisi, Kınık Köyü ve Söğüt Kaymakamlığı ve Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret edecek.

 

Balıkesir Kum Saati Eğitim Gençlik, Kadın ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Emine Dönmez, yaptığı açıklamada, projenin amacının gençler arasında sporun kaynaştırıcı rolünü kullanarak yabancı düşmanlığının önüne geçmek olduğunu söyledi. Spor yoluyla sağlıklı bir gençlik gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını anlatan Dönmez, şunları söyledi: "Projemizi iki temel tema üzerine kurduk. Spor ve çevre etkinlikleri. Spor etkinlikleri farklı milletleri kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşlik duygusunu pekiştiren en iyi alanlardan birisidir. Farklı ülkelerdeki gençlerin çevre bilinci ve sporla ile ilgili deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlamaktır. İkincisi ise, gençlere ortak çevre bilinci aşılayarak doğanın zenginliklerinin farkına varmaları ve çevre hakkında gençlere temel bilgiler kazandırmaktır. Çevresel zenginliklerimizi ellerimizle kaybetmenin ne demek olduğunu, bunun bizim için ne gibi zararlara sebebiyet vereceğini açıklayarak, gençlere çevre sorumluluğunu kazandırmaktır. Katılımcılar arasında kültürel etkinlikler düzenleyerek kültürel iletişim ve etkileşim içerisinde bulunmak."

SON DAKİKA