19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

UZUN MESAFELİ UÇUŞLARDA RAHAT YOLCULUĞUN AKILLI YOLLARI

Uzman gezginler, yolculuğunuzu daha konforlu hale getirecek harika ipuçları ve bazı yararlı numaralar bulmuşlar.

Uzun mesafeli uçuşlarda rahat yolculuğun akıllı yolları

09 Nisan 2023 Pazar 09:00

GATEAWAY / IRELAND - Sık uçan bir yolcuysanız, uzun mesafeli uçuşlardan payınıza düşeni almış olmalısınız. Uzun yolculuklarda yeniyseniz ve ilk uçuşunuza hazırlanıyorsanız, Hoş geldiniz.
Uçmak, özellikle uzun mesafeli bir uçuşta rahatsız edici olabilir, ancak neyse ki sizin için uzman gezginler, yolculuğunuzu biraz daha az çalkantılı hale getirmek için bazı yararlı numaralar bulmuşlardır.

uzun-mesafeli-ucuslar.jpg

İster iş ister eğlence için seyahat ediyor olun, 18 saatlik uçuşun keyfini bile çıkarabilirsiniz. Yolculuğunuzu kolaylaştıracak ve uçuşunuzu biraz daha konforlu hale getirecek harika ipuçları için okumaya devam edin.

buzlari-birakin.jpg

Buzlu içecekten kaçının

Buz gibi bir içecekten daha canlandırıcı bir şey yoktur. Dahası, uzun bir uçuşta mahsur kaldığınızda. Ancak, bir sonraki uçak yolculuğunuzda talepte bulunmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.
Buzla dolu bir bardakta içecek-buz oranının oldukça dengesiz olabilmesi bir yana, gerçek buz küpleri su haznesinden yapılır ve hazne her zaman gerektiği gibi temizlenmeyebilir.

kalkista-ve-iniste-uyanik.jpg

Kalkışta ve İnişte Uyanık ve Tetikte Kalın 

Uçağa biner binmez uykuya dalmak cazip gelebilir ama bunu gerçekten yapmamalısın.
Ne yazık ki, uçak havada yükselirken veya yüksek hızlarda iniş pistine geri dönerken kulaklarınız basıncı ayarlayamaz. Önerimiz? Uyanık kalın ve sakız çiğneyin.

etkinlik-icin-elbise.jpg

Etkinlik için Elbise 

Havaalanında ve uçuşta nasıl giyindiğiniz çok önemlidir. Potansiyel olarak sizi sıkabilecek çok sıkı herhangi bir şeyden kaçınmak isteyebilirsiniz. İş için seyahat ediyor olsanız bile kot pantolonları ve resmi gömlekleri bagajınızda bırakın. Giyim, uçuşunuzu konforlu hale getirebilecek en büyük şeylerden biridir, bu nedenle her zaman hazırlıklı olun.
Yumuşak ve esnek bir pantolon, bol bir tişört, klima her zaman açık olduğu için sıcak tutan bir süveter ve ilave sıcaklık için bir eşarp giyin.

the-early-bird-catches-the-flight.jpg

Erkenci Kuş Uçmayı Yakalar

Uçağınızı kaçırmaktan daha kötü bir şey yoktur, bu yüzden trafiği boşverin ve havaalanına erken gidin. Çoğu insan bunu yapmayı zaten bilse de, hızlı bir hatırlatma daha almaktan zarar gelmez. Uçağa binmeden önce havalimanına ne kadar sürede varmanız gerektiği ise hâlâ tartışmalı.
Bazı insanlar 3 saatin yeterli olduğuna inanırken bazıları daha fazla zamana ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Yine de, uzun check-in kuyrukları veya yavaş park tramvayı gibi öngörülemeyen sorunlardan kaçınmak için erken gelmeniz gerekir.

lounge-around-001.jpg

Salondan yararlanın

Sık seyahat ediyorsanız, havalimanındaki dinlenme salonlarından yararlanmayı gerçekten düşünmelisiniz. Bazı insanlar bunu yapmak için kredi kartlarını kullanır; diğerleri harika sık uçan yolcu programları aracılığıyla avantajlardan yararlanabilir. En popüler kart American Express Platinum kartıdır.
Kuzey Amerika'daki birçok havaalanı, yalnızca kart sahibi olduğunuz için ücretsiz olarak girmenize izin verir. Diğer salonlarda küçük bir ücret ödemeniz gerekebilir, ancak avantajlar buna değer.

dont-delay.jpg

Gecikmeye hazır olun 

Uçuşlarınızda neler olduğunu her zaman kontrol edemezsiniz, ancak veriler asla yalan söylemez. Gerçek şu ki, sabahın erken saatlerinde bir uçuş satın almak, uçuşunuzun ertelenme ihtimalini azaltır. Dile getirilmeyen kural şu ​​ki, ne kadar geç uçarsanız, uçuşunuzun ertelenme olasılığı o kadar artar.

bring-on-the-layers.jpg

Kendi battaniyenizi getirin

Bu ipucu, bir uçuş için rahat giyinmenin değerini vurgulamaktadır. Uzmanın ağzından – üst üste. Herhangi bir anda, iklim değişebilir ve bir uçaktaki sıcaklık saniyeler içinde donma noktasından kavurucu sıcaklığa geçebilir. Bu nedenle battaniyeler seyahat için harikadır. Bu yüzden kendi battaniyenizi getirerek hazırlıklı olun. Uçak çok ısınırsa,  battaniyeyi her zaman yastık olarak kullanabilirsiniz.

put-your-best-foot-forward.jpg

En rahat kolay ve çıkarması ayakkabını al 

Ayakkabılarınız en az kıyafetinizin geri kalanı kadar önemlidir. Bir yaz gününde serin bir esinti gibi hafif ve nefes alabilir olmalarını istiyorsunuz. Topuklu ayakkabılardan veya dar resmi ayakkabılardan uzak durun, çünkü büyük olasılıkla bir noktada kapınıza veya güvenlikten geçmeniz gerekecek. Daha rahat olmak için uçağa bindikten sonra ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekebilir, bu nedenle çıkarması ve tekrar giymesi zor olmayan bir çift giyin.

don’t-forget-to-check-in.jpg

Check-in yapmayı unutmayın 

Herhangi bir check-in stresinden önceden kurtularak yolculuğunuzu olabildiğince stressiz hale getirin. Geldiğinizde havaalanında olabilecek gereksiz uzun kuyruklardan kaçınmak için erken check-in yapın. Bagajınızı masaya bırakın ve doğrudan güvenliğe gidin. Bu, telefonunuzu son kez şarj etmek gibi başka şeyler yapmak için size daha fazla zaman verir.Kimse bozuk bir telefonla 18 saatlik bir uçuşta olmak istemez. Havayolu uygulamasında check-in yaparak hayatınızı daha da kolaylaştırın. Bu hizmet çoğu operatörde mevcuttur.

stay-away-from-fizzy-drinks.jpg

Gazlı İçeceklerden Uzak Durun 

Hiçbir şey soğuk bir kola veya başka bir gazlı içecek kadar ferahlatıcı değildir, ancak uzun mesafeli bir uçuş yapıyorsanız, bunlardan uzak durmak isteyebilirsiniz. Bu kadar basit; gazlı içecekler tonlarca hava yutturur.
Bu sindirim sisteminiz için iyi değildir ve sonunda hava geğirme veya gaz olarak dışarı çıkacaktır. Ayrıca pilot farklı irtifalara hareket ettiğinde hava şişerek size acı verebilir.

a-simple-trick-to-avoid-turbulence.jpg

Türbülanstan kurtulmak için basit bir yol  

Hareket hastalığı gerçek bir kabus olabilir ve ne yazık ki düşündüğünüzden çok daha fazla insanı etkiler. İlaçlar yardımcı olabilirken, hiçbir zaman yeterli önlem alamazsınız. Uçuş saatinizi seçme şansınız varsa kendinize bir iyilik yapın ve sabahı seçin.
Hava yükseldiğinde türbülans olur ve bu, Dünya ısındıkça gerçekleşir. Bu aynı zamanda fırtınalar ve kuvvetli rüzgarlar ile gerçekleşir. Bu genellikle gün içinde veya öğleden sonra geç saatlerde olur.

pick-the-best-seat-for-you.jpg
 
Kendinize en iyi koltuğu seçin

Uçakta doğru koltuğu seçmek, iyi düşünülmüş bir strateji gerektirir ve herkesin stratejisi farklıdır. Her şey tercihinize bağlı, ancak hatırlanması gereken birkaç şey var. Örneğin, zaman zaman kalkıp esneme hareketleri yapmak isteyebilirsiniz, bu nedenle koridordaki koltuk, pencere kenarındaki koltuktan daha iyi bir seçenek olacaktır.
Yukarıdan manzarayı seviyorsanız veya uçuşun çoğunda uyumayı tercih ediyorsanız, o zaman pencere kenarı mükemmeldir. Geniş alan istiyorsanız, son sırada bir koltuk ayırtın - üç koltuklu garanti edileceksiniz.


always-bring-cash-001.jpg

Daima nakit bulundur

Bugünlerde ödeme yapmak çok kolay çünkü her şey için tonlarca uygulama ve kredi kartı var. Öyle bile olsa, her zaman küçük değişimleri dolar veya avro cinsinden taşımak çok önemlidir. Vale gibi ödemeniz gerekebilecek başka birçok hizmet vardır, bu nedenle fiziksel nakit faydalı olacaktır.
Uçakta atıştırmalıkların tadını çıkarmak istiyorsanız, bunun için nakit paraya ihtiyacınız olacak. Ayrıca, vardığınızda ATM'den bir miktar yerel para birimi çekmeyi unutmayın.

  get-your-bag-first.jpg

Bavulunu önce almanın yolu

Bir uçağa yetişmenin en kötü yanlarından biri iniş yapmak ve çantanızın karusele çıkmasını beklemektir. Kimse yapmak istemiyor. Bundan kaçınmak zordur, ancak bunu aşmanın basit bir yolu var. Check-in yapan son insanlardan biri olun! Bu şekilde, çantanız son giren ilk çıkar. Görmek? Kolay.


don’t-miss-out-on-freebies.jpg

Ücretsiz olanakları kaçırmayın

Kibar olmanın size daha iyi hizmet vereceğini herkes bilir, ancak tecrübeli seyahat gazileri size uçuş görevlilerine her zaman bir hediye getirmenizi söyleyecektir. Büyük bir şey olması gerekmiyor.
Çikolata kadar küçük bir şey yeterli olacaktır. Sadece en iyi hizmeti almakla kalmayacak, aynı zamanda bazı bedavaların da tadını çıkaracaksınız.

baby-on-board.jpg

Uçakta bebek var

Bebekler her yerdeler ve hatta uçaklardalar. Uçuşunuzda bebek sahibi olmaktan kaçınamasanız da, onların yanında oturmaktan kesinlikle kaçınabilirsiniz. Bebeklerin telaşlanıp ağlaması garantidir ve bu durum yalnızca uzun bir uçuşta daha da kötüleşir.
Bu yüzden bölmelerden uzakta oturmak isteyebilirsiniz. Ebeveynlerin beşiklerini oraya koymaktan başka çaresi yok, bu yüzden onlardan uzak durun.

doesn’t-hurt-to-ask-about-seats-again.jpg

Koltuk yerini tekrar sorabilirsiniz.  

Bazen check-in yaptığınızda istediğiniz koltuğu bulamayabilirsiniz ama bu hiç umut olmadığı anlamına gelmez. Check-in sistemi dolu bir uçuş gösterebilir, ancak kapıdaki görevliler kesinlikle müsait bir şey olup olmadığını bilecektir.
Sormak zarar vermez. Sıkışmanız ile bol diz mesafesi olan bir çıkış koltuğu almanız arasındaki fark olabilir. Şanslıysanız, kendinize boş bir koltuk bile atabilirsiniz.

leave-the-air-turned-on.jpg

Havalandırmayı açık bırakın

Bir uçakta hava soğuk olabilir, ancak bu, birkaç battaniyenin yardımcı olamayacağı bir şey değildir. Durum bu olsa da, etrafınızda bir güç alanı oluşturduğu için havalandırma deliklerini açmak önemlidir.Star Trek gibi ama daha da iyi. Bu, diğer yolculardan hastalıkların saptırılmasına yardımcı olur ve kuru cilde de yardımcı olur.

don’t-travel-without-your-kit.jpg

Kitiniz olmadan seyahat etmeyin

Uzun mesafeli uçuşlar yorucu olabilir, bu nedenle seyahatinizi biraz daha konforlu hale getirecek her şeyi stoklayın. Biraz lüksten zarar gelmez, bu yüzden en sevdiğiniz şeyleri uçak kitinize eklediğinizden emin olun. Temel malzemeleri, diş fırçasını, deodorantı ve saç fırçasını unutmayın, ayrıca uyku maskesi ve kulak tıkaçlarını da yanınıza alın.Aromatik yastık sisleri sizi sakinleştirmek için harikadır. Hatta yüz kremi ile kendinizi şımartabilirsiniz.

socks-are-essential.jpg

Çoraplar gereklidir

Seyahat çantanızda olması gereken bir şey varsa, o da çoraplardır. Ne kadar çok, o kadar eğlenceli çünkü seyahat ederken terlersiniz ve sizi ağırlaştıran ağır, sırılsıklam çoraplardan daha kötü bir şey yoktur. İyi bir ölçü için fazladan bir çift getirin ve uçağa biner binmez üzerinize giyin. Tüm yolculuk boyunca taze ve rahat hissedeceksiniz.

bring-on-the-snacks.jpg

Atıştırmalıkları getirin

Uçakta asla yeterli yiyecek yoktur ve hazırlıklı olmak istersiniz. Uçuşlar uzun ve sıkıcı olabilir ve bazen tek yapmak istediğiniz bir şeyler atıştırmaktır. Kendi atıştırmalıklarınızı paketleyerek içinizdeki Kurabiye Canavarını kanalize edin. Bunların sizi tüm uçuş boyunca devam ettirebilmesi gerekir.
Mümkünse, atıştırmalıkları olabildiğince sağlıklı tutmaya çalışın. (Yine de bir veya iki kurabiye gerçekten zarar vermez.) Atıştırmalıkları küçük tutun, böylece çantanızda fazla yer kaplamazlar.

get-some-peace-and-quiet.jpg

Biraz huzur ve sessizlik için kulaklık

Bazen uçuşlar gürültülü olabilir ve yapmak isteyeceğiniz son şey, 16 saatlik bir uçuşu ağlayan bir bebeği dinleyerek geçirmektir. Neyse ki senin için, buna katlanmak zorunda değilsin. Yanınıza bir çift silikon kulak tıkacı alın ve hazırsınız - bütün gece uyuyacaksınız. Gürültü önleyici kulaklıklar da harika bir alternatiftir; en sevdiğiniz müziği dinlemek için iyidirler.

quench-your-thirst.jpg

Susuzluğunuzu giderin

Uçak havası bir kabus olabilir ve su alımınıza dikkat etmezseniz çok susuz kalırsınız. Kuru ve klimalı havayla mücadele etmek için mümkün olduğunca sık sıvı almaya devam edin. Uzun mesafeli uçuşlarda su ücretsizdir, bu nedenle yemek servisi olmasa bile uçuş görevlilerinden her saat başı su istemekten çekinmeyin. Kahve, alkol ve veba gibi çok şeker içeren her şeyden kaçının. Bunlar sizi klimalı havadan bile daha fazla kurutur.

back-seats-are-the-best-seats.jpg

Arka koltuklar en iyi koltuklardır

Uzun bir uçuşta koltuk tercihiniz yoksa arka koltuktan rezervasyon yapmanızı öneririz. Hostesler çalışırken biraz gürültülü olabilir ama daha iyi hizmet alırsınız.
Hatta herkese yetmeyecek kadar özel şeylerle ortalıkta dolaşmamak gibi bir kural olduğu için size daha fazla şey sunabilirler, bu yüzden onlardan bir an önce kurtulmak isteyeceklerdir.

don’t-go-on-family-routes.jpg

Aile rotalarına gitmeyin

Kendi aktarmalı veya aktarmalı uçuşunuzu seçme seçeneğiniz varsa, olağan aile rotalarından kaçınmanızı önemle tavsiye ederiz. Örneğin, Orlando'ya uçuşlar, Disney World'e bir aile gezisi anlamına gelebilir.
Onlardan her zaman kaçınamayabilirsiniz, ancak denemekten zarar gelmez, böylece uçuşunuzda iyi bir uyku çekebilir ve gönül rahatlığı yaşayabilirsiniz.

 bring-your-own-cup.jpg

Kendi kupanızı getirin 

Uçakta seyahat ederken yapılacak en iyi şeylerden biri, kendi yeniden kullanılabilir su şişenizi veya kahve fincanınızı getirmektir. Uçuş görevlileri, talepte bulunursanız, su veya kahve ve çay ile doldurmaktan mutluluk duyacaktır.
Yanınızda getirmeniz gereken en iyi şey. İçecek almak için yemek servisini beklemenize gerek kalmayacak ve tüm uçuş boyunca sıcak bir içeceğin tadını çıkarabilirsiniz.

catch-a-movie.jpg

Beğendiğiniz filmi izlemeyi tercih edin

Uzun mesafeli uçuşlarda uçakta eğlence sistemleri bulunur, ancak tabletinizde veya dizüstü bilgisayarınızda bir şeyler izleyerek deneyiminizi her zaman daha iyi hale getirebilirsiniz. Uçuş eğlencesindeki ekran kalitesi korkunç olabilir ve bu sizin için tüm filmi mahvedebilir.
Deneyimin tam anlamıyla tadını çıkarmak için en sevdiğiniz filmleri ve TV şovlarını stoklayın. Ayrıca izlerken dikkatinizi dağıtabilecek yolcu anonslarını dinlemek zorunda da kalmazsınız.

-a-tip-to-finding-cheaper-flights.jpg

Daha ucuz uçak bileti Bulmak için ipucu 

Tarayıcınızdaki tanımlama bilgileri, internet kullanım modellerinizi izler, böylece ziyaret ettiğiniz her web sitesini bilirler. Aynı uçuşları aramaya devam ederseniz, bu büyük bir dezavantaj olabilir.
Bu çerezler, şirketlere satın almak istediğinizi bilmelerini sağlar, bu da her tekrar kontrol ettiğinizde fiyatı işaretlemelerini sağlar. Özel göz atma veya Gizli pencere en iyi arkadaşınız olacak. Yüksek maliyetlerden kaçınmak için bunları kullanın.

fragile handle-with-care.jpg

Kırılabilir işareti koyun

Seyahat eden insanlar genellikle hangi çantaların içinden geçtiğini bilirler ve değerli eşyalarını paketlememeleri gerektiğini bilirler. Ancak, değerli bir şey taşımanız gerekiyorsa, çantanızı kırılgan olarak işaretleyin.En azından bu, çantanızın özenle taşınmasını sağlayacaktır. Şanslıysanız, yığının tepesinde bile olabilir.

dress-to-impress-and-get-an-upgrade.jpg

Etkilemek için iyi giyin

Bu her zaman işe yaramayabilir ve kesinlikle kusursuz bir plan değildir, ancak havaalanına erkenden, iyi hazırlanmış bir kıyafetle ve mutlu ve neşeli bir tavırla giderseniz, bazı avantajlar elde edebilirsiniz. Başarısız olursanız, birisiyle seyahat ediyorsanız, check-in görevlisine balayında olduğunuzu söylemeniz yeterlidir. Sadece şanslı olabilirsin.

plan-ahead-for-jet-lag.jpg

Jet Lag için Önceden Plan Yapın

Uçuştan önce jet gecikmenizi deneyebilir ve durdurabilirsiniz. Sadece yeni bir programa uyum sağlamanız gerekiyor. Gündüz gelen uçuşları seçmek ve uçmadan önce erken bir gece geçirmek de yardımcı olur.

 podcast-to-last.jpg

 Podcast indirin 

Pil ömrünün uzun sürmeyeceğinden mi endişeleniyorsunuz? Olmasına gerek yok. Videolar pil ömrünün çoğunu tüketebilir, ancak harika bir alternatif var, podcast'ler. Neredeyse hiç pil tüketmezler ve saatlerce keyfini çıkaracaksınız. Uçuşunuz sırasında sizi meşgul etmek için istediğiniz kadar indirin. Çok çeşitli konuları indirerek seçeneklerinizi açık tutun. Uçakta neyin ilginizi çekeceğini asla bilemezsiniz.

make-the-load-easier-–-carry-less-on-the-plane.jpg

Yükünüzü kolaylaştırın, daha az eşya taşıyın 

Uzun bir uçuş yapıyorsanız, daha fazla eşya taşıma ihtiyacı hissedebilirsiniz, ancak gerçek şu ki, buna ihtiyacınız yok. Bir taşıma fazlasıyla yeterli olacaktır. Ebeveynseniz, geçiş izni alabilirsiniz. Ancak, hafif bir yük taşımanız hem sizin hem de uçak için daha iyidir çünkü uçaklar aşırı yüklenebilir ve bu da uçağın havada manevra kabiliyetini etkiler. Sizin için neyin önemli olduğunu anlayın ve hafif paketleyin.

get-some-work-done.jpg

Bazı işleri yolda tamamlayın

Uzun uçuşlar sıkıcı olabilir ama herkes bu uçuşlarda uyuyamaz. Kendinizi eğlendirmenin birçok yolu vardır, ancak bazen üretken olmak ve bazı işleri bitirmek yapılacak en iyi şeydir. Dizüstü bilgisayarınız zaten oradaysa, neden olmasın? Ek olarak, uçuşta gerçekten havalı görünmenizi sağlayacaktır.

stay-away-from-plane-blankets.jpg

Uçak battaniyelerinden uzak durun

Uzun mesafeli uçuşlarda her zaman battaniye ve yastık bulunur, ancak hijyene önem veriyorsanız bunları kabul etmeyin. Neredeyse yıkanmazlar ve diğer birçok yolcu tarafından kullanılırlar. Bu, sağlığınız için en iyi karar değildir, özellikle de cilt sorunlarına veya diğer rahatsızlıklara karşı hassassanız. Kendinizinkini getirmek daha basit ve daha iyi.

jog-first-thing-in-the-morning-to-avoid-jet-lag.jpg

Jet Lag'dan kurtulmak için sabah ilk işiniz koşu olmalı

Uluslararası seyahat ediyorsanız, büyük olasılıkla jet gecikmesi yaşarsınız. Kimse bundan hoşlanmaz ve herkes bundan kaçış olmadığını düşünür ama bu yanlıştır. Seyahatinizin ilk sabahı erkenden yürüyüşe çıkarak bununla mücadele edebilirsiniz. Güneş dışarıda olacağından, D vitamini artışı vücudunuzun yeni programa uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.

always-be-kind-to-the-staff.jpg

Personele Her Zaman Nazik Olun

Bu açık olmalı, ancak bunu herkes yapmıyor. Kabin görevlilerine ve hizmet sektöründe çalışan diğer tüm insanlara karşı her zaman nazik olun. İsimlerini öğrenerek bunu her zaman bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Muhtemelen ayrıcalıklı muamele göreceksiniz ve ikiniz de mutlu olacaksınız.

have-a-heart-to-heart.jpg

Yeni dostlar edinebilirsiniz

Çoğu insan uçuşta yalnız kalmayı tercih eder, ancak sık sık seyahat eden insanlar yeni insanlar tanımak isteyebilir. Kendinizi gevezelik etmeyi seven biriyle bir uçuşta bulabilirsiniz ve gerçekten ilginç olabilirler, ancak öğrenmek için onu bir sohbetle şımartmanız gerekir. Yeni birini tanımak eğlencelidir, bu yüzden uzun mesafeli uçuşlarınızdan en iyi şekilde yararlanın. Saatlerce birinin yanında sıkışıp kalacaksın, bu yüzden say. Ama kimseyi rahatsız etmek istemezsin, bu yüzden meraklı olanlarla sohbet etmeye devam et.

be-unbothered.jpg

Rahatsız edilmemek

Bazı insanlar uçaklarda gerçekten arkadaş canlısı olabilir, ancak diğerleri o kadar değil. Rahatsız edilmek istemeyenlerdenseniz, kaba suratınızı hazırlayın. Onlara "ölümcül bakış" atarsanız çoğu insan sizi rahatsız etmekten vazgeçer. Kimse yanına gelmek istemeyecek ama tam da bunu istiyorsun böyle iyi bir iş.

-take-it-easy.jpg

Biraz geniş olmayı deneyin 

Seyahat ederken pek çok hata olabilir. Uçuşlar sandığınızdan daha sık ertelenir; kişisel alan ve hatta daha feci şeyler hakkında hiçbir fikri olmayan birinin yanına oturabilirsiniz. Ancak çoğu zaman bunları değiştiremezsiniz, bu yüzden sadece rahatlamak daha iyidir. Bu gibi durumlarda, iyi bir tutum en iyi tutumdur.

go-against-the-grain.jpg

Alışılmışın dışında olmak

Çoğumuzun bildiği gibi, insanların çoğu sağ elini kullanır. Dünya sağ elini kullananlar için tasarlanmıştır ve insanlar baskın ellerine doğru hareket etme eğilimindedir. Uzun kuyruklardan kaçınmak istiyorsanız, çizgiye karşı gitmeniz ve bir çatal varsa sola dönmeniz gerekir. Her şey çok daha hızlı olacak.

stretch-a-little.jpg

Biraz kollarını yukarı uzat ve rahatla 

Uzun mesafeli bir uçuşta düzenli olarak esnemek, genel sağlığınız için son derece faydalıdır. Uzun süre oturmak omurganıza ciddi zararlar verir, bu nedenle vücudunuzda mümkün olduğunca çok hareket ettiğinizden emin olmak istersiniz. Bu, uzuvlarınıza kan akışı engellenebileceğinden kan akışınız için de iyidir. Koridorda her saat birkaç basit esneme dünyayı değiştirebilir. Devam ettiğinizden emin olun, yakında başkaları da size katılacak.

turn-on-your-phone-notifications.jpg

Telefon bildirimlerinizi açın

Uygulamalar, bir havaalanı ve seyahatle ilgili diğer temel bilgiler hakkında birçok bilgi almanıza yardımcı olabilir. Trak-A-Line gibi uygulamalar, uzun kuyrukları size bildirmeye yardımcı olacaktır. Trafik uyarıları ve havaalanına zamanında gitme konusunda size yardımcı olabilecek tonlarca başka uygulama da var. Bu sadece deneyimi çok daha kolay hale getirir ve zihninizi rahatlatır.

be-respectful-to-everyone-around-you.jpg

Çevrenizdeki Herkese Saygılı Olun

Personele karşı nazik olmanın ne kadar önemli olduğunu bilmeniz gerekse de, uçakta birlikte seyahat ettiğiniz insanlara karşı da nazik ve farkında olmalısınız. Zor bir dönemden geçiyor olabilirsiniz ya da sadece bitkinsiniz ama diğer insanların hayatlarında neler olup bittiğini bilmiyorsunuz. Sadece diğer yolculara nasıl davrandığına dikkat et.

 dont-forget-your-scarf.jpg

Saçınızı saracak eşarbınızı unutmayın 

Asla çok fazla kıyafet tüyosu olamaz. Yere inene kadar elektriklenmeyi ve dağınık görünmeyi engellemek isteyebilirsiniz, Bu yüzden saçınızı bir fularla sarılı tutun. Sadece pratik değil, aynı zamanda gerçekten şık. Uzun mesafeli uçuşlar gerçekten stresli ve bazıları için yorucu olabilir, ancak yolculuğu çok daha konforlu hale getirmenin kesinlikle yolları vardır. Artık bunları bildiğinize göre, bu basit numaraları uygulamamak için hiçbir nedeniniz yok. Daha az endişe ve daha fazla eğlence – sloganımız bu.
 

-lose-the-light.jpg

Uyku maskesi ile ışığı engelleyin 

Planınız uçuş sırasında uyumaksa, yanınızda uyku maskesi getirdiğinizden emin olun. Sadece bir uyku maskesi takmak ve ışığı engellemek, keyfini çıkarmak üzere olduğunuz erteleme için sizi zihinsel olarak hazırlayacaktır. Daha da derin bir uyku için bir çift gürültü önleyici kulaklık getirin. Tatlı rüyalar bundan yapılır.

get-an-upgrade.jpg

Upgrade yapabilirsiniz

Sık sık seyahat ediyorsanız, aynı havayoluna bağlı kalın ve milden tasarruf edin. Sık uçanlar bu numarayı her zaman kullanır. Hayattaki daha ince şeylerin tadını çıkarmanın kolay ve uygun maliyetli bir yolu. Daha erken uçağa binmek veya dinlenme salonlarından yararlanmak gibi avantajlarla başlayabilir ve kraliyet muamelesi görmenize yol açabilir.

use-your-time-wisely.jpg

Zamanını akıllıca kullan

Uçakta ne yapacağınızı önceden planlayın. Bu uçmak istemeyeceğiniz şeylerden biri çünkü aynı yerde 18 saat en keyifli şey değil. Uçuş sırasında endişelenir veya mideniz bulanırsa, binlerce mil yukarıda olduğunuz gerçeğini aklınızı başınızdan alacak rahatlatıcı bir şeyler yapın. Uçakta vakit geçirmenin bir başka harika yolu da okumaktır. En sevdiğiniz kitabı yakalayın ve anda kalın.

pamper-yourself.jpg

Kendinizi Şımartın 

Uzun mesafeli bir uçuşta kişisel hijyen genellikle birkaç saat içinde pencereden dışarı atılır. Diş fırçası, diş ipi, yüz kremi ve çarşaf maskesi gibi temel malzemeleri yakınınızda bulundurmak, yolculuğu biraz daha rahat hale getirir. Aynı zamanda güveninizi de geliştirecektir. Bir kağıt maske takın, gözlerinizi kapatın ve tüm endişelerinizin uçup gitmesine izin verin.

pack-all-chargers.jpg

Tüm Şarj Cihazlarını Paketleyin

Evden ayrılmadan önce, akıllı telefonunuz, iPad'iniz, Kindle'ınız veya yanınıza aldığınız şarj edilmesi gereken diğer her şey için tüm şarj cihazlarını paketlediğinizi iki kez kontrol edin (hatta üç kez kontrol edin).

Şarj cihazını unutup havalimanında almak zorunda kalanlar, değerinden çok daha fazlasını ödeyecek. Artık ülkeyi terk etmeden mağazalarda dolaşmaya, bütçeyi aşmaya başlamayacaksınız.

no-to-screens,-yes-to-paper.jpg

Ekranlara Hayır, Kağıda Evet

Çoğu standart ekrandan yayılan mavi ışık, uykuya dalma yeteneğimizle çoğu zaman kaba oyunlar oynar.

Uçuş süresinin en azından bir kısmında başarılı bir şekilde uyuyacağınıza güveniyorsanız, diğer eğlence etkinliklerinizi ekran dışı etkinliklere odaklayın. Bir kitap/dergi ve bazı çapraz bulmacalar başlamak için iyi bir yer.

pre-game-at-the-supermarket.jpg

Uçuş öncesi Süpermarket

Havaalanı mağazaları inanılmaz derecede pahalıdır, bu nedenle küçük bir torba patlıcan karışımı için bir kol ve bacak ödemek istemiyorsanız, havaalanına ayak basmadan önce normal bir marketi ziyaret ettiğinizden emin olun. Hafif atıştırmalıklar hazırlayın ve bir veya iki boş su şişesi getirin.

consider-the-lounge.jpg

Salonu düşünün

Havaalanında geçireceğiniz çok sayıda ölü saatiniz (hatta bir gününüz) olacağını biliyorsanız, tüm gün salon kartı en iyi arkadaşınız olabilir. Çoğu hava yolu şirketi bu kartları yaklaşık 50 dolara satıyor, Amerikalıların bir havaalanına her girdiklerinde kişi başı ortalama 141 dolar harcadıklarını öğrendiğinizde bu o kadar da pahalı olmayabilir.

Havayolu bekleme salonunuz, etraftaki gösterişli mağazalardan ve cazibe merkezlerinden uzakta bulunur ve bu da nakit paranızı tutmanızı kolaylaştırır. Ayrıca konforludur ve yiyecek, içecek ve Wi-Fi ile donatılmıştır.

look-around-for-entertainment.jpg

Eğlenmek İçin Etrafınıza Bakın

Dünyanın dört bir yanındaki birçok havaalanı, bazı eğlence biçimlerini veya cazibe merkezlerini ücretsiz olarak sunar. Sanat sergileri, çocuklar için oyun alanları ve müzik performansları. Ödevini yap ve havalimanının ne tür bedava şeyler sunduğunu öğrenmeye çalış. Bir cazibe merkezinden diğerine biraz yürümek zorunda kalabilirsiniz, ancak yine de uçağınız kalkana kadar harcayacak biraz zamanınız var.

slippers-are-your-friends.jpg

Terlik Arkadaşların mı

Bir uçağın ihtiyaç duyduğu sıcaklığın çok fazla hareket alanı yoktur. Çok fazla fizik var ve fizik hakkında onunla tartışacak kadar bilgimiz yok. Çoğu zaman, ya çok sıcak ya da çok soğuk olacağınız ya da sadece rahatsız olacağınız anlamına gelir. Bu amaçla el çantanıza alacağınız bir çift favori terlik vücut ısınızı düzenlemenize ve sıcacık kalmanıza yardımcı olacaktır.

bring-a-small-bag.jpg

Küçük Çanta Getir

Her şeyini cebinde tutan biriysen, bu senin için. Normalde iyi cepler, hafif seyahat etmenize ve büyük bir çanta taşımaktan kaçınmanıza yardımcı olur, ancak uçaklar farklı bir hikaye. Çoğu zaman oturacağınız ve el bagajınızın üst bölmede olduğu göz önüne alındığında, cüzdanınıza, sakızınıza veya anahtarlığınızdaki USB anahtarına ihtiyacınız olduğunda muhtemelen ayağa kalkmak istemezsiniz. Tüm bu eşyaları sığdırmak için küçük bir çanta alın ve kemerlerinizi bağlarken önünüzdeki koltuğun cebine yapıştırın.

plan-your-bathroom-breaks.jpg

Banyo Molalarınızı Planlayın

Uçak tuvaleti için sıra beklemek hiç eğlenceli değil. Bu nedenle, mümkün olduğunda tuvalete yapacağınız gezileri dikkatlice planlamak istersiniz. Kalkıştan hemen sonra (elbette sadece emniyet kemeri işareti söndükten sonra) ve mürettebat içecek arabasını boşaltmaya başlamadan önce tuvalete giden uzun bir kuyruk olması daha az olasıdır. Lazımlık sarayına ziyaretlerinizi zamanlayın ve işinizi huzur içinde yapabilirsiniz. Sadece 20 dakika sonra ayrılmazsanız, bir personelin kapıyı çalması ve her şeyin yolunda olduğundan emin olması gerektiğini bilin.

always-sanitize.jpg

Daima Temiz

Hassas bir bağışıklık sisteminiz varsa, uçakla seyahat etmek en büyük kabusunuz olabilir. Bu kadar çok yabancıyla kapalı bir alanda olmak, istediğinizden çok daha fazla bakteri ile takıldığınız anlamına gelir.

El dezenfektanını veya alkollü mendilleri yanınıza aldığınızdan emin olun ve kol dayanağınızı, katlanır masanızı ve dokunmak isteyebileceğiniz diğer her şeyi silin. Daha önce kaç kişinin ona dokunduğunu bilmiyorsun. Ya da bu insanlar sorumlu yetişkinler gibi dirseklerinin içine hapşırırsa.

self-reliance.jpg

Kendine Güven 

Personel meşgul - esas olarak uçaktaki düzinelerce kişiye hizmet etmekle meşgul. Bu, hijyenik olmayan birçok kişiyle temas ettikleri anlamına gelir.

Mümkün olduğunca kendi kendine yetmeye çalışın ve kendi atıştırmalıklarınızı getirin. Bu şekilde, onlarla ilgilenen tek kişi sizsiniz ve ayrıca kendinizi mürettebatın hizmet programının sınırlarından kurtarmış olursunuz.

opt-for-the-smallest-bag.jpg

En Küçük Çantayı Tercih Edin

Aynı yerde saatlerce oturuyorsunuz ve bir noktada dünyadaki hiçbir bacak mesafesi size yetmeyecek. Alanınızı kullanma şekliniz konusunda akıllı olmalısınız ve bu, uçağa bindiğiniz kişisel çantanızın olabildiğince küçük ve yumuşak olması gerektiği anlamına gelir.

Çantayı ezin ve ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde hareket ettirin - koltuğun altında, önünüzdeki koltuğun cebinde veya çok uzun süre oturmaktan ağrımaya başladığında belinizin arkasında. Çok yönlülük anahtardır.

hack-your-biological-clock.jpg

Biyolojik Saatinizi Hackleyin

Uçakta uykuya dalma yeteneği herkese nasip olmadı. Bazılarımız için, eğer yumuşak bir yüzeye uzanmıyorsak, vücutlarımız uyuyamaz. Bu mekanizmayı aşmanın bir yolu, uçakta dişlerinizi fırçalamaktır.

Görüyorsunuz, dişlerinizi fırçalamak zaten yatmadan önceki rutininizin bir parçası (en azından öyle olduğunu umuyoruz), bu yüzden bunu uçakta yapmak vücudunuza biraz Z'ler yakalamanın zamanı geldiği mesajını gönderecektir.

mind-your-skin.jpg

Cildinize Dikkat Edin

Hangi yükseklikte olursanız olun cildinize iyi bakmanız çok önemlidir. Ancak uçarken, tüm bu kuru havanın güzellik rutininiz için ne anlama geldiğini düşünmeniz gerekir. Elbette, hepimiz yeni yerlere girerken elimizden gelenin en iyisini yapmak isteriz, ancak uçuşta makyaj yapmamanızı tavsiye ederiz.

Gözeneklerinizi kozmetik ürünlerle tıkamak yerine, cildinizi serum ve nemlendirici ile nemlendirmeye yatırım yapın. Dudaklarınıza bir damla şaplak da yardımcı olacaktır.

eye-hydration-is-totally-a-thing.jpg

Göz hidrasyon önemlidir

Gözler ruhun aynasıdır ve görünüşe göre uçaktaki herkesin ruhu kurumuş. İnanılmaz derecede kuru. Bir uçaktaki kuru hava, yolcuların gözlerine zarar verebilir ve onları bir aylık krakerden daha kuru bırakabilir.

Bizim tavsiyemiz? El çantanızda göz damlası bulundurun. (100 ml veya daha az olduğu sürece, havaalanı güvenliği aldırmaz.) Gözleriniz kaşınmaya başladığında, birkaç damla uygulayın ve diğer kuru gözlü yolcuların sizin yerinizde olmayı dilemelerini izleyin.

the-blanket-buckle.jpg

Kemerle battaniyeyi bağla

Uçuş boyunca kabin ekibi koridorlarda dolaşarak herkesin emniyet kemerinin takılı olup olmadığını kontrol eder. Battaniyenizi emniyet kemerinizin üzerine gelecek şekilde uyuyorsanız, uçuş görevlilerinden biri gerçekten de kemerlerinizi bağladığınızdan emin olmak için sizi uyandıracaktır, bu da zaten uykunuzu bozabilir. Eğlenceli değil.

Bundan kaçınmak için yapabileceğiniz şey basit - önce kendinizi battaniyenizle örtün ve ancak ondan sonra kendinizi battaniyenin ÜZERİNDEN bağlayın. Sorun çözüldü.

make-sure-everythings-charged.jpg

Her Şeyin Şarj Edildiğinden Emin Olun

Uçağın eğlence sistemine güvenen insanlar, siz kimsiniz? Hayatında aldığın diğer kararlardan pişmanlık duyduğun biri var mı? Uçak içi eğlencenin tam olarak birinci sınıf HBO içeriği olmadığı ve ekranların süper HD olmadığı bir sır değil.

Her neyse, biraz bizim gibiyseniz, yanınıza alacağınız ilk şey kendi eğlence cihazınız olacaktır. Yine de tavsiyemiz, tüm şarj edilebilirlerinizi sıraya dizmeniz ve uçuşunuzdan önceki gece sizi hava yolculuğunuz boyunca taşımaya yetecek kadar pilleri olduğundan emin olmak için onları sulandırmanız olacaktır.

opt-for-audio-over-video.jpg

Video Üzerinden Sesi Seçin

Ekranlara bakmak eğlenceli olabilir - izlenecek filmler, izlenecek TV şovları ve gezinilecek web siteleri var. Ancak ekrana bakmak da gözlerinizi tahriş edebilir ve dilerseniz uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.

Yapabiliyorsanız, titreyen ekranlardan uzak durmaya çalışın ve eğlencenizi podcast biçiminde tüketin. Podcast yayıncısının sesi yeterince güzelse, sizi uyutarak bile kazan-kazan durumuna getirebilir.

watch-out.jpg

Saati ayarla

Yani evet, bu ipucu saatinizi ilgilendiriyor ve başlığın hemen hemen en temel baba şakası olduğunu biliyoruz, ancak biz sadece insanız. Fırsat bulduğumuzda apaçık bir cinastan kaçınamayız.

Her neyse, farklı saat dilimlerinde uçuyorsanız gideceğiniz yere daha iyi uyum sağlamak için uçağa bindiğiniz anda saatinizi gideceğiniz yere göre sıfırlayın ve erkenden ayarlamaya başlayın.

keep-the-kids-entertained.jpg

Çocukları Eğlendirin

Miniklerinizle tatile mi gidiyorsunuz? O zaman onları güzel ve meşgul tutmak için uzun saatler boyunca kendinizi hazırlamanız gerekir, böylece sizi veya yolcularınızı rahatsız etmezler.

Telefon veya iPad gibi oyunlar veya önceden indirilmiş şovlar gibi olağan şeyler var, ancak yanınıza birkaç kitap almanızı, keçeli kalemli boyama kitaplarını, seviyorlarsa origami ve tabii ki bazı ekstraları da almanızı öneririz. en sevdikleri atıştırmalıklar.


get-on-your-neighbors-good-side.jpg

Komşu koltuklara nazik olun

Küçük çocuklarla seyahat etmenin, hoşnutsuz yolcuların istenmeyen yan bakışlarını çekebileceği bir sır değil. Uçuş sırasında komşularınızla iyi bir ilişki sürdürmek için, küçük hazırlık paketleri ve küçük ikramlar ve uçuş boyunca küçüklerinizin neden olabileceği herhangi bir rahatsızlıktan dolayı şimdiden üzgün olduğunuzu belirten bir not. Ebeveynlerin ellerinden gelenin en iyisini yaptığını anladıklarında, komşu koltuklarınız çok daha nazik ve anlayışlı olacaktır.

no-english-please.jpg

"İngilizce yok" diyerek başlayın

Komşunuzla sohbet etme havasında değil misiniz? Seni suçlayamayız. Tüm insanlar sohbet etmeye değmez. Her birinizin kol dayanağının kendi tarafını tuttuğundan emin olmak için, sizinle sohbet etmeye çalışırlarsa İngilizce konuşmuyormuş gibi yapın.

Omuz silkerek ve "İngilizce yok" diyerek başlayın. Başka hangi dili konuşuyormuş gibi yapacağınız tamamen size kalmış. Dürüst olmak gerekirse, aksanınız yeterince inandırıcıysa anlamsız sözler de işe yarayabilir.

dental-hygiene-is-no-joke.jpg

Diş Hijyeni Şaka Değildir

Yanınızda biraz diş ipi bulundurmak sadece iyi bir alışkanlıktır. Yine de bir uçakta, bir parça diş ipi, tüm hava yolculuğu deneyiminizi iyileştirebilir veya bozabilir. Yiyeceklerin tamamı servis edildikten ve yendikten sonra, bazı parçaları hala dişlerinize yapışmış olabilir ve bu da mürettebat veya diğer yolcularla her türlü etkileşimi inanılmaz derecede garip hale getirebilir.

Kendinize bir iyilik yapın ve yemeğinizi bitirdikten sonra dişlerinizi gizlice temizleyin. Bu ipucu açıkça yerdeki yaşamınız için de geçerlidir.

seating-arrangements.jpg

Oturma Düzenlemeleri

Bir grup arkadaş veya aile üyesi ile seyahate mi çıkıyorsunuz? İçgüdünüz, birlikte olabilmeniz için hepsi aynı hizada olan koltuklar almak olabilir, ancak buna direnmek isteyebilirsiniz. Birbirinizden uzak oturmanız gerektiğini kastetmiyoruz; sadece birlikte oturmanın daha akıllıca bir yolu olduğunu kastediyoruz.

Sıraya girmek yerine, yani uçlarda oturanlar aslında birbirinden çok uzaktır, arka arkaya çiftler veya üçlüler halinde oturmayı deneyin. Artık herkes herkesle konuşabilir ve atıştırmalıkları dağıtmak çok daha kolay.

dont-shy-away-from-chemicals.jpg

Kimyasallardan Uzak Durmayın

Bu listedeki ipuçlarının çoğu, uçakta uyuyarak önemli miktarda zaman geçirmenize yardımcı olmakla ilgilidir. Biyolojik mekanizmalarla ilgili ev ilaçları ve tüyolar var, ancak artık bariz olanı ifade ettiğimiz zamandır - uyku hapı almakta utanılacak bir şey yok.

Kilonuza ve uçuş sürenize uygun miktarda aldığınızdan emin olmak için dozajı ve kullanımı kontrol edin ve biraz dinlenin.

active-all-day-sleepy-all-night.jpg

Bütün Gün Aktif Bütün Gece Uykulu

Kırmızı gözle uçmak mı? Kalkıştan sonra mutlaka uyuyacağınızdan emin olmak için uçağa binmeden önceki 24 saati buna göre planlayın. Bu, erken kalkmaya çalışmanız ve tüm gün aktif kaldığınızdan emin olmanız gerektiği anlamına gelir.

Gündüzleri çok çalışanlar, hangi ulaşım aracına binerlerse binsinler, geceleri çok uyumakla ödüllendirilecekler.

manage-your-docs.jpg

Dokümanlarınızı Yönetin

Uçmak, muazzam miktarda bürokrasi içerir. Pasaportunuz dışında takip etmeniz gereken o kadar çok evrak var ki bunu tek bir insan beyninin yapmasını istemek beladan başka bir şey değil.

Tüm kağıtlarınızın sıralı olduğundan emin olmak için bir belge kontrol listesi başlatın. Telefonunuzda veya en sevdiğiniz bulut hesabınızda olabilir. Görevler bittiğinde öğeleri işaretlemeyi ve her şeyin basılı bir kopyasını her zaman erişilebilir bir yerde tutmayı unutmayın.

plan-your-layover.jpg

Konaklamanızı Planlayın

Hava yolculuğunuz uçak değiştirmeyi içeriyor mu? Uçuşlar arasında ne kadar zaman harcamanız gerektiğine bağlı olarak aktarma sürenizden en iyi şekilde yararlanmaya çalışın.

Fazla zamanınız yoksa, havalimanının sunduğu hizmet ve eğlence türlerine bakın. Boş geçirecek birkaç saatiniz varsa, ödevinizi yapın ve konaklama yapılan ülkedeki havaalanının yakınındaki ilgi çekici yerlere göz atın ve keşfe çıkın!

scheduling-business.jpg

İş Planlama

Bir iş gezisine mi çıkıyorsunuz? Varış noktasındaki zamanınız toplantılar ve randevularla dolu olmalıdır. Programınız üzerinde biraz kontrolünüz varsa, ilk günkü işleri minimumda tutmaya çalışın.

İnişten sonraki ilk 24 saat, yeni yere uyum sağlamak için çok önemlidir; artı, bir uçuşun rötar yapıp yapmayacağını asla bilemezsiniz. Önemli işinize dalmadan önce kendinize biraz ara verin.

never-take-toilet-paper-for-granted.jpg

Tuvalet Kağıdını Asla Hafife Alma

Uçakta tuvalete gitmek her zaman çok hoş bir deneyim olmasa da bazen kaçınılmazdır. Kabin ekibi, yolcuların karşılanması için elinden gelen her şeyi yaparken, her şeyi tahmin edemez. Tuvalet kağıdının bittiği zamanlar gibi.

Kendinizi o bölgede güvende tutmak için el çantanıza bir paket mendil koyun. Kendi kaderinizden sorumlusunuz.


hit-refresh.jpg

Yenile'ye basın

Ah, keşke kendi üzerimizde kullanabileceğimiz bir yenileme düğmesi olsaydı. Uzun uçuşlarda bu tür bir düğmenin yanımızda olmasını kesinlikle çok isteriz. Bunun yerine yapabileceğimiz şey itibarınızı hedefinize taşıyabilir.

Kişisel çantanıza biraz ıslak mendil, deodorant, gargara ve hatta vücut spreyi koyun. Bu bebeklerle banyoda birkaç dakika geçirin ve uçaktaki herkesten daha zinde olacaksınız.

let-it-roll.jpg

Bırak Yuvarlansın

Geciken uçuşlar veya uzun kuyruklar tehdidiyle, varış noktanıza her zaman zinde görünerek veya hissederek varacağınızı garanti edemeyiz. Bununla birlikte, kıyafetlerinizi rulo yaparak en azından kıyafetleriniz gidecekleri yere en iyi şekilde ulaşacaktır.

Sık seyahat edenler, giysilerin kırışmamasını sağlamak için (katlamak yerine) yuvarlayarak yemin ederler. Kıvrılan giysiler sadece kırışıklıkları önlemekle kalmaz, aynı zamanda kıvrık giysiler daha az yer kaplar, yani aynı bagaja daha fazlasını sığdırabilirsiniz — seyahatiniz sırasında beklenmedik kıyafet değişiklikleri için mükemmel!

members-only.jpg

Sadece üyeler

Seyahat etmek harika ve hayat değiştiren bir deneyim olabilirken, aynı zamanda pahalı da olabilir. Bir seyahat planlama söz konusu olduğunda, oteller ve diğer masraflar hızla artabilir.

Paradan tasarruf etmenin beklenmedik bir yolu, AAA veya AARP gibi mevcut dernek üyeliklerinizle herhangi bir seyahat avantajı olup olmadığını araştırmaktır. Bu üyelikler genellikle otellerde, restoranlarda ve diğer turistik mekanlarda indirimler sunar. Bu az bilinen avantajlar, bir sonraki seyahatinizde büyük tasarruflarla sonuçlanabilir.

pockets-full-of-storage.jpg

Depolama Dolu Cepler

Tüm eşyalarınızı bir yolculuğa çıkarmak söz konusu olduğunda, özellikle uzun bir bağlantılı uçuşunuz olduğunda, depolama konusunda akıllı olmak tüm farkı yaratır. Tüm küçük eşyalarınız için yeriniz olduğundan emin olmanın bir yolu, kargo pantolon veya çok cepli bir ceketle seyahat etmektir.

Kargo pantolonlar, çoraplar veya diğer şeyler gibi küçük eşyalar için tonlarca saklama alanı sunar ve el çantanızda veya sırt çantanızda diğer önemli eşyalar için yer bırakır. Basmakalıp bir turist gibi görünmekten mi korkuyorsunuz? Geleneksel haki kargodan kurtulun ve bir çift siyah ayrık giyin.

makeup-that-won’t-break-mid-trip.jpg

Gezinin Ortasında Bozulmayacak Makyaj

İster #VacayVibes fotoğraflarınızda mükemmel görünmek isterse uçuşlar arasında dört saat beklerken en iyi halinizde görünmek olsun, çoğumuz güvenilir kozmetik çantalarımız olmadan seyahat etmeyi bırakın evden bile çıkmıyoruz.

Ancak tüm bu seyahatler ve hareketler, kolayca kırılmış bir pudra kompaktına veya çatlamış bir göz farı paletine neden olabilir - ve bu bir seyahat kabusu olur. Kolay bir çözüm mü? Seyahatlerinizde yastık görevi görmesi için toz ürünün üzerine ince bir pamuklu yuvarlak yerleştirin; kozmetik çantanıza atmadan önce kompaktın tamamen kapalı olduğundan emin olun!

waterproof-shoes-for-unexpected-rain.jpg

Beklenmedik Yağmur İçin Su Geçirmez Ayakkabı

Nereye seyahat ettiğinize bağlı olarak, hava oldukça hızlı değişebilir ve sizi yanınıza ne alacağınızı bilememek için zorlayabilir. Fazladan (ve çok ağır) bir çift yağmur botu taşımaktan kaçınmanın iyi bir yolu, su geçirmez ayakkabılardır.

Birçok kişi özellikle ayakkabıları su geçirmez hale getirmek için tasarlanmış ürünler satın alsa da, bu ürünü satın alamıyor veya bulamıyorsanız ve yine de ayakkabılarınızı su geçirmez hale getirmeniz gerekiyorsa, balmumu kullanabilirsiniz. Balmumu, suyu iten, ayaklarınızı kuru tutan ve seyahat etmeyi ve beklemeyi kolaylaştıran mükemmel bir koruyucu film sağlar.

candy-containers-with-multiple-uses.jpg

Birden Çok Kullanıma Sahip Şeker Kapları

Uzun bir uçuştan önce ve sonra çok ihtiyaç duyulan nefesi ferahlatmanın yanı sıra, o küçük tic-tac nane kutusu aslında uçuşlarınız sırasında gerçekten kullanışlı olabilir. Birçok gezgin, tel tokaları, çengelli iğneler veya diğer küçük nesneleri tutmak için bu plastik kaplara yemin eder. Neye ihtiyacın olabileceğini asla bilemezsin.

Nane şekeri hayranı değilseniz korkmayın; Herhangi bir küçük kap ve hatta boş bir ilaç şişesi, seyahat ihtiyaçlarının saklanması söz konusu olduğunda aynı derecede işe yarayabilir. Sadece geri dönüşüm yapmıyorsunuz, gideceğiniz yere vardığınızda bu seyahat organizasyonu tüyosu için minnettar olacaksınız.

stand-out-in-a-good-way.jpg

Bagajı renklendirin

Seyahat söz konusu olduğunda, çoğu insan gerçekten öne çıkmak istemez. Ancak, bagajınıza tanımlayıcı bir eşya koymak söz konusu olduğunda, her şeyi yapmanız gereken bir alan vardır. Benzer renkler, markalar ve bagaj stilleri, çoğu zaman yolcuların küçük tanımlayıcı etiketleri olan siyah bir bagaj denizinde kaybolmasına neden olabilir. Parlak renkli bir bagaj satın alarak veya valizinizin üzerine parlak renkli bir şerit bağlayarak, bagaj karuseline geldiğinde onu kolayca tanımlayarak baş ağrısı ve kafa karışıklığından kaçının.


always-be-prepared.jpg

Daima Hazırlıklı Olun

Yolcular, iyi bir günde bile, kontrol edilen bagajlarının nihai varış noktalarına ulaşmama riskini her zaman taşırlar. Tatillerde veya diğer yoğun seyahat sezonlarında, bagajın kaybolma veya gecikme olasılığı daha da artar.

Bu nedenle, el bagajınıza her zaman yedek bir yedek kıyafet almalısınız. Havayolunun eşyalarınızı bulması birkaç gün sürüyorsa, fazladan çorap ve iç çamaşırı da iyi bir fikirdir. Yedek bir kıyafete sahip olmak, uzun mesafeli bir yolculuktan sonra tazelenmenin hızlı bir yolu olabilir.

packing-lists.jpg

Paketleme listeleri

Seyahat ederken, gezginlerin en sık sorduğu sorulardan biri "yanıma ne almam gerekiyor?" sorusudur. Modern teknoloji sayesinde, paketleme söz konusu olduğunda bilgisiz kalma günleri sona erdi.

Sık seyahat edenler, düzenli kalmak için uzun süredir belirli bir paketleme listesi içeren elektronik tablolara güvenmektedir. Yeni bir yere mi yoksa farklı geleneklere veya dini inançlara mı gidiyorsunuz? Söz konusu şehir veya ülke için önerilen paketleme listesini google'da aramanız yeterlidir. Yol arkadaşları genellikle deneyimlerine dayalı olarak paketleme ipuçlarını veya önerilen paketleme listelerini paylaşmayı severler, bu nedenle bilgilerinden yararlanın.

the-multi-tasking-must-have.jpg

Çoklu Görev

Birden fazla kullanıma sahip pek çok seyahat ihtiyacı olsa da, seyahatiniz için yanınıza alabileceğiniz en iyi şeylerden biri hafif bir şaldır. Uzun mesafeli uçuşlar söz konusu olduğunda bu bir zorunluluktur.

Hafif bir şal, plaj gezisinde Malaya peştemâli veya hatta havlu görevi görmekle kalmaz, aynı zamanda güçlü klima ile soğuk uçuşlar veya toplu taşıma için hızlı bir battaniye olabilir. Belirli dini yerleri ziyaret ederken saygılı olmak veya içeri girmek için şallar veya diğer örtüler de bir zorunluluktur. Hatta çok ihtiyaç duyulan bazı seyahat ortasında şekerlemeler için basit bir yastık yapmak için şalı katlayabilir veya kıvırabilirsiniz.

ick-free-travel.jpg

Sağlıklı Seyahat

Sizi korkutmak istemem ama seyahatiniz sırasında en çok mikrop bulaştıran eşyalardan biri de ayakkabılarınızdır. Havaalanlarında manevra yapmaktan, hijyenik olmayan bazı açık hava pazarlarında koşmaya kadar, ayakkabılarınız bir yolculuk sırasında oldukça egzersiz yapar.

Bu nedenle ayakkabılarınızı gerçek bir ayakkabı çantasında veya en azından bir marketten aldığınız plastik bir poşette saklamanızı öneririz. Ayakkabılarınızı kıyafetlerinizden ayırmak, yolculuk sırasında eşyalarınızı temiz tutmanın iyi bir yoludur. Plastik poşet bulamıyor musunuz? Bazı gezginler, ayakkabılarını sarmak için otelin sağladığı duş bonelerini kullanır!

beware-of-people-being-“too-nice”-001.jpg

İki birden iyidir

Seyahat etmek harika bir deneyim olabilirken, ne yazık ki birçok gezginin korktuğu bir deneyim de var - sadece sokaklarda dolaşırken değil, aynı zamanda havaalanında da yankesicilik.

Planlarını durdurmanın bir yolu, soyguncu cüzdanı olarak da bilinen sahte bir cüzdan kullanmaktır. Sahte cüzdanlar, değerli eşyalarınızı teslim etmeniz söylendiğinde yardımcı olabilir. Birçok gezgin, daha inandırıcı görünmelerini sağlamak için tuzak cüzdanlarını küçük miktarlarda nakit, süresi dolmuş otobüs geçiş kartları ve hatta eski makbuzlarla doldurur.

keep-clothes-smelling-fresh.jpg

Giysileri Taze Kokulu Tutun

Dürüst olalım; Birkaç günlük seyahatten sonra işler biraz kötüleşebilir. Ve bir bağlantılı uçuşla eve dönerken, işler aşırı derecede kötüleşebilir. Uzun yürüyüşlerden, hatta bir şehri keşfederek tüm günlerimizi harcamaya kadar, kıyafetlerimizin hoş olmayan bazı kokular alması doğaldır.

Her şeyi tuhaf olmaktan çok taze tutmak için, valizinize birkaç yumuşatıcı yaprak atmak iyi bir seyahat tüyosudur. Bu kurutucu çarşaflar sadece güzel ve taze bir koku vermekle kalmaz, aynı zamanda giysilerinize hafifçe sürtmeniz can sıkıcı ve utanç verici statik yapışmayı gerçekten önleyebilir.

beware-of-people-being-“too-nice”.jpg

İnsanların "Fazla Kibar" Olmasına Dikkat Edin

Her ülkenin kendi iletişim tarzı olsa da, genellikle seyahatlerinizde size ÇOK iyi davrananlardan şüphelenmeniz önerilir. Kendinizi havaalanında bir sonraki bağ duyurumuzu beklerken bulduğunuzda, etrafınızda olup bitenlere dikkat edin.

Üzerinize bilezikler veya mücevherler takan, yön sormanızı engelleyen veya havadan sudan sohbet eden insanlar genellikle ya bir şey için para ödemenizi isterler ya da başka biri sizi yankesirken dikkatinizi dağıtırlar. Bir yabancıdan asla yiyecek veya içecek kabul etmemelisiniz, çünkü bu aynı zamanda turistlerden yararlanmak için yaygın bir taktiktir. Nihayetinde, mesafeli olarak görülmek ama güvende kalmak daha iyidir.

have-a-plan.jpg

Bir Planınız Olsun

Geziniz sırasında şehirde bir gece geçirmek eğlenceli olabilir, ancak bazen sizi fahiş fiyatlara karşı savunmasız bırakabilir. Pek çok turist, belirli bir havalimanının onları eve götürmesi gereken toplu taşıma sistemi hakkında bilgi edinmek için zaman ayırmaz.

Otobüsler veya metro durduktan sonra kendinizi havaalanında bulmak, tek seçeneğinizin pahalı bir taksi olduğu anlamına gelebilir ve yerel halk genellikle bundan yararlanmaktan fazlasıyla mutlu olur! Her şeyden önce, havalimanlarının toplu taşıma araçlarına alışın.


the-life-saving-travel-must-have.jpg

Hayat Kurtaran Seyahatin Olması Gerekeni

Bir seyahat için bavulunuzu hazırlarken, yanınıza almanız "ihtiyaç duyulan" şeylere karşı yanınıza almak istediğiniz şeylere odaklanmak kolaydır. Mükemmel bir kıyafet için valizinizde yer bırakmak önemli olsa da, acil bir durumda el fenerleri paha biçilmez bir seyahat gerekliliğidir. Havaalanında da. Yolcuların acil durumlarda dinlenme salonlarını beklerken hazırlıksız yakalandıklarına dair birçok hikaye var, çünkü elektrik kesilen yangınlar onları karanlıkta yollarını bulmaya zorluyor. Şüpheye düştüğünüzde, her ihtimale karşı yanınıza anahtarlık boyutunda küçük bir el feneri alın!

take-the-guesswork-out-of-bag-sizes.jpg

Çanta Boyutlarını Tahminden Çıkarın

Havayolları, özellikle bagaj boyutları söz konusu olduğunda, giderek daha spesifik hale geldikçe, seyahatiniz için bagaj satın almak hızla kafa karıştırıcı bir kabusa dönüşebilir. Neyse ki, bazı bagaj üreticileri, belirli havayollarının gerektirdiği benzersiz boyutlara karşılık gelen bagajlar üretiyor.

Amazon bu çantaları bulmak için harika bir yer olabilir. Bu gereksinimler bazen değişebileceğinden, çantanızı satın almadan önce web sitesini kontrol ettiğinizden emin olun. Büyük boy çantalar için ek ücret ödemek zorunda kalmayacağınız için doğru boyutta bagaj almak size zaman ve para kazandırabilir.

keep-your-jewelry-detangled-with-this-tip.jpg

Takılarınızı Karışık Tutun

Pasaportunuz ve diğer belgeleriniz gibi temel ihtiyaçlarınızı yanınıza aldıktan sonra sıra eğlenceli şeylere, yani kıyafet ve aksesuarlara odaklanmaya gelir. Ancak en sevdiğiniz takıları getirmek güzel olsa da, dağınık bir aksesuarı çözmek için saatler harcamak eğlenceli değil. Kolyelerinizi veya bilekliklerinizi tamamen uzatarak ve ardından streç filmle sararak mücevherlerinizi düzenli ve dolaşmayan bir şekilde saklayın. Streç sargı sadece hafif ve hacimli değildir, aynı zamanda özel parçalarınız için ekstra bir koruma katmanı sağlar.

get-two-trips-for-the-price-of-one!.jpg

Bir Fiyata İki Seyahat Alın!

Seyahat söz konusu olduğunda, çoğumuz paramızın karşılığını en iyi şekilde almaya çalışıyoruz. Seyahat deneyiminizi en üst düzeye çıkarmanın akıllı bir yolu, başka bir şehirde uzun bir duraklama ile bir bilet rezervasyonu yapmaktır.

Aktarma saatlerine bağlı olarak, havalimanından ayrılıp tamamen farklı bir şehri gezebilir ve hatta havalimanına geri dönmeden önce gece kalabilirsiniz. Havalimanı ile şehriniz arasındaki mesafeyi aklınızda bulundurun ve güvenlik ve diğer ön uçağa biniş prosedürleri için yeterli zaman bırakın.

double-bag-and-tape-toiletries.jpg

Çift Çantalı ve Bantlı Tuvalet Malzemeleri

"Gizemli sızıntı" olarak bilinen birçok kişi valizlerini açtığında kıyafetlerinin ve diğer eşyalarının tuhaf bir sıvıyla ıslanmış olduğunu görür. Suçlu? Genellikle, seyahat sırasında bir şişe şampuan veya diğer banyo malzemeleri patladı veya sızdı.Hava basıncındaki değişiklikler ve aşırı kaba bagaj görevlileri arasında, bir kapağın açılması veya şişenin kırılması olasılıkları harikadır. Kapaklarını kapatmak için bant kullanmak ve ardından bu bantlanmış şişeleri büyük su geçirmez plastik torbalara sarmak, valizinizin kuru kalmasını ve şampuanınızın bir gün daha beklemesini sağlar.

Kaynak: ZULEKA PUKVANA / HERALD WEEKLY
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA