19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

YABANCI DİL BİLEN ATLI JANDARMALAR NEVŞEHİR'E DÖNDÜ

Her yıl turist yoğunluğunun olduğu Belek, Bodrum, Kaş, Kalkan, Marmaris, Side ve Kemer gibi turizm bölgelerinde yabancı dil bilen atlı jandarmalar görev yapıyor.

Yabancı dil bilen atlı jandarmalar Nevşehir'e döndü

24 Ekim 2020 Cumartesi 11:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE/MANAVGAT/ ANTALYA -- Nevşehir, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı( JAKEM)'na bağlı her yıl turizm sezonu öncesi turist yoğunluğunun olduğu Belek, Bodrum, Kaş, Kalkan, Marmaris, Side ve Kemer gibi turizm bölgelerinde yabancı dil bilen atlı jandarmalar görev yapıyor.

atli-jandarmalar--009.jpg

JAKEM'e bağlı İngilizce, Almanca ve Rusça bile atlı jandarmalar Side'de 12 yıldır görev yapıyor. Sezon öncesi dünyaca ünlü turizm bölgesi Side'ye gelen atlı jandarmalar, 5 ay süresince Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Side Limanı, tarihi ören yeri Side Turizm Yolu, plajlar, portikli yol, Devlet Agorası ve Apollon Tapınağı'nda devriye atarak tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin mal ve can güvenliğini koruyor.

atli-jandarmalar--010.jpg

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, turizm sezonunda atlı jandarmaların göreve başladığı günsen bu yana her yıl 5,5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı Side'de kapkaç, turistlerin çantasını çalma, turiste kötü davranma, yolunu kaybeden turistlerin otellerini bulma ve turiste kötü söz söyleme ve hırsızlık olaylarının yüzde 80 oranında azaldığını söyledi.

atli-jandarmalar--011.jpg

Atlı jandarmaların turizm bölgelerinde önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Mehmet Ergen, '' Yabancı dil bilen atlı jandarmalar olası hırsızlık ve kapkaç olaylarında çok hızlı davranarak hemen yaklıyor. Ayrıca hırsızlar turistin cüzdan ve çantasını çaldıktan sonra daracık sokaklardan hemen kaçıyorlar; atlı jandarmalar daracık sokaklara girebildikleri için kapkaç ve hırsızları çok hızlı bir şekilde yakalıyor.'' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA