19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

WTM LONDRA 2023'E KATILIM %22 ARTTI

World Travel Market London 2023'e katılım sayıları bir önceki yıla göre beş yıldan fazla arttı.

WTM Londra 2023'e katılım %22 arttı

13 Kasım 2023 Pazartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
LONDRA / INGILTERE -
Dünyanın en etkili seyahat ve turizm etkinliği olan World Travel Market London 2023'e katılım sayıları bir önceki yıla göre beş yıldan fazla arttı. Üç günlük etkinlik, 6 Kasım Pazartesi - 8 Kasım Çarşamba tarihleri​​arasında 43.727 katılımcıyla gerçekleşti; bu, 2022'de katılan 35.826'ya göre %22 artış anlamına geliyordu.

WTM Londra 2023'e toplam 43.727 kişi katıldı. Katılımcı sayısı 3.875'e yükseldi. Etkinlik, 4.560 nitelikli alıcıya ve 29.077 önceden rezervasyonlu toplantıya ev sahipliği yaptı.Yeni dijital araçlar kullanılarak 99.355 iş bağlantısı kaydedildi. WTM Londra 2024, 5 Kasım Salı'dan 7 Kasım Perşembe'ye kadar gerçekleştirilecek.

World Travel Market London 2023, 4.560 nitelikli alıcıya ev sahipliği yaptı ve 29.077 önceden rezerve edilmiş toplantıyı kolaylaştırarak sektörün 2024 ve sonrası için planlama yapmasına, ağ oluşturmasına ve anlaşmalar yapmasına olanak sağladı.

World Travel Market London, Londra ExCel'de üç gün boyunca dünya medyasından 1.976 temsilciyi ağırladı; bu rakam 2022'ye göre %31 artış gösterdi.

Katılımcı sayısı yıllık %23 artışla 3.875'e yükseldi ve etkinlik, 2019'daki pandemi öncesi fuardan %5,3 daha büyüktü.

Bir RX etkinliği olan World Travel Market, etkinliğindeki iş potansiyel müşterilerini ve profillerini yakalamak ve yönetmek için bir dizi dijital araç sağlar. Her katılımcı ve ziyaretçi bu paketi kullanma fırsatına sahip ve 2023 edisyonumuzda 99.355 iş bağlantısı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Dünya Seyahat ve Turizm Kons eyi (WTTC) işbirliğiyle Dünya Seyahat Pazarı'nda düzenlenen - şu anda 17. yılında olan - Bakanlar Zirvesi, yardım amaçlı olarak İkinci Gün yerine Birinci Günde gerçekleşti. Etkinlik boyunca yapılacak tartışmaların gündemini belirleyin.

World Travel Market'e katılan 53 bakan, NTO'larına destek vererek turizmin eğitim yoluyla nasıl dönüştürülebileceğini tartıştı.

Seyahat ve Turizm Enstitüsü'nün (ITT) Geleceğin Sen Konferansı'nın gerçekleştiği İkinci Gün'de sektörün gelecekteki iş gücü de ilgi odağı oldu.

WTM London, 2022'de değişen gezgin trendlerine ve katılımcılardan gelen geri bildirimlere dayanarak bir dizi yeniliğe imza attı.

Birinci Gün, Turizm Ekonomisi ile birlikte derlenen ve gelişmekte olan önemli pazarların değişen davranışlarına ilişkin büyüleyici içgörüleri ortaya çıkaran özel WTM Küresel Seyahat Raporunun yayımlanmasına tanık oldu .

Medya Zirvesi ve Etkileyenler Programı, özel konferans içeriğinin yanı sıra bir ağ oluşturma öğle yemeğiyle başladı. Etkileyenlerin öğle yemeği, ön yeterlilik kazanan seyahat içeriği yaratıcıları ve işbirliklerini tartışmak isteyen katılımcılardan oluşan 200 konuğu ağırladı.

Yeni resmi olmayan Ağ Kurma Partisi Kuzey ve Güney Topluluk Merkezlerinde gerçekleşti; Merkezler, hazırlıksız toplantı fırsatlarının yanı sıra meşgul ziyaretçiler için bir dayanak noktası ve üs sağlamak üzere tasarlandı.

Genel olarak, hedeflerinin bir yansıması olarak Discover, Elevate ve Innovate adlı üç yeni aşamada 70'ten fazla konferans oturumu gerçekleştirildi.

Oturumlarda Hilton, TUI, easyJet Holidays ve Virgin Atlantic gibi büyük markaların yanı sıra dünya çapındaki niş uzmanlar, start-up'lar ve destinasyonlar da dinlendi.

world-travel-market-london-2023.jpg
WTM Londra'nın Sorumlu Turizm Danışmanı Harold Goodwin, seyahat hacimlerinin salgın öncesi seviyelere dönmesiyle yeniden gündeme gelen sürdürülebilirlik yenilikleri ve aşırı turizm hakkında bilgi sahibi oldu.

Etkinlikte imzalanan önemli anlaşmalar arasında Jet2.com ile WTM'nin Premier Ortağı Fas Ulusal Turizm Ofisi arasında ülkede turizmin büyümesinin desteklenmesine yardımcı olacak bir anlaşmanın yanı sıra Brezilya ile Güney Afrika arasında iş birliğini teşvik edecek bir turizm ortaklığı yer alıyor.

Diğer tartışmalarda ise büyük spor ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmanın turizm açısından faydaları ile çeşitlilik ve katılımın önemi ele alındı.

Etkinlik, TV belgesel yapımcısı Louis Theroux'nun dünya çapındaki kültürel etkileşimlerin değerini yansıtan açılış konuşmacısı ile sona erdi.

WTM Londra Fuar Direktörü Juliette Losardo şunları söyledi:

“Delege sayısının geçen yıla göre beşte birden fazla arttığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Bu, seyahat ve turizme olan güvenin ve iyimserliğin gerçekten cesaret verici bir yansıması. Hepimizin karşılaştığı zorluklar birçok oturumda tartışıldı ancak bu sorunlara rağmen ziyaretçiler ve katılımcılar arasında çok olumlu bir ruh hali vardı. Üç gün boyunca yaptığımız yeniliklerin ziyaretçilerin deneyimini iyileştirmeye yardımcı olmasından memnuniyet duyuyorum.

Bu rakamlar, WTM Londra'nın sektörümüzdeki yöneticilerin ağ kurması, en son trendleri öğrenmesi ve 2024 ve sonrasında seyahat ve turizmin gelişmesine yardımcı olacak anlaşmalar imzalaması için en iyi yer olduğunu doğruluyor."

WTM Londra 2024, 5 Kasım Salı – 7 Kasım Perşembe tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

DÜNYA SEYAHAT PAZARı - WTM
Dünya Seyahat Pazarı (WTM) Portföyü, dört kıtadaki önde gelen seyahat etkinliklerinden ve çevrimiçi portallardan oluşur. Etkinlikler; Arabian Travel Market, WTM Londra, WTM Latin Amerika ve WTM Afrika'dır.

WTM Londra, küresel seyahat topluluğu için dünyanın en etkili seyahat ve turizm etkinliğidir. Gösteri, seyahat endüstrisine makro açıdan bakmak ve onu şekillendiren güçlere dair daha derin bir anlayış arayanlar için nihai varış noktasıdır. WTM Londra, etkili seyahat liderlerinin, alıcıların ve yüksek profilli seyahat şirketlerinin fikir alışverişinde bulunmak, inovasyonu teşvik etmek ve iş sonuçlarını hızlandırmak için bir araya geldiği yerdir.

Sonraki canlı etkinlik: 5 - 7 Kasım 2024, ExCel Londra'da

DUBAI ATM
ARAP SEYAHAT PAZARı (ATM), halen 31. yılında, gelen ve giden turizm profesyonelleri için Orta Doğu'nun önde gelen uluslararası seyahat ve turizm etkinliğidir. ATM 2023 , Dubai Dünya Ticaret Merkezi'ndeki 10 salonda 40.000'den fazla katılımcıyı ağırladı ve 150'den fazla ülkeden 2.100'den fazla katılımcı ve temsilci dahil olmak üzere 30.000'den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı . Arap Seyahat Pazarı, Arap Seyahat Haftası'nın bir parçasıdır.

Bir sonraki etkinlik: 6 - 9 Mayıs 2024, Dubai Dünya Ticaret Merkezi, Dubai’de yapılıyor.

ARAP SEYAHAT HAFTASı 6 - 12 Mayıs tarihleri​​arasında Arabian Travel Market 2024 içinde ve yanında gerçekleştirilen etkinliklerden oluşan bir festivaldir. Orta Doğu'nun seyahat ve turizm sektörü için yenilenmiş bir odak noktası sağlayan festival, Etkileyici etkinlikleri, GBTA İş Seyahati Forumlarının yanı sıra ATM Seyahatini de içermektedir. Teknik. Ayrıca ATM Alıcı Forumlarının yanı sıra bir dizi ülke forumunu da içerir.

WTM LATIN AMERIKA her yıl São Paulo şehrinde düzenleniyor ve üç günlük etkinlik boyunca yaklaşık 20.000 turizm profesyonelinin ilgisini çekiyor. Etkinlik, nitelikli içeriğin yanı sıra ağ oluşturma ve iş fırsatları da sunuyor. Bu dokuzuncu edisyonda - 2021'de düzenlenen %100 sanal etkinliğin yanı sıra sekiz yüz yüze etkinlik gerçekleşti - WTM Latin Amerika, etkili iş yaratmaya odaklanmaya devam etti ve altı bin toplantı için önceden rezervasyon yapmayı başardı 2022'de alıcılar, seyahat acenteleri ve katılımcılar arasında gerçekleştirildi.

Sonraki etkinlik: 15 - 17 Nisan 2024 - Expo Center Norte, SP, Brezilya

WTM AFRICA, 2014 yılında Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde hayata geçirildi. 2022 yılında WTM Afrika, 2019'a kıyasla %7'den fazla bir artışla 7 binden fazla önceden planlanmış benzersiz randevuyu kolaylaştırdı ve 2019'dakiyle aynı sayı olan 6 binden fazla (denetlenmemiş) ziyaretçiyi ağırladı.

Sonraki etkinlik: 10 - 12 Nisan 2024 – Cape Town Uluslararası Kongre Merkezi, Cape Town http://africa.wtm.com/

ATW CONNECT HAKKıNDA : Afrika Seyahat Haftası'nın dijital kolu, ilginç içerik, sektör haberleri ve içgörülerle dolu bir sanal merkezdir ve yeni aylık web semineri serimizde çeşitli konularda uzmanlardan bilgi alma fırsatı sunar. Hepsi seyahat ve turizm endüstrisindeki herkesi birbirine bağlı tutmayı amaçlıyor. ATW Connect, genel eğlence turizmi, lüks seyahat, LGBTQ+ seyahati ve MICE/iş seyahati sektörünün yanı sıra seyahat teknolojisine yönelik gelen ve giden pazarlara odaklanıyor.

WTM KÜRESEL MERKEZ, Dünya çapındaki seyahat endüstrisi profesyonellerini birbirine bağlamak ve desteklemek için oluşturulmuş WTM Portföy çevrimiçi portalıdır. Kaynak merkezi, katılımcıların, alıcıların ve seyahat endüstrisindeki diğer kişilerin küresel koronavirüs pandemisinin zorluklarıyla yüzleşmesine yardımcı olacak en son rehberlik ve bilgileri sunuyor. WTM Portfolio, merkez için içerik oluşturmak amacıyla küresel uzman ağından yararlanıyor. https://hub.wtm.com/

RX HAKKıNDA (REED SERGILERI)

RX bireyler, topluluklar ve kuruluşlar için iş kurma işindedir. Müşterilerin pazarlar hakkında bilgi edinmelerine, kaynak ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve 22 ülkede, 42 endüstri sektöründeki yaklaşık 400 etkinlikte işlemleri tamamlamalarına yardımcı olmak için verileri ve dijital ürünleri birleştirerek yüz yüze etkinliklerin gücünü artırıyoruz. RX, toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma konusunda tutkuludur ve tüm çalışanlarımız için kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmaya kendini adamıştır. RX, profesyonel ve ticari müşterilere yönelik küresel bir bilgi tabanlı analitik ve karar araçları sağlayıcısı olan RELX'in bir parçasıdır. www.rxglobal.com

RELX HAKKıNDA

RELX, profesyonel ve ticari müşteriler için küresel bir bilgi tabanlı analitik ve karar araçları sağlayıcısıdır. RELX 180'den fazla ülkede müşterilere hizmet vermektedir ve yaklaşık 40 ülkede ofisleri bulunmaktadır. %40'ından fazlası Kuzey Amerika'da olmak üzere 35.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Ana şirket olan RELX PLC'nin hisseleri Londra, Amsterdam ve New York Menkul Kıymetler Borsalarında aşağıdaki sembollerle işlem görmektedir: Londra: REL; Amsterdam: REN; New York: RELX.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA