20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

WTTC’DEN “OTELLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN TEMELLERİ”

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi- WTTC “Hotel Sustainability Basics” adlı “Otellerde Sürdürülebilirliğin Temelleri” programı ile otellerde sürdürülebirliğin kurallarını açıkladı

WTTC’den “Otellerde Sürdürülebilirliğin Temelleri”

06 Mart 2023 Pazartesi 20:00

BERLIN/ ALMANYA-  Dünya turizminin zirve buluşması ITB Berlin Fuarı'nda açıklanacak olan Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi- WTTC’nin hazırladığı “Hotel Sustainability Basics” adlı “Otellerde Sürdürülebilirliğin Temelleri” programı ile dünyanın dört bir yanında turistlere konaklama hizmeti veren tesislerin sürdürülebilir turizm yolculuklarını başlatılacak. Yapılan çalışma, gezegeni korumak ve toplulukları korumak için sorumlu seyahati tanımlamak için turizmin geleceği için önem taşıyor.

Küresel turizm kuruluşu WTTC, devrim niteliğindeki “Hotel Sustainability Basics” ile uygulanacak temel bilgiler programını belirledi. Programa göre binlerce otel, destinasyon ve OTA, Hotel Sustainability Basics'i destekliyor. Sürdürülebilir turizm konusunda yapılan araştırmalar, tüm otellerin gezegene karşı sorumluluklarının farkında olduğunu gösteriyor

wttc-“hotel-sustainability-basics.png

KÜRESEL OTEL MARKALARINDAN TALEP GELDİ
Turizm sektörü tarafından desteklenen girişim olan Basics, sorumlu ve sürdürülebilir seyahat ve turizmi desteklemek için tüm otellerin asgari olarak uygulaması gereken, dünya çapında tanınan ve koordine edilen bir dizi kriteri içeriyor. Temeller, bir grup etkili küresel otel markasından gelen net talebin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Çok sayıda sürdürülebilirlik girişimi varken, Basics ulaşılabilir bir başlangıç ​​noktasına odaklandı. Program, tüm konaklama işletmelerini sürdürülebilirlik yolculuklarına başlamaya teşvik edecek ve sektördeki sürdürülebilirliğin tartışılmaz unsurlarını yeniden tanımlayacak.

POZİTİF ENDÜSTRİ İÇİN BAŞLANGIÇ
12 temel kriterden oluşan Temeller, tüm otellerin asgari düzeyde uygulaması için ulaşılabilir niteliktedir. Daha karmaşık sürdürülebilirlik planlarına ve hatta daha fazla sürdürülebilirliğe geçiş için bir atlama taşı görevi görürler.

Basics ayrıca, Pathway to Net Positive Hospitality'nin son sürümünü açıklayan Sürdürülebilir Otelcilik Birliği tarafından net pozitif bir endüstri için başlangıç ​​noktası olarak kabul ediliyor.

DOĞRULAMA ŞEMASı
Programın geçerliliğini sağlamak için WTTC, otellerin kanıt sağlamasına ve Temel İlkeleri takip ettiğinden emin olmasına olanak tanıyan basit bir çevrimiçi doğrulama sistemi geliştirmek için Green Key ve SGS ile ortaklık kurdu.

Doğrulama programı, otellerin ve diğer turistik konaklama yerlerinin ilk yılda 12 kriterden sekizini karşıladığının resmi olarak doğrulanmasını ve üçüncü yılda 12 kriterin tamamına yönelik çalışma taahhüdünü göstermesini sağlıyor. Kriterler sektörün eko-dirençli olmasını ve gezegenin değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayabilen yapıda olmasını sağlar.

ULUSLARARASI OTELLER KATILDI
Toplu olarak dünyanın dört bir yanından on binlerce tesisi temsil eden altı büyük uluslararası otel grubu, açılış ortakları olarak Basics'e katıldı. İlk otel grupları arasında Accor, Jin Jiang International, Louvre Hotels Group, Meliá Hotels International, Meininger ve Radisson Hotel Group gibi tanınmış markalar yer alıyor.

wttc-ceo-julia-simpson.png

SÜRDÜRÜLEBİRLİK İÇİN TEMEL OLUŞTURUYOR
WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson, şunları anlattı: “Otellere sürdürülebilirlik temelleri içeren doğrulama programını başlattığımız için inanılmaz derecede gururluyuz. Girişim, sektörde otellerin ve diğer turistik konaklama yerlerinin sürdürülebilirlik yolculuklarına başlaması için bir temel oluşturma ihtiyacına bir yanıt niteliğindedir.

Araştırmamız, çoğu işletme sahibinin çevreye karşı sorumluluklarının farkında olduğunu, ancak verimli su kullanımı girişimleri gibi birçok sürdürülebilirlik uygulamasının düzensiz olduğunu gösteriyor.

Temel bilgiler, sektör için eşit koşullar yaratarak boşluğu doldurur. Dünyanın dört bir yanından şimdiden binlerce otelin Basics'e kaydolmuş olması ve bugünden itibaren doğrulama süreçlerine başlaması, böyle bir plana duyulan ihtiyacın kanıtıdır."

inge-huijbrechts,-radisson.jpg

GEZEGENI VE TOPLULUKLARı KORUMAK
Radisson Hotel Group Sürdürülebilirlik, Güvenlik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Küresel Kıdemli Başkan Yardımcısı Inge Huijbrechts, şöyle konuştu: “Otellerde Sürdürülebilirliğin Temelleri, otel endüstrisinde yeni ve cevaplanmamış bir talebi karşılıyor. Temel otel sürdürülebilirliği için sağlam, güvenilir ve net bir etiket sağlıyor. Gezegeni korumak ve toplulukları korumak için sorumlu seyahati tanımlamamız önemlidir. Hotel Sustainability Basics ile gezginlere dünyadaki her tür otel için net bir sürdürülebilir konaklama seçeneği sunuyoruz.
Radisson Hotel Group, Hotel Sustainability Basics'i 2025 yılına kadar 1.100 otelinin tamamında uygulamayı taahhüt ediyor. Bunu hissedarımız Jin Jiang International, bağlı kuruluşları Louvre Hotel Group ve dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük otel grupları ve destinasyonlarla birlikte yapıyoruz."

yesil-konaklama.jpg

YEŞIL KONAKLAMA EĞILIM RAPORU

WTTC, 27.000 konaklama sağlayıcısının 12 kritere göre nasıl adil olduklarını öğrenerek, Yeşil Konaklama Eğilimleri Raporu aracılığıyla kapsamlı bir uluslararası kıyaslama çalışması gerçekleştirdi. En önemlisi, bu kıyaslama, WTTC'nin Temel Bilgilerin zaman içindeki ilerlemesini izlemesini sağladı.

Konaklama sağlayıcılarının neredeyse %100'ü eşitsizliği azaltmak için en az bir girişim uyguluyor ve %96'sı çamaşırların yeniden kullanım programlarını benimsiyor. Ayrıca birçok otel işletmecisinin sürdürülebilir uygulamalar oluşturduğunu, ancak bunların sektör genelinde yaygınlaşması için daha gidilecek çok yol olduğunu gösterdi. Ankete katılanların üçte ikisi şimdiden pipet gibi bazı tek kullanımlık plastiklerin kullanımını ortadan kaldırmaya ve diğer atık azaltma girişimlerini uygulamaya başladı.

Raporda yeni uygulamalara da dikkat çekildi.
Ankete katılanların neredeyse yarısı küçük plastik tuvalet şişelerini toplu dağıtıcılarla değiştirdi ve üçte biri artık yiyecek ve içecek tedariklerinde her kurs için vejetaryen seçenekler sunuyor.

Sektör Partnerleri

WTTC, Alliance'a ek olarak, Greenview temsilcileri, WTTC'nin otel üyeleri, Expedia, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC), Sürdürülebilir Konaklama Birliği ve Trip.com Grubu'nun yanı sıra belgelendirme kuruluşları SGS dahil olmak üzere diğer önde gelen sektör figürleriyle işbirliği yaptı. ve Yeşil Anahtar.

sustainable-hospitality-alliance-ceosu-glenn-mandziuk,.png

DÜNYANIN GELECEĞİNE KATKIDA BULUNMAK İÇİN FIRSAT
Sustainable Hospitality Alliance CEO'su Glenn Mandziuk, “Otel Sürdürülebilirlik Temelleri'ni başlatmak için Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi ile birlikte çalışmaktan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Temel bilgiler, varış noktasına aldığından fazlasını geri veren müreffeh ve sorumlu bir küresel konaklama sektörü yaratmak için iddialı hedefler belirleyen İttifak'ın Net Pozitif Ağırlama Yolunun önemli bir parçasıdır. Net Pozitif Konukseverlik, bizim için ulaşılması gereken muazzam bir hedef. Net sıfırın ötesine geçmek ve aslında dünyanın geleceğine katkıda bulunmak cesur bir hırs ama sektörün başarabileceğine inanıyorum.”

gstc-ceo-randy-durband.jpg

MÜKEMMEL BİR YOL SUNUYOR
Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) CEO'su Randy Durban, “Dünyadaki otellerin hızla sürdürülebilirliğe doğru ilerlemesi gerekiyor, ancak ilk adım en zoru olabilir. WTTC Hotel Sustainability Basics, anlamak ve ilk adımları atmak için mükemmel bir yol sunuyor. GTSC Endüstri Kriterlerinin sekiziyle eşleşen on iki net eylemle, Temel Bilgiler gerçekten de yolculuğun önemli bir parçası.”

trip.com-group-ceo-jane-sun.png

OTELLERİ GÜÇLENDİRECEK
Trip.com Group Grup CEO'su Jane Sun, “Sürdürülebilirlik kolektif bir hedeftir. Sürdürülebilir seçeneklere yönelik talep arttıkça Trip.com Grubu, WTTC dahil ortaklarımızla işbirliğini derinleştirecek ve dünya genelinde otelleri en iyi sürdürülebilirlik uygulamalarını benimsemeleri için güçlendirecek."

Hedef Ortaklar

Bir dizi küresel turizm destinasyonu, Hotel Sustainability Basics'in gücünü zaten fark etmiş ve otellerinin Basics'i uygulamasını sağlama taahhüdünü gösteriyor.

azerbaycan-turizm-kurulu-ceosu-florian-sengstschmid.png

GELECEK NESİLLER İÇİN TURİZME SAHİP ÇIKIYORUZ
Azerbaycan, Basics'i destekleyen ilk Hedef Ortağı oldu ve bunu Belize, Kolombiya ve Mauritius gibi diğer destekçiler izledi.Azerbaycan Turizm Kurulu CEO'su Florian Sengstschmid, “Temeller, Azerbaycan'ın sürdürülebilir turizm geliştirme stratejisine önemli bir eklentidir. Tüm değer zinciri ve müşteri yolculuğu boyunca sürdürülebilirliğe öncelik vermeye kararlıyız. Bu girişimin ülke ortağı olmaktan gurur duyuyoruz ve sorumlu turizm uygulamalarını teşvik etme çabalarımızı sürdürme sözü veriyoruz. Misyonumuz, gelecek nesillerin yararlanması için ülkenin maddi ve manevi kaynaklarına ve hem ziyaretçilere hem de ev sahiplerine fayda sağlayan bir turizm endüstrisine sahip çıkmaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA