20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya28°C

UZAY TURİZMİ ŞİRKETİ SPACE PERSPECTİVE’İN İLK DENİZ UZAY LİMANI

MS Voyager, Space Perspective'in uzay gemisinin fırlatmasına izin verecek. 292 metrelik uzay limanı, Edison Chouest Offshore gemi yapımcılarından satın alındı ​​

Uzay Turizmi Şirketi Space Perspective’in ilk deniz uzay limanı

17 Kasım 2022 Perşembe 12:00

PORT CANAVERAL - İlk uçuşlarını 2024 yılında başlatması beklenen insanlı uzay uçuşu şirketi Space Perspective, insanlı uzay uçuşu için dünyanın ilk deniz uzay limanı olan MS Voyager'ı tanıttı.

MS Voyager, Space Perspective'in uzay gemisini esasen dünyanın herhangi bir yerindeki deniz tabanlı sitelerden fırlatmasına ve almasına izin verecek. 292 metrelik uzay limanı, Edison Chouest Offshore gemi yapımcılarından satın alındı ​​ve gelecekteki lansmanlar için tamamen donatılana kadar Port Canaveral'ın ana üssü olacak.

ms-voyager,-space-perspective,-jane-poynter,.pngSpace Perspective'in Kurucusu ve Eş CEO'su Jane Poynter, “Space Perspective, Dünya'yı uzayın karanlığından görmenin mükemmel astronot deneyimini sağlayarak gezegenimizle olan ilişkinizi değiştirecek” dedi.

“İşimizi küresel bir zihniyetle düşünmemiz şart. Fırlatma ve iniş için coğrafi sınırları kaldırmak, bu dönüştürücü deneyimi dünya ve uluslararası pazar için güvenli, güvenilir ve gezegenimiz üzerinde minimum etkiyle daha erişilebilir hale getirme misyonumuzu hızlandırıyor.”

ms-voyager,-space-perspective,-jane-poynter,-.pngUzay Perspektifi MS Voyager

Şu anda Florida'nın Uzay Kıyısı'ndaki genel merkezinin dışında uzayın ucuna rezervasyonlar sunan şirket, şimdi deniz tabanlı fırlatmaları gelecek planlarına entegre etmek için çalışıyor.

En önemlisi, MS Voyager aracılığıyla başlatma, Canaccord Genuity'nin 2030 yılına kadar 8 milyar dolar değerinde olabileceğini söylediği, gelecekteki bir pazara dönüşmek için gerekli olduğunu söylediği Space Perspective esnekliği sağlıyor.

“Kuzey Işıkları, İtalya'nın botu, Nil Deltası'nın devasa ölçeği ve Bahamalar çevresindeki masmavi denizler dahil olmak üzere her zaman en inanılmaz doğa olaylarını uzaydan izleme fırsatı sunmayı hayal ettik. Poynter, MS Voyager gibi deniz uzay limanları bunu gerçeğe dönüştürüyor” dedi.

Şimdiye kadar Space Perspective, 125.000 $ fiyat noktasında 1.000'den fazla bilet sattı.

Kaynak: TravelMarket Report
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA