19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

ÜNLÜ ALMAN HAVAYOLU CONDOR, LOT'A SATILDI

LOT’tan yapılan açıklamada, Polonya LOT’un sahibi Polish Aviation Group'un (PGL), Condor'u satın aldığı belirtildi.

Ünlü Alman havayolu Condor, LOT'a satıldı

25 Ocak 2020 Cumartesi 13:00

VARŞOVA- Polonya`nın milli hava yolu şirketi LOT`un, iflas eden Thomas Cook`a ait Alman tatil hava yolu markası Condor`u satın aldığı bildirildi. LOT’tan yapılan açıklamada, Polonya LOT’un sahibi Polish Aviation Group'un (PGL), Condor'u satın aldığı belirtildi.

condor,-lot.jpg

Satın almanın finansal içeriğine ilişkin bilgi verilmezken, gerekli izinlerin alınmasından sonra bu yılın nisan ayına kadar sürecin tamamlanması bekleniyor.

condor,-lot-002.jpg

PGL Yönetim Kurulu Başkanı Rafal Milczarski, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Condor'un satın alınmasının PGL’nin stratejisine uygun olduğunu belirterek, “Condor’un Almanya’daki ikonik markasını geliştirmek ve Avrupa’daki diğer pazarlara ulaştırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Thomas Cook'un aksine, Condor'un Alman Kalkınma Bankası Kfw ve federal hükümetten 380 milyon euro köprü kredisi alarak iflasdan kurtulmuştu.


condor,-lot-001.jpg

LOT'un açıklamasında bu kredinin tamamen geri ödeneceği de belirtildi.
1956 yılında kurulan Condor, her yıl Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’da 90 tatil noktasına yıllık 9 milyondan fazla yolcu taşıyor. 2018-2019 mali döneminde şirketin satışları 1,7 milyar euroya ulaşırken karı da 57 milyon euro olarak kayıtlara geçti.

CONDOR, ALMAN HÜKÜMETİNDEN KREDİ ALDI
Condor, geçen yıl Alman hükümetinden 380 milyon € tutarında bir köprü kredi aldı. Havayolu, büyük bir hissedarın condor-lot.jpgdesteği olmadan çalışmaya devam ederken, Condor yöneticileri, 2.400 Uçuş görevlisinin 150'sini ve 170 operasyon personelini çıkarmayı kabul etti. Anlaşmaya göre LOT Polish yaptığı yatırım ile, Condor kredisinin tamamını Alman hükümetine geri ödemesine izin veriyor.

PGL ve LOT Polish Airlines CEO'su Rafał Milczarski, “Condor'un devralınması PGL’nin stratejisine mükemmel bir şekilde uyuyor. Satın alma ile Condor'un geleceğini güvence altına alınıyor. Böylece çalışanlarına, müşterilerine ve ortaklarına istikrar içir büyük bir perspektif sunuyor” dedi.

lot.jpgPOLONYA DEVLETİ FİNANSE EDİYOR

Milczarski, anlaşmanın Polonya devlet kurumlarından oluşan bir konsorsiyum tarafından finanse edileceğini belirterek Almanya'daki geleneksel Condor markasını daha da geliştirmek ve diğer Avrupa pazarlarına tanıtmak istiyoruz.

Condor, LOT Polish'in sunacağı geniş ağdan yararlanırken mevcut yönetimi ile çalışmaya devam edecek. Alman taşıyıcı PGL’nin turizm stratejisinin merkezi direği” olacağını da sözlerine ekledi.

lot-001.jpgLOT 130 UÇAKLıK BIR FILOYA ULAŞTı

Condor CEO'su Ralf Teckentrup, anlaşmanın Alman tur operatörlerinin desteğiyle mümkün olduğunu söyledi. 2019 yılında LOT Polish, 80 uçaklık filosu ile 10 milyondan fazla yolcuyu uçurdu. Bunları Condor’un 9.4 milyon yolcusu ve 50 uçağına ekleyen kombine grup, 20 milyondan fazla yolcuya 130 uçaklık bir filoyla geniş bir tatil yerleri ağı sunacak. Polonyalı taşıyıcı, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'da 18 varış noktası da dahil olmak üzere 120'den fazla güzergahtan oluşan bir ağ işletiyor.

lot-002.jpgCONDOR LOGOSU UÇAKLARıN KUYRUKLARıNA GERI DÖNECEK

Geçen ay, havayolu iflas eden Thomas Cook Havayolları'ndan ayrıldıktan Condor ikonik logosunu geri getirdi. Condor logosu, havayolunun Boeing 767-300 (ER) s (D-ABUF) kuyruklarından birine uygulanan havayolunun Frankfurt am Main Havalimanı'ndaki çalışanlarına açıklandı.

lot-003.jpgBu değişikliğin nedeni, “Thomas Cook'tan son ayrıldıktan sonra Thomas Cook logosu ve kalp logosunun ticari marka nedenleriyle tamamen kaldırılması gerektiğini” onaylayan Teckentrup'un yaptığı açıklamada açıklandı.

Teckentrup, “16 yıl sonra Condor logosu, özellikle Condor için çalışan herkesi gururlandıran uçağımızın kuyruklarına geri dönecek” dedi. “Condor ve logomuz 64 yıldır Almanya'nın en popüler havayolunu belirten güçlü bir markadır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA