19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

WTM, SEYAHAT VE TURİZMİN GELECEĞİ’Nİ SANAL ORTAMA TAŞIDI

“Seyahat ve Turizmin Geleceği İyileşmeye Yönelik Finansal Stratejiler” başlıklı 5 saatlik etkinlikte, seyahat ve küresel turizm endüstrisinden 103 ünlü konuşmacı ve 1.250 kişi yer aldı.

WTM, Seyahat ve Turizmin Geleceği’ni sanal ortama taşıdı

12 Haziran 2020 Cuma 19:35

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA,
World Travel Market’in WTO eski başkanı Taleb Rifai, ITIC'in Grup CEO'su Ibrahim Ayoub yönetiminde rebuilding.travel ile işbirliği ile sanal ortamda düzenlediği “Seyahat ve Turizmin Geleceği İyileşmeye Yönelik Finansal Stratejiler” başlıklı 5 saatlik etkinlikte, seyahat ve küresel turizm endüstrisinden 103 ünlü konuşmacı ve 1.250 kişi yer aldı.

wtm,-seyahat-ve-turizmin.jpgIbrahim Ayoub, Kasım 2019'da WTM Londra'daki Yatırım konferansını başarıyla tamamladığında fark edilen ITIC'in Grup CEO'sudur. Dün bu sanal etkinlik bu başarının devamıydı. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taleb Rifai ile birlikte ITIC, küresel turizm organizasyon endüstrisinde yatırımlara odaklanarak yeni bir önemli oyuncu olarak yer aldı. Dr.Rifai, sektörde çok az sayıda var olan bir miras kurdu ve onun katıldığı her şey kazanan olmaya hazır görünüyor.

Dünya yavaş yavaş salgının en kötüsünden çıkıp seyahat ve turizmi diriltmek için harekete geçerken, iyileşme arayışında dünya genelinde yüzlerce engelle karşı karşıyadır.

Konferans konuşmacıları ve konuklar, sektörün izleyebileceği çeşitli yollar sundular: yeşil kampanyacılar ile daha yakın bir ilişki içeren tamamen yeni bir temelden, daha az gezginlere odaklananlara, iş seyahatinin önemli olduğuna inananlara. Birçok konuşmacı, hükümetlerin artık seyahat ve turizmin oynayacağı hayati rolü tam olarak kabul ettiği gerçeğinden rahat buldu.

Ancak tüm konuşmacılar ve konuklar, 2019'da görülen konukların ve gezginlerin seviyelerine geri döneceklerse güvenin hayati olduğu inancıyla birleştiler.

Seyahat ve Turizmin Geleceği: İyileşme için Finansal Stratejiler , ITIC tarafından bu kez WTM Londra ile ortaklaşa düzenlenen ikinci sanal konferanstı.

Beş saatlik iddialı bir program sundu ve dünyanın dört bir yanından delegelerin ilgisini çekti. Bir video konferans sistemi kullanarak, delegelere basit bir giriş yapma ve sadece ITIC web sunumundan değil aynı zamanda YouTube veya Facebook'ta da izleme olanağı sunma sözü verdi.

Önemli çıkarımlar:

Gezginlerin güvenini sağlamak şarttı

Hükümetler sonunda seyahat ve turizmin hayati ekonomik katkısını kabul etmişti

Şimdi yatırım yapmak için harika bir zaman, ancak işinizi dikkatli bir şekilde seçin

Aşı olsun veya olmasın, bir işletme devam etmeli ve güvenliği sağlamak herkesin sorumluluğundadır

Pandemi kırılmasından bu yana kendilerini izole eden ülkelerin işbirliği yapması gerekiyor

Büyük şirketlerin küçüklerle işbirliği yapması gerekir

Bilgi ve deneyim tüm dünyada paylaşılmalıdır

Hiç kimse karantinaları desteklemedi, en çok desteklenen gelişmiş test

Destek, uluslar arasındaki kabarcıklar veya koridorlar fikrinden farklıydı

Seyahat protokolü ve hijyen standartlarının dünya çapında aynı olması gerekir

Sürdürülebilirlik post-pandemi sektörünün bir parçası olabilir

Zirve, günün ana moderatörü Rajan Datar, BBC, BST liderliğindeki bir tanıtım oturumu ile açıldı, Dr. Taleb Rifai, ITIC ve eski Genel Sekreter UNWTO; Simon Press, Kıdemli Sergi Direktörü, WTM Londra; ve İbrahim Ayoub, Grup CEO'su ve MD, ITIC LTD.

Rifai, “Fırsat tüm krizlerden geliyor ve bugün yeni dünyanın neye benzediğini düşünmek için bir fırsat” dedi. “Yatırım çok önemli ve ne kadar önemli olduğunun farkında değiliz. Psikolojik olarak, yatırımın etkisi önemlidir ve etkisini ve güven işaretini küçümseyemezsiniz. ”

Ürdün ve eski BM Dünya Ticaret Örgütü Genel Sekreteri Dr. Rifai, konferansın sonunda tekrarlayacağı gibi, dünyanın güven restorasyonunda liderlikten yoksun olduğunu, ülkelerin virüsle savaşırken tecrit edildiğini ve BM, AB ve hatta ABD dünya sahnesinde daha az aktif olmuştu. Kasım G20 konferansının Suudi Arabistan'a dünyaya turizm yönünde liderlik etme fırsatı verebileceği görüşünü tekrarladı. “COVID'den sonraki dünya aynı olmayacak” dedi.

WTM Londra Kıdemli Sergi Direktörü Simon Press, kuruluşunun rolünün, dünya genelinde iş için sunduğu bağlantıyı sürdürerek yeniden inşasına yardımcı olmak olduğunu söyledi. “WTM çok önemli bir rol oynayacak,” dedi Press.

ITIC'in organizasyonun CEO'su İbrahim Ayoub, seyahat ve turizmin geleceğinin “tamamen yatırım almak” olduğunu söyledi. “Bugün 103 ülkeden 1.250 kişimiz var” dedi. “ITIC, konferansa bu normal biçime yeni normlara yanıt vermek için aktardı.”

Rajan Datar tarafından tanıtılan Ayoub, “konferansların ardındaki beyinler, akıl hocası Dr. Rifai'den esinlenerek” olarak tanımlandı.

wtc-002.pngTanıtım oturumu “ COVID-19 geleceğimizi değiştirdi. Seyahat ve turizm sektörü şu anda nerede? ” WTTC Başkanı ve CEO'su Gloria Guevara ile.

Guevara, “Önemli olan özel sektör ve hükümetler arasında koordineli bir yaklaşımdır” dedi. “WTTC hükümetlerden üç şey istedi: 1. İşçileri koruyun, 2. İşletmelere likidite açısından yardımcı olun ve 3. İşletmelerin vergilerle yükümlü değil işçilere ödeme yapabilmeleri için mali faydalar sağlayın.”

WTTC, gezginlere olan güveni teşvik ederek iyileşmeye yardımcı olacak güvenlik ve uygulama standartlarını getirmekte ve 150 hükümete danışmıştır. “Şimdi iyileşmeye doğru çalışıyoruz” dedi. “11 Eylül gibi bir şeyin iyileşmesi yıllar aldı çünkü her ülke kendi kısıtlamaları ile silolarda çalıştı - şimdi 18 yıl sonra protokoller farklı kalıyor. Bazı havaalanlarında ayakkabılarımı çıkarıyor muyum çıkarmam mı? ”

Görmek istediği hükümetler birlikte çalışıyor ve “birbirlerinden öğreniyor”. “Seyahat protokolleri aynı olmalı, tüm oteller aynı olmalı” dedi. 80 ülkenin WTTC tarafından sunulan "Güvenli Damga" yı kabul ettiğini, böylece gezginlerin prosedürleri bilmesi ve anlaması gerektiğini söyledi. Geleceği ikiye ayırdı: aşıdan önce ve aşıdan sonra ve “önce” sırasında bunu söyledi. insanlar seyahat etmeyi göze alamazlar.

WTTC, seyahati daha karmaşık hale getireceğinden korktuğu tıbbi pasaportlara karşıdır. Test önemlidir ancak, Ebola, SARS ve MERS'e göre, hastaların hızlı bir şekilde tanımlandığını ve izole edildiğini söyledi - bu virüslerin hiçbiri için hiç bir aşı olmadı.

Google Apps'ta bunları “Tamam, ancak dokümantasyon olabilir ve kişisel bilgileri çevrimiçi görmek istemiyoruz” şeklinde açıkladı.

Yurtiçi turizm konferansın güçlü bir teması haline geldi ve Bayan Guevara iyileşmeye yardımcı olduğunu, işlerini koruduğunu ve güven verdiğini söyleyerek tamamen destekleyici oldu. Turizmin seçilen ülkeler arasında gelişmesine izin vermek için “baloncuklar” lehine idi - Yeni Zelanda ve Avustralya'yı ve Avrupa ülkelerinin sınır ötesi bakış açısını vurguladı. “Her ülke aynı oranda iyileşmeyecek” dedi.

Görüşü, bazı ülkeleri dışlama riskinin bireysel ülkelere uzun vadeli zarar verebileceği gün içindeki bazı oturumlarda paylaşılmadı.

Ve yatırım konusunda, Bayan Guevara daha iyi bir zaman olmadığından emindi, çünkü iyileşme kesinlikle gerçekleşecek ve “iyileştiğinde hızlı büyüyecek” dedi.

Sabah 10 oturum , PWC Endüstri Lideri, Ağırlama ve Turizm, EMEA ve Küresel Mükemmellik Merkezi Turizm ve Ağırlama Merkezi Yönetici Ortağı Nicolas Mayer tarafından hazırlanan “ Mevcut Küresel Ekonomik Görünüm ve gelecekteki yatırım perspektifleri ” adlı bir sahne belirleme sunumuydu.

Salgının hem değer zincirine hem de talebe çarptığı için önceki krizlerden daha kötü olduğunu açıkladı. “Farklı pazarlar farklı şekilde etkilendi” dedi. Çin'e turizm sektörünün V şeklinde bir talep gördüğünü söyleyerek örnek olarak baktı. “İyileşmesi büyük bir iç pazar tarafından yönlendirildi. Ancak ada destinasyonları ziyaretçilere güveniyor - U veya hatta L şeklinde bir iyileşmeye mahkumlar. ”

“Talep çok güçlü bir şekilde geri dönecek; seyahat ve reklam arzusunda bir azalma olduğuna dair bir kanıt yok ”dedi. “Finans, şirketlerin yeniden açıldıklarında ölüm vadisini ortadan kaldırmak için yükselmelerine yardımcı olmalı. Ölüm vadisi, nakit çıkışı ve nakit gelmesini beklemek gerektiğinde hayatta kalmaları gereken zamandır. Otel işinde bu 150 güne kadar olabilir. ”

Çok azının bu tür bir kaynağı olduğunu söyledi ve hükümetlerin bu “ölüm vadisi” aracılığıyla işletmelere destek verdiğini görmek istiyor. Ancak, yükün ve kararın işletmelerin kendileri tarafından alınması gerektiğini ve aynı zamanda gezginlerin de yardım etmesinin beklenmesi gerektiğini söyledi - belki de hedefin gelecek için hayatta kalması için kısa vadede de bazı riskleri al.

Bay Mayer, Bayan Guevara ile virüsün sektöre verdiği yıkıma rağmen fırsatlar olduğunu kabul etti.

Sunumunun ardından, zirvenin ilk toplantısı “ Seyahat ve Turizm sektörünün iyileşmesinin anahtarı sağlık korumanın anahtarıdır.”

wtc-005.png

Üst Düzey Ortak, Sağlık Hizmetleri, Finn Partners, Tom Jones, sadece konuklarda ve gezginlerde değil, aynı zamanda sektörde çalışan personelde de kaygıyı azaltmak için işbirliğinin gerekliliğinden bahsetti. Konferansta Mauritius ve Jamaika'daki hükümetlerin eylemlerini övdü, her ikisi de turizmin kalbinde turizmi olan ve her ikisi de konferansta temsil edildi. Seyahat baloncuklarını destekledi ve “Bir aşıya ve sürü bağışıklığına ihtiyacımız var” dedi.

Sağlığın pazarlamanın bir parçası olabileceğini söyledi: “Sağlık çok önemlidir ve tüketiciler kendi bağışıklık sistemlerinin farkındadır - peki destinasyonlar bunu nasıl bir teklif haline getirir?”

Ürdün, virüsün en kötülerinden sadece 9 kayıtlı ölümle kaçtı, ancak büyük ölçüde turizme dayanıyor ve 2019, Hon'a göre çift haneli büyüme gördü. Majd Mohammad Shweikeh, Turizm ve Eski Eserler Bakanı, Ürdün.

Konferansa şunları söyledi: “Başlangıçta tüm turizm sektörü panik içerisindeydi. Ama şimdi hayatta kalmak için toplantılarımız var ve niş turizme odaklanacağız. Güneyde virüsten etkilenmeyen yeşil bölgelerimiz var ve moderatör Bay Datar ile normalde kalabalık olan Petra gibi bir yerde çalışma şeklini değiştirmek zorunda kalacağına karar verirken, “Ama biz Altyapı ve müşteri yolculuğunu gözden geçirin ve yeniden şekillendirin. Bu sağlığa odaklanmak anlamına gelir: hijyen, sosyal mesafe ve maskeler. ”

Emirates Havayolu, halihazırda hava yolculuğu pazarında standart belirleyici olmuştur. IATA - Seyahat Standartları Kurulu Emirates Havayolu ve Başkan Yardımcısı Rob Broere, “Programımız WTTC ile işbirliği içinde personel ve yolcuların sağlığı ve güvenliği için yürürlüktedir” dedi. “Uçağı her yolculukta dezenfekte ediyoruz, ancak yine de gezginlere eldiven, maske ve mendil sağlıyoruz. Check-in masalarında ekranlarımız var, bekleyen yolcular her 3 koltukta sadece bir tane kullanabilir ve hızlı binişe izin vermek için el bagajı küçük olmalıdır. ”

Her Boeing 777'de tuvaletten bir kişi sorumludur ve her kullanımdan sonra temizlenir.

Karantinaya şiddetle karşı çıktı. “Hiç mantıklı değil, işi öldürecek” dedi. “Dubai ve Yeni Zelanda arasında bir uçuş düşünün. Enfeksiyon yoksa, 14 günlük karantina uygulanmasının bir anlamı yoktur. Panel, İngiltere'nin 14 günlük karantina teklifini oldukça reddetti, bir üye Londra'dan insanlar hakkında uçakla gelen insanlardan daha endişe duyacağını söyledi. İngiltere, şu anda Birleşik Krallık'ta meydana gelen tüm ölümlerin 10'unda tahmini bir oranla tüm Avrupa'dan daha yüksek bir günlük ölüm oranına sahiptir.

Riskler ne olursa olsun, aşı olsun ya da hiç aşı olmasın, insanlar seyahat edecek, eTourism Laboratuarı Direktörü ve Uluslararası Turizm ve Otelcilik Araştırmaları Merkezi Direktör Yardımcısı Prof. Dimitrios Buhalis. “Yerleri görmek istiyorlar, güzel yerlere gitmeyi seviyorlar.”

Ancak turizm endüstrisinin başarısının her çalışanın başına düştüğüne inanıyor. “Sorumlu olmaları gerekecek, biz de birlikte çalışmalıyız - büyük operatörler - Marriot, Emirates, IHG - paylaşmalı ve bakım yapmalı, böylece hepimiz birlikte ilerleyelim.”

ATM-ITIC konferansında daha önce yaptığı gibi, eğlence amaçlı seyahat pazarını dörte ayırdı: “Yüzde 25'i şeylerden uzakta, ikinci yüzde 25'i para veya gelir kaybetti ve seyahat edemedi, sonra başka bir çeyrek bekleyip görecek akıllı gezginler ve kamikaze dediğim dördüncü grup - her yere seyahat edecekler. ”

Ashwin Seetaram, virüse verdiği tepki ve bunun ortadan kaldırılmasındaki başarısı nedeniyle alkışlanan bir ülke olan Turizm Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Mauritius'dur. Ancak Hint Okyanusu adasının şimdi turizm ve seyahatin yeniden başlatılmasıyla ilgili kendi sorunları var. “19 Mart'taki ilk vakamızdan bu yana geçen yılın aynı dönemine kıyasla 15 milyar Mauritius rupisi kaybettik” dedi.

Ancak Mauritius, bölgede protokolleri ve sağlık korumaları için yüzde 100 sertifika alan ilk ada oldu.

Daha küçük otel ve restoran işletmelerinin, güvenlik protokollerini ve zincir meslektaşlarını uygulayıp uygulamadıklarına dair bazı riskler göz önünde bulunduruldu ve Prof. Buhalis daha güvenli olacağına inanıyordu. “Çoğu zaman aile tarafından işletilen bu endişeler tesislerde de yaşar. Sonra söner bir 5 yıldızlı otel garson hakkında endişeleniyorum. Küçük işletmelerin operasyon konusunda daha iyi ve erişilebilir tavsiyeye ihtiyacı olacaktır. ”

Rodos ve Korfu'ya virüs sonrası hazırlık konusunda tavsiyelerde bulunuyor ve büyük şirketlerin ve işletmecilerin protokollerin her yerde aynı şekilde çalışmasını sağlamak için küçük şirketleri “benimsediğini” görmek istiyor.

Ürdün Turizm Bakanı biraz deneyime sahipti ve küçük restoranların açık olduğunu gördüler ve birkaç gün içinde eskisi gibi davrandılar.

Panel, uzak yerlerin çekiciliğine bölündü. Bazıları kolayca ziyaret edilmeleri için güvenli ve kolay bir şekilde tanıtılabileceklerine inanıyordu. Ancak Prof. Buhalis “güvenli” nin söylemesi kolay ama birçok ziyaretçinin uzaktan “tıbbi kaynaktan izole edilmiş” olarak göreceğini söyledi. “Her şey güvenlikle ilgili ve herkes sorumlu.” Dedi.

Bir sonraki oturumda “Gelecek için planlama: COVID-19 sonrası dünyada küreselleşmenin anlaşılması ve küresel seyahat ve turizm endüstrisinin toparlanmasını artırmak için gereken yatırım önlemleri” yer aldı.

wtc-006.png

Bu salgının ekonomik yıkımını 5 yıl önce bir kitapta - Oxford Üniversitesi Küreselleşme ve Kalkınma Profesörü Prof. Ian Goldin ve Oxford Martin Teknoloji ve Ekonomi Programı Direktörü - yönetti.

“Hükümetler sadece seyahat ve turizme yapılan yıkımın daha geniş ekonomi üzerindeki etkilerini fark ediyorlar” diyor Hon. Najib Balala, Kenya Turizm Bakanı, 53 milyonluk bir nüfusta 100'den az ölüm gördü. “Temmuz ayından sonra açılmaya başlayacağız, ancak bazı ulusların kaynaklarına sahip değiliz.”

5.600'e sahip InterContinental Hotel Group'un CEO'su Keith Barr ve operasyonunun Çin'deki 450 otelinin dünyanın geri kalanının kilitlenmeden nasıl ortaya çıkabileceğini anlamanın bir yolu olarak nasıl performans gösterdiğine odaklandığını söyledi.

“İyileşmeye ve otel sahiplerimizi nasıl desteklediğimize ve talebi nasıl yönlendirdiğimize odaklandık ve bu da hijyen ve temizlik” dedi. “İnsanlar seyahat etmek istiyor, ama nasıl güvenli hale getirebiliriz?”

Bazı IHG tatil yerlerinin Vietnam ve Florida'daki tatil köyleri gibi "tükendiğini" açıkladı. Ancak yüzde 100 rezerve edilmiş olsalar da, sosyal mesafe ve güvenlik düzenlemelerinin kamusal alanlara, barlara ve restoranlara büyük baskı oluşturduğunu söyledi. ”

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en küçük emirliklerinden biri, göz alıcı kız kardeşi Dubai'yi 45 dakika uzaklıktaki Ras Al Khaimah (RAK). Ancak, iç turizmi kucakladı ve diğer 6 emirlikten misafirleri kısa molalar ve staycations için çekti. “BAE, GSYİH'nın yüzde 12'si değerinde olan ve 750.000 çalışanı büyük ölçüde turizme güveniyor” dedi. “RAK'ın iki Ritz Carltonu salgın hastalığından bu yana sürekli yanıyor. Nakit akışı büyük problemdir; 3 gece yurt içi ziyaretçilere yönelik staycation kampanyamızın satın alınması otellerimizde yüzde 60 dolulukla sonuçlandı. Şanslıyız, sosyal mesafeyi sağlayacak alanımız var. ”

BAE'de yerleşik bir misafirperverlik ve emlak şirketi olan Eagle Wing Group CEO'su Dinky Puri, sektörün “maliyetler sorunlu hale geleceğinden hükümetler için polis…” olmaması gerektiğini söyledi. Doluluk yeniden kurulmadan önce 2021-2022 ortalarında olacağını tahmin etti. “Talep dengesi arzını sağlayabiliriz ve çalışanları yeniden eğitmek zorundayız” dedi.

Ve 14 günlük karantinaların güveni geri getirmek için “yeniden düşünülmesi” gerektiği konusunda kararlıydı.

Ancak iş dünyasının seyahatin geri dönüşünü sağlayacağına olan inancı, “Trendleri gözlemliyorum ve seyahat ve turizm konusunda iyimserim. İş hakkında çok fazla bilgim olmayabilir, ancak 2022 kurtarma tarihinize katılıyorum. ”

Bir bütün olarak panel, karantinanın iyileşmeye yardımcı olacak hiçbir şey yapmadığı ve testin başarabileceği yayılımla başa çıkmada çok az şey başarabileceği konusunda oldukça kabul edildi.

Ayrıca, devam eden kısıtlamaların aslında daha büyük sorunlara yol açabileceği konusunda anlaşmayı onayladılar. "Afrika'da eminim COVID'den daha fazla insan açlıktan ölecek," dedi Prof Goldin.

IHG CEO'su Barr, teknolojiden ve işletmelerin müşterilerle etkileşimde bulunmak için kullandığı yöntemden bahsetti. “Müşterilere açık ve güvenli olduğumuzu nasıl bildiririz?” O sordu. “Sahiplerimizin maliyetlerini operasyonlardan çıkarmamız gerekiyor. Daha dijital olarak etkileşimli olmamız gerekiyor. Odalardaki şeylere bakmamız ve müşterilerimizin dijital olarak anlayışlı olduklarını hatırlamamız gerekiyor. ”

Maliyetleri azaltma çağrısı olan “yağın çıkarılması”, otellerin personele bakması gerektiğini de söyleyen Bay Puri tarafından desteklendi. “İnsanları güçlendirin; mutfakta çalışıyorsanız, restorana adım atmak ister misiniz? Ön büro meslektaşları, belki salonu yönetebilir - çalışanları yükseltebilir, insanları güçlendirebilirsiniz. ”

Bunu, Royal Highness Prensi Dr. Abdulaziz Bin Nasır Bin Abdulaziz Al Saud ve Baseera Grubu Başkanı Raed ile 15 dakikalık “ Suudi Arabistan Krallığı'nda seyahat ve turizm sektöründe yatırım beklentileri ” başlıklı bir oturum izledi. Baseera Group Başkan Yardımcısı, RHH Danışmanlık CEO'su ve eski İKT Turizm Yatırım Direktörü Habiss, ITIC Başkanı Dr. Taleb Rifai ve UNWTO eski Genel Sekreteri ile görüştü.

wtc-002.jpg

Suudi Arabistan Krallığı, geçen Ekim ayında 2030 yılına kadar GSYİH'nın yüzde 10'unu ve bir milyon işini kazanmak için iddialı planlara başladı. “Suudi Arabistan, 4.000 yıl öncesine dayanan miras ve medeniyet sunuyor” dedi HRH Dr. Abdulaziz Bin Nasser. Ülkesi son beş yılda vizelerin edinilmesinin daha kolay olduğu mirası değiştirdi ve kendisini yabancı yatırıma açık ilan etti.

“Yatırımları çekmek için yasalarda ve düzenlemelerde reform yaptık, özellikle yüzde 100 yabancı mülkiyetine izin verdik ve turizm yatırımını çekmek için 450 milyar dolar ayırdık.”

Ülkesinin yatırım potansiyelini tekrarlayan ve birçok insanın hayal ettiği kadar çöl olmanın ötesinde, güneyde sıcaklığın 20'li yıllarda sıcak olabileceği yeşil tepelere ve dağlara sahip olduğunu açıklayan “ateş ve iş müttefiki” Raed Habiss'e eşlik etti. Çölde 55 derece yüksek yaz.

Bir sonraki oturumda gelecekteki herhangi bir salgın veya krize hazırlık, “ Gelecekteki potansiyel felaketlere karşı daha iyi hazırlık için yatırımları yeniden düşünmek ” ele alındı . CBS News'ten Peter Greenberg tarafından yönetilen: “Toplum olarak seyahat etmek istiyoruz - seyahat etmeliyiz. Yolcu gemileri, derin bir korku olduğu için demirlenir. Bir dünya durgunluğu var; turizm geçen ay yüzde 38'lik iş kayıpları ile depresyonda olabilir. ”

PWC Sektör Lideri, Ağırlama ve Turizm EMEA & Yönetici Ortağı Global Mükemmellik Merkezi Turizm ve Ağırlama, daha önce sunmuş olan bu sefer, anketler arasında insanların seyahat etmeyeceğine dair bir belirti olmadığını doğruladı.

“Ancak hükümetin, finansın ve sanayinin tekrar başlaması gerekiyor. Ancak bir endüstri olarak, maliyeti düşürmek için kullandığımız nakit akışı yönetimindeki becerilerimizi geliştirmedik. ”

Virüs nedeniyle hayatta kalan otellerden endişe duyan herkes için, finans gibi sigorta sektörü ile uğraşmanın değişeceğini ve sektör ilerledikçe herkes arasında gerekli bir risk paylaşımının olacağını söyledi. “Risksiz bir sürüş diye bir şey yok” dedi.

Hon. Jamaika Turizm Bakanı Edmund Bartlett, ülkesinde bu pandemi gibi olayları hafifletmek için kaynağın “orada olmadığını” kabul etti ve endüstrinin, bazı çağrılar için yeterli büyüklükte bir koruyucu fon sağlayabileceğinden şüphe duyuyordu.

“Yanıt mekanizmaları inşa etmeliyiz,” dedi ancak moderatör Greenberg'in küresel liderliğin yetersiz olduğu ve her ülkenin “kendi başına hareket etmek zorunda kaldığı” iddiasına katılıyor gibi görünüyordu.

Eski Avrupa Turizm Bakanı Elena Kountoura, şu anda Avrupa Parlamentosu üyesi, işin devam etmesini sağlamak için yolun test edildiğini ve işlerin hayatta kalmasını sağladığını söyledi.

“Sağlık hizmetlerinin ekonominin yeniden başlatılması yerine işlerin nasıl gelişeceğinden endişe ediyorum” dedi. “Ama AB'nin şimdi seyahat ve turizmi çok daha ciddiye alması iyi bir şey.”

İzole edilmiş Seyşel Adaları'nda yıldızı yabancı turistler üzerine inşa edildi. Ancak 14 gün boyunca denizde bulunmayan herhangi bir gemiyi rıhtımdan yasakladı ve 2022 yılına kadar kazançlı kruvaziyer gemilerini yasakladı. Seyşel Adaları başkan adayı olan Afrika Turizm Kurulu Başkanı Alain St.Ange, adanın ekonomik kararıydı. “Seyşeller, kruvaziyer tesislerini iyileştirmek için limanda çalışmalar yapıyor ve bu fırsat oldu,” dedi. Ayrıca yine bu boyutta bir şey için hazırlanmanın finanse edilmesinin çok zor olduğu konusunda anlaştı.

Safer Turizm Başkanı Dr.Peter Tarlow, aşı beklentilerine soğuk su döktü. “Zaten 12 farklı formumuz var, her birinin muhtemelen ayrı bir aşıya ihtiyacı olacak” dedi. “Test etmek de aynı şekilde her derde deva değildir.

“Savaştayız ve bu çok önemli, 1929'da olduğu gibi, Büyük Buhran, iyi hamleler ve kötü oldu. Kamu sektörünü, özel paranın yeniden dağıtılması yoluyla kendimizi bu krizden satın almak için kullanamayız - bu ekonomik bir krizin geri ödemesine neden olacaktır. ”

PwC'den Sayın Mayer, gezginlerin ödeme şeklini de uyardı ve daha az olacak, bu yüzden ekstra para kazanmanın ancak daha fazlasını sunmanın yollarını bulmak sektöre bağlı. “Fazladan 5 dolar nasıl alabilirim? İnsanlar 5 gün daha kalabilir mi? En üst düzeyde, Seyşel Adaları gibi, işletmeler bu konuda çok iyi, ancak müşterilerin nasıl daha iyi değer elde edebileceklerini sormalarını sağlayın. ”

Kısa bir aradan sonra, sonuçlanan oturum, gelecekteki olası felaketlere karşı daha iyi hazırlıklı olmak için yatırımları yeniden düşünen günü özetlemek istiyordu: “Öngörüler, girişimler ve değişen paradigmalar.”

wtc-007.png

Gerald Lawless, WTTC Büyükelçisi, ITIC Direktörü ve Danışma Kurulu Üyesi Dubai Expo 2020, sürdürülebilir seyahat ve turizmin çözümün bir parçası olması için davayı ele aldı.

Lawless, “Çevrecileri endüstrimizin gelişmekte olan ülkeler için çok iyi olduğu konusunda ikna etmeliyiz ve iklim değişikliğinin tehditlerini anlamalıyız” dedi. “Havacılık kötü bir baskı alıyor ancak kirliliğin yüzde 3'ünden daha azını yaratıyor.

“Otel grupları tek kullanımlık plastiklerden kurtulmak için çok başarılı oldu ve COVID onları geri getirdi.” İrlanda Cumhuriyeti'nin 2.100 km'lik Batı Kıyısı projesine ve bunun turizmi nasıl yararlanan bir bölgeye götürdüğüne değindi. Test yaparken, 9 metrelik bir nüfustan 2 m'lik testleri için hayatının çoğunu çalıştığı BAE'ye övgüde büyük bir destekçiydi.

Ve Almanya'nın - tavrı - turizmin sadece Avrupa içinde halkı için sınırlandırılması gerektiğini söyleyerek seçti. "Neden BAE olmasın?" O sordu.

Birincisi McKinsey Company'nin ortağı Margaux Constantin tarafından, gezginlerin niyetlerine ve seyahat aramalarına çevrimiçi olarak bakan iki sunum vardı. Gezginlerin bu yıl paraya sahip oldukları için daha fazla harcayacaklarını söyledi, çünkü durgunluk ısırdıkça iyileşme için 2026'ya kadar sürebilir. Çin'in iç turizmini bir gösterge olarak kullanırsanız, iyimser olmak için bir neden var, ancak hala yüzde 58 düştü. Orta ölçekli oteller en hızlı şekilde geri dönüyor, ancak lüks mücadele ediyor.

Dijitalleşme, insanlar aylar öncesinden rezervasyon yapmak istemediklerinden çok kısa bir süre içinde artan rezervasyon sayısıyla başa çıkmak için çok önemlidir. Ayrıca, sosyal merkezlerin korkularından dolayı kent merkezlerinin en büyük kaybeden olacağını ve ziyaretçilerin “açık hava yerel” seçeceğini savundu.

Gut o zaman bile insanların sık sık bir şey söylediğini ve başka bir şey yaptığını söyledi. Las Vegas'ta rezervasyonlar yüzde 200 arttı. Ve insanlar bu yıl yolculukları iadesi yerine rebooking tercih ettikleri için 2021 yolculukları yüzde 75.

Yatak, sosyal mesafe veya kuyruklar değil, gezginler arasında en büyük endişe kaynağıdır, ancak güvenli olduğunu olumlu bir şekilde bilmek isterler.

Halkla ilişkiler uzmanı ve Kıdemli Direktör Edelman Ben Lock'un ikinci sunumu, şimdi 20. yılında şirketinin Trust Barometresine odaklandı. Bu yıl, pandemi nedeniyle odak noktası farklıydı, ancak insanların hükümete olan güveni düşük olsa da, medya COVID altında, özellikle de geleneksel medyada artmıştı. Şirketlerin “güvenilir” olmaları ve müşterilerle “iki yönlü” bir konuşmada yolculara sürekli bilgi sunmaları gerektiği sonucuna vardı.

WTTC Büyükelçisi Christopher Rodrigues, “Turizmi sevmeyeceksiniz. “Ancak fiyatların sabit kalması gerektiğini söyledi” diye fiyat indirimi kanıtı olmadığı için damping ürünü onlar için işe yaramıyor. “İndirimler para alabilir, ancak insanların ihtiyacı olan şey güvendir” dedi.

Ona 1 milyar dolar yatırım yaptığı yere sorulduğunda, tedarikçilere turizme yatırım yapacağını söyledi. “Eko-turizme bakardım - Costa otellerine eklemezdim.”

Büyükelçi Dho Young-Shim, ülkesi Güney Kore'nin tepkisini övdü, ancak büyük halkın iyiliği için fedakarlık yapmaya hazır olan insanların kültürel zihniyetine bağlı olduğunu ileri sürdü. Bu yüzden yasa olmadığını, sadece maskeleri ve sosyal mesafeyi takmak için bir talimat olmadığını söyledi. Ayrıca, temas uygulaması denemesinin Avrupa'da bulunan direnci provoke etmediğini öne sürdü.

“Güney Koreli ziyaretçilere, acil bir hastane yanıtı getiren 119 kadranında bir sorun olup olmadığı söyleniyor” dedi.

Orta Doğu Turizm Uzmanı ve Suudi Arabistan'a tavsiyede bulunan CEO Beyond Tourism'den Haitham Mattar, Ortadoğu'nun virüsle iyi başa çıktığı ve ilerlemeye hazır olduğu önerisine pragmatik bir bakış attı. “Ortadoğu'nun büyük hedefleri var, ancak her yıl bir krizle karşı karşıya” dedi. “Mısır'da kötü bir şey olursa, Ürdün, Ürdün olumsuz etkilenirse Lübnan yararlanır.” Ama nihayetinde o da güvenin gelecekteki iyileşmenin anahtarı olduğunu kabul etti.

Bulgaristan Turizm Bakanı bu olay gününde hastalandı ancak yerini takdirle Bulgaristan Turizm Bakanlığı danışmanı Todor Le aldı. “Turizm GSYİH'nın yüzde 20'sini oluşturuyor ve biz bunun yüzde 30'u olan yurt içi, gelecek yıl Avrupa'ya odaklanıyoruz. Plajlarımız açık ve Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan'ın komşu pazarlarıyla çalışıyoruz. ”

Sonuç olarak, Dr. Rifai harika bir gün olduğunu söyledi. “İşler daha iyi hale gelmeden daha da kötüleşecek, ancak hükümetler seyahat ve turizmin farkına varmak çok önemli” dedi. “Ülkeler yeni bir dünya düzenine yönelik ikili anlaşmalar yapmaya kendi başlarına bırakıldı.

“İç turizm sektörü korumak için işleri açık tutuyor ve inanıyorum ki ülkelerini gezerek daha çok sevecekler. Bir ülkenin önce kendi halkı tarafından sevilmesi gerektiğine inanıyorum. ”

WTM Londra Sergi Direktörü Mr. Press, ITIC'e teşekkür etti ve 2-4 Kasım 2020'nin işe geri döneceğine söz verdi.

ITIC'li Sayın Ayoub tüm panelistleri tebrik etti ve teşekkür etti ve 30-31 Ekim, Londra'daki Sürdürülebilir Yatırım Konferansı ve 2-4 Eylül'de Bulgaristan'daki Sürdürülebilir Konferansı dört gözle bekledi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA