19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

VALİ ŞAHİN: SİDE'NİN ÇOK GÜÇLÜ ARKEOLOJİK ZENGİNLİĞİ VAR

Antalya Valisi Hulusi Şahin,Antalya'nın Manavgat ilçesinin çok güçlü tarih, kültür ve arkeolojik zenginliği olan turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

Vali Şahin: Side'nin çok güçlü arkeolojik zenginliği var

30 Eylül 2023 Cumartesi 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya - Antalya Valisi Hulusi Şahin,Antalya'nın Manavgat ilçesinin çok güçlü tarih, kültür ve arkeolojik zenginliği olan turizm destinasyonu olduğunu  söyledi. Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Manavgat’ı ziyaret ederek ilçe hakkında detaylı bilgi aldı. Turizmin ve tarımın önemli merkezi Antalya’nın ilçelerini tanımak adına çalışmalarına ve ziyaretlerine aralıksız bir şekilde devam eden Vali Hulusi Şahin, Manavgat İlçesine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dünyaca ünlü Side Antik Kent ziyaret eden Ali Hulusi Şahin, Side Antik Tiyatro,Side Müzesi, Apollon Tapınağı ve Tapınaklar Bölgesi AA Bazilikası ile Athena Tapınağı'nda restorasyon çalışması hakkında bilgi aldı.

Manavgat'ın çok güçlü tarım ve turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Hulusi Şahin  , " Manavgat Side'nin çok zengin tarih, kültürel ve arkeolojik zenginliği   var. Bu zenginliğin turizme dünyanın tanıması çok sevindirici bir durum."dedi.

Manavgat programı kapsamında Manavgat Kaymakamı Adil Karataş ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i ziyaret eden Vali Şahin, ilçenin eğitim altyapısı, turizmi, tarımı, tarihi ve turistik yerleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaymakamlık ve belediyedeki temaslarının ardından Side Müzesi, Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı gezen Vali Şahin, yapım çalışmaları devam eden yeni Manavgat Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Şahin, Manavgat’taki son ziyaretini 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan Manavgat yangınında zarar gören Kalemler Mahallesi’ne gerçekleştirerek yangın afetinden zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA