19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

UNWTO: 2019’DA 50 MİLYON HİNTLİ TURİST SEYAHAT EDECEK

UNWTO’ya göre, 2017’de 23 milyon Hintli turist seyahate çıktı. 2019’da ise 50 milyon Hintli seyahate çıkacak. Hintli turistin tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye ve KKTC bulunuyor.

UNWTO: 2019’da 50 milyon Hintli turist seyahat edecek

30 Aralık 2018 Pazar 21:00

İSTANBUL- Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü-UNWTO’ya göre, 2017’de 23 milyon Hintli turist seyahate çıktı. 2019’da ise 50 milyon Hintli seyahate çıkacak. Hintli turistin tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunuyor.
Hindistan’ın önemli yayın organlarından Indian Times’in haftalık olarak yayınadığı Economic Times dergisinde UNWTO’nun görüşleriyle 2019’da hintli turisterin seyahat edecekleri ülkelere yer verdi.

hintli-turist-kapadokya-001.jpg

UNWTO, Hintli turistlerin 2019’da seyahat edeeği ülkeleri şöyle bildirdi.
İzlanda, Türkiye, Peru, Endonezye Bintan Adaları, Tazmanya, İsrail, Kuzey Avustralya, Kuzey Kıbrıs, Hollanda, Filipinler, Güney Afrika, Güney Kore.

hintli-turist-kapadokya.jpg

AVRUPA VE ASYA’YI BAĞLAYAN TÜRKİYE
UNWTO, Türkiye’nin Avrupa ile Asya’yı bağlayan, ortak kültürel değerlere sahip ülke olduğunu belirterek şunları belirtti:
“Türkiye Yunan, Fars, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının izlerini taşıyan Türkiye tam bir kültürler kaleydoskopudur. Boğaziçi ve İstanbul ikonik anıtlarla doludur. Diğer büyüleyici yerler arasında antik liman kenti olan Efes, Akdeniz kıyılarındaki Likya kalıntıları ve ışıltılı Akdeniz kıyı şeridini ile gerisinde Anadolu yer alır. Kapadokya’nın “peribaca”ları balon turlarına katılarak mutlaka görülmeli.”

hintli-turist--001.jpg

AFRODİT’İN DOĞDUĞU YER KIBRIS
UNWTO, Kıbrıs’ın Afrodit'in mitolojik doğum yeri olduğunu ve antik kalıntıları, ortaçağ kalelerine ve dünyanın en büyüleyici sahil şeridinden birine ev sahipliği yaptığını belirterek şunları bildirdi:
“Tarih ve peyzajın birleşimi ile ada ulusunun zengin mutfağı ile şarapları yanında doğal yapısı Kıbrıs’I görülmeye değer kılar. Kıbrıs’ın en büyük ilgi çekici yerleri arkeolojik kalıntılardır. Bizans kiliseleri, manastırları ve müzeleridir. Başkent Lefkoşa'da gökdelenler ve meydanlar eskinin ünlü mimarların eserleriyle doludur.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA