20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

UNİTED AİRLİNES, ELEKTRİKLİ UÇAKLARIN 2026’YA KADAR UÇMASINI İSTİYOR

United Airlines, Heart Aerospace’den 100 adet 19 kişilik elektrikli uçak satın almak için anlaşmaları imzaladı ve ortak havayolu Mesa Airlines da 100 adet elektrikli uçak için imza attı.

United Airlines, elektrikli uçakların 2026’ya kadar uçmasını istiyor

15 Temmuz 2021 Perşembe 22:00

NEW YORK - United Airlines, 2026 yılına kadar elektrikli uçakları uçurmayı hedeflediğini açıkladı. Havayolu, Heart Aerospace’den 100 adet 19 kişilik elektrikli uçak satın almak için anlaşmaları imzaladı ve ortak havayolu Mesa Airlines da 100 adet elektrikli uçak için imza attı.

Bazıları motorlara enerji verecek pillerin boyutu göz önüne alındığında bunun mümkün olmadığını söylerken, diğerleri teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. United Airlines da bu yılın başında elektrikli uçan taksiler satın almayı planladığını açıklamıştı. Şimdi elektrikli bölgesel uçak siparişi ile bir adım daha ileri gitti.

united-airlines,-002.jpg200 uçak için anlaşma

Bölgesel ortağı Mesa Airlines ile birlikte United Airlines, Heart Aerospace ES-19 uçağı satın almak için bir anlaşma imzaladı. United için 100 ve Mesa Airlines için 100 uçaklık anlaşma sağlandı. Heart Aerospace ES-19 uçağı on yılın sonuna kadar yolcuları 250 mil uçurmayı amaçlanan 19 koltuklu bölgesel bir uçak.

United Airlines’ın ilk tam elektrikli uçuşlarını ne zaman gerçekleştirmeyi umacağı tam olarak belli olmasa da, ES-19’un 2026 gibi erken bir tarihte piyasaya sürüleceğini ve test uçağının üretilmesi ve test  uçuşlarının tamamlanması için beş yılın yeteceğini umuyor. Daha sonra uçak için sertifikası alınacak.

Motorlar pillerle çalışacağı için uçak sıfır operasyonel emisyona sahip olacak. Tabii ki, uçak tamamen karbonsuz olacak diyemeyiz. Çünkü uçağın pillerini şarj etmek için gerekli elektrik enerjisi fosil yakıt kullanan elektrik santrallerinden gelecek.

United Havayolu, son on yılda tek bir havayolu tarafından şimdiye kadarki en büyük siparişini vermişti. Bu sipariş 200 Boeing 737 MAX ve 70 Airbus A321neo içindi. Bununla eski ve daha az verimli dar gövdeli uçaklarının yerini alması amaçlandı.

İki ay önce United Airlines , Boom Supersonic’ten 50’ye kadar süpersonik uçak siparişi vermişti ve bunlardan 15’i kesin siparişti. Havayolu, bu supersonic uçakları 2029 yılına kadar uçurmayı umuyor. Boom siparişi, United’ın havaalanlarına 60 millik mesafelerde  elektrikli hava taksileri uçurma planlarını açıklamasının ardından geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA