19 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C
  • Antalya27°C

VAN GÖLÜ'NDE SU SEVİYESİ GİDEREK AZALIYOR

Van'da "Van Gölü Havzası'nda Suyun Geleceği" konulu panelde küresel ısınmaya bağlı olarak oluşan kuraklık ve alınacak önlemler tartışıldı.

Van Gölü'nde su seviyesi giderek azalıyor

09 Ekim 2021 Cumartesi 22:00

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Küresel iklim değişikliği artık hayatımıza girdi. Paris İklim Anlaşmasıyla bu işin bir tarafı olduk. Bu bir dünya sorunu" dedi.

Van'da "Van Gölü Havzası'nda Suyun Geleceği" konulu panelde küresel ısınmaya bağlı olarak oluşan kuraklık ve alınacak önlemler tartışıldı.

van-golu-.jpgAşırı sıcaklıklar nedeniyle su seviyesinin iyice düştüğü Van Gölü'nde suyun önemine dikkati çekmek amacıyla Van YYÜ ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ortaklığında "Van Gölü Havzası'nda Suyun Geleceği" konulu panel düzenlendi.

TSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, iklim değişikliğiyle mücadelenin tartışılacağı programın çok değerli olduğunu söyledi.

van-golu--001.jpgYakın zamanda Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı kabul ederek küresel ısınma ve kuraklıkla mücadelede önemli bir adım attığını hatırlatan Şevli, "Van Gölü'nün hızla çekilmesi, akarsuların kuruması konusu biz yöneticilere önemli görevler yükledi. Yakın zamanda İran'daki Urmiye Gölü kurudu. Van Gölü'nde benzer bir durumun yaşanmaması konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz." dedi.

Kaynak: İklim Haber
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA