20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

UNWTO, TURİZMDE GELECEK YIL İYİLEŞME ÖNGÖRÜYOR

UNWTO, 2021'in üçüncü çeyreğinde ve belki de 2022'ye kadar uluslararası turizmde bir toparlanma öngörüyor.

UNWTO, turizmde gelecek yıl iyileşme öngörüyor

29 Ekim 2020 Perşembe 11:00

MADRID / ISPANYA - Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, UNWTO’nun Uzmanlar Paneli, 2021'in üçüncü çeyreğinde ve belki de 2022'ye kadar uluslararası turizmde bir toparlanma öngörüyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) en son verileri, pek çok kişinin şüphelendiği kesin ve hızlı rakamları gösteriyor.
UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, "Bu benzeri görülmemiş düşüş dramatik sosyal ve ekonomik sonuçlar doğuruyor ve milyonlarca iş ve işletmeyi riske atıyor" diye ekledi. "Bu, turizmi zamanında ve koordineli bir şekilde güvenli bir şekilde yeniden başlatmanın acil ihtiyacının altını çiziyor."

paris-007.jpg

Bulgular ayrıca önümüzdeki yıl bir toparlanma olabileceğini ortaya koyuyor. Pandemiye ilişkin süregelen belirsizlik ve düşük güven nedeniyle seyahat talebi büyük ölçüde bastırılmış durumda. En son trendlere dayanarak, UNWTO 2020'nin tamamı için yüzde 70'e yakın genel bir düşüş bekliyor. Kuruluşun Uzmanlar Paneli, 2021'in üçüncü çeyreğinde ve belki de 2022'ye kadar uluslararası turizmde bir toparlanma öngörüyor.

UNWTO'ya göre , 2020'nin ilk sekiz ayında uluslararası turizm geçen yıla göre yüzde 70 oranında düştüğü için, koronavirüs salgınına yanıt olarak Ocak ve Şubat aylarında uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları neredeyse seyahatleri engelledi .

En son UNWTO Dünya Turizm Barometresi'ne göre, uluslararası gelişler Temmuz'da yüzde 81 ve Ağustos'ta yüzde 79 düştü; bu, geleneksel olarak seyahat için yılın en yoğun iki ayı ve Kuzey Yarımküre yaz sezonunun zirvesi.

Daha kesin terimlerle ifade etmek gerekirse, ekonomik gerileme 2019'un aynı dönemine kıyasla 700 milyon daha az gelişi temsil ediyor ve uluslararası turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde dünya çapında 730 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor. Bu, 2009 küresel ekonomik ve mali krizinin arkasında yaşanan kaybın sekiz katından fazla.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA