23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

USLAN:TÜRSAB'IN YAPISI GÜÇSÜZ

TÜRSAB eski Yönetim Kurulu Üyesi ve İlos Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, Ulusoy'un ciddiyetten uzak ve zayıf politikaları olduğunu söyledi.

Uslan:TÜRSAB'ın yapısı güçsüz

09 Aralık 2007 Pazar 09:30

Özkan Altıntaş- Türkiye Turizm


İSTANBUL- TÜRSAB eski Yönetim Kurulu Üyesi ve İlos Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, İstanbulin’de acentelere ve otel yöneticileri ile turizm sektöründen seçkin konuklarını 10. yıl kutlamasında ağırladı.
Gecede yaptığı sürpriz konuşmada Serhad Uslan adını anmadan TÜRSAB'ta görev yaptığı dönemi ve şimdiki yönetimi eleştirerek 11 Kasım 2007 sabahı üzerindeki ağırlıktan kurtulduğunu belirterek “Bugün politik jübilemi yapıyor ve bu sektörün politik arenasından çekiliyorum” diyerek TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un güçsüz yapısı içinde ürettiği politikaların ciddiyet kazanmayacak kadar zayıf olduğunu söyledi.



Serhad Uslan,  sektör politikası adı altında yapılan şeylerin ne kadar gereksiz olduğunu ve kendine göre oluşan kurallarının sadece kendisi ile alakalı olduğunu, tek başına yaşayan bu politikaların artık zamanımı almaması gerektiğini hissettiği için bırakmaya karar verdiğini belirterek:

“Bu politikaları kendi oyun alanı içerisinde, seyircisiz ve rakipsiz oyununu oynamasına bırakmaya karar verdim. Onu, var olmanın dayanılmaz hafifliğinin bütün yükünü omuzlarına yükleyerek yalnızlığına itmeye karar verdim. Onu kendi oyununu kendisinin bozmasına kadar bırakmaya, terk etmeye karar verdim” dedi.

Sedhad Uslan’ın bu konuşması sırasında salonda bulunan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’dan yana olan bazı acentelerin acele salonu terk ettikleri görüldü.

Serhad Uslan'ın gecesine TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, TUROB Genel Sekreteri Erhan Çakay, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Yılgaz, The Madison Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, TÜRSAB Başkan Danışmanı Recai Delibaşoğlu, İntermed Turizm Genel Müdürü Çetin Gürcün, TURSAV Başkan Yardımcısı Yusuf Yazıcı, İSAD Başkanı Selma Yılmaz, Eronç Turizm Sibel Eronç, Can Öroğlu, Recai Delibaşoğlu, Semih Ulu, Oya Öge, Hello Turizm Emin Çakmak, City Windows Travel Süleyman Gök, Lion Turizm Yiğit Arsu, TÜRSAB Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler ve Sinan Kocapınar katıldı.





Serhad Uslan dansederken, oynarken mutluydu. Üzerinden büyük bir yükün kalktığı belli oluyordu


Selma Yılmaz, Sibel Eronç... TÜRSAB'ın en sevdiği acente sahipleri (!)  gecede çok şık ama düşünceliydiler...


İLOS Başkanı Serhad Uslan'ın gecesinde TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2. Başkan Osman Öztürk, Genel Sekreter Erhan Çakay vardı.







TUROB'TAN SERHAD USLAN'A PLAKET

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, dostların ve dostlukların önemine işaret ederek, “Ülkemizin bir tek şeye ihtiyacı var. Birlik, beraberlik, güçlerimizi birleştirerek oluşturacağımız sinerji ile başarılara birlikte koşmak. Hep beraber ‘Türkiye’mizi nasıl daha yukarılara taşırız’ diye çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Yaşamda dostlar ve dostluklar çok önemli. Serhat Bey, iyi bir arkadaş, iyi bir dost” dedi.

Başkan Timur Bayındır konuşmasının ardından, turizm sektörüne yaptığı katkılardan dolayı Serhad Uslan’a, TUROB’un teşekkür plaketini verdi.

SERHAD USLAN'IN KONUŞMASI

Serhad Uslan, İstanbulin’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli meslektaşlarım…

Mesleğe başladığımdan bu yana geçen 20 yıl sürede, bu mesleği öğrenmeye çalışırken, bunun paralelinde mesleğin politikaları ile de ilgilenmeye çalıştım. Mesleğimdeki ideallere ve hedeflere ulaşmaya çalışırken, aynı zamanda sektörel politik hedeflere de ulaşmaya çalıştım.

 

Aradan 20 yıl geçti ve de bu salonda olan ve gelemeyen dost, arkadaş ve meslektaşlarımın sayesinde sektörü yöneten 9 kişiden biri olma şansı ve şerefini elde ettim. Bunun için bugüne değin bana bu desteklerini esirgemeyen tüm dost ve meslektaşlarıma ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ediyorum.

 

Bu süreçte yani 20 yıldan bugüne kadar kimleri tanımadım ki, bu meslek sayesinde “Abdurrahman Çevik’ten Başaran Ulusoy’a, Bahattin Yücel’den Talha Çamaş’a, Süha Uyar’dan Sinan Kocapınar’a, Nihat Boytüzün’den Nurdan Üstman’a, Timur Bayındır’dan Mehmet Zelzele’ye, Nezih Üçkardeşler’e ve burada olan, olmayan birçok kişiyle tanıştım, bu şansı benim kadar kaç kişi yakalamıştır acaba. 


TEK BAŞINA YAŞAYAN GÜÇSÜZ POLİTİKALAR
Değerli dostlarım,

 

11 Kasım 2007 sabahı uyandığımda bu mesleğin siyasetinin, politikasının artık beni ne kadar yorduğunu hissettim. Sırtımdaki ağırlığın yük olmadığını hissettim. Zaten güçlü ve ciddi olmayan bir ülkenin aynı yapıdaki sektörünün politik yükünü sırtımda taşıdığımı ve bu konuda yapacak çok fazla şeyler olmadığını hissettim.
Bu güçsüzlük altında üretilen politikaların ciddiyet kazanamayacak kadar zayıf olduğunu, sektör politikası adı altında yapılan şeylerin ne kadar gereksiz olduğunu ve kendine göre oluşan kurallarının sadece kendisi ile alakalı olduğunu, tek başına yaşayan bu politikaların artık zamanımı almaması gerektiğini hissetim. 

 

KENDİ OYUNUNU KENDİSİ BOZSUN
Bu politikaları kendi oyun alanı içerisinde, seyircisiz ve rakipsiz oyununu oynamasına bırakmaya karar verdim.
Onu, var olmanın dayanılmaz hafifliğinin bütün yükünü omuzlarına yükleyerek yalnızlığına itmeye karar verdim. Onu kendi oyununu kendisinin bozmasına kadar bırakmaya, terk etmeye karar verdim.

 

BUGÜN POLİTİK JÜBİLEMİ YAPIYORUM
11 Kasım sabahı verdiğim bu kararı, sektördeki 20.yılımda, şirketimin 10. Yılında uygulamaya, bugün politik jübilemi yapmayı hedefledim. Bu sektörün politik arenasından çekiliyorum.

 

Bu karar belki sizler için önemsiz, ama saygı ve sevgi duyarak, değer vererek bugüne değin taşımaya çalıştığım kimliğim için çok önemli bir karardır. Benim için önemlidir.

 

Ömrümün ne kadar kısa, istikbale uzanan yolun ise ne kadar uzun olduğunu işte bu kararımla beraber anlıyorum. Daha bu hayatla ilgili yapılacak birçok şeyin olduğunu işte bu kararımla birlikte anladım. .

 

ARKADAŞLARIMIN MÜCADELESİ HUZUR, KARDEŞLİK, BARIŞ GETİRSİN
Ancak bizim açtığımız bu yolda ilerlemek isteyen arkadaşlarımızın mücadelelerinin ülkeye huzur, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum.

 

Bu yolda eğer lazım olursa, istenirse bir yüreğim var onu da veririm,

Helal olsun.

 

Arkadaşlarımın tesis edeceği ülke birliği, beraberliği dünya barışına armağan olsun

 

Yeni yılınız kutlu olsun.

 

Serhad USLAN

 

SON DAKİKA