20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

UMMANLILARIN TÜRKİYE'YE GELMESİ İÇİN VİZE KALDIRILACAK

Türkiye, geçen yıl 130 bin turistin geldiği Umman’a vize serbestisi getirecek. Türkiye’nin Umman Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu, bu çalışmanın gelecek yıl devreye girebileceğini belirtti.

Ummanlıların Türkiye'ye gelmesi için vize kaldırılacak

24 Temmuz 2023 Pazartesi 01:08

ANKARA- Körfez Bölgesi’nden Türkiye’ye gelen turist sayısı vizelerin de kaldırılmasıyla daha da artacak. Türkiye, geçen yıl 130 bin turistin geldiği Umman’a vize serbestisi getirecek. Türkiye’nin Umman Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu, bu çalışmanın gelecek yıl devreye girebileceğini belirtti.
Ortadoğulu turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye, Umman Krallığı’na da vizeyi kaldırmayı planlıyor. Bu projeyi, Türkiye’nin Umman Büyükelçisi dile getirdi.  Türkiye’ye geçen yıl 130 binden fazla Ummanlı turistin geldiğini söyleyen Büyükelçi Muhammet Hekimoğlu, en geç 2024 yılına kadar Ummanlıların Türkiye’ye vizesiz girebileceğini dile getirdi.

Türkiye'deki Ummanlı turist sayısının sürekli arttığını belirten Türk büyükelçi, iki ülke arasındaki turizm bağlarını güçlendirmek için çalıştıklarını ifade etti.

umman.pngUMMAN’DA TÜRK SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Umman ve Türkiye'nin ticaret hacminin 2017'den bu yana arttığını ve 2022'de yaklaşık 2 milyar ABD dolarına ulaştığını söyleyen Hekimoğlu, “Umman'ın ithalatı 1,58 milyar ABD doları, ihracatı ise 465 milyon ABD doları olarak gerçekleşti” dedi.

Umman’daki Duqm kentinde bulunan Özel Ekonomik Bölgesi'nde (SEZAD) bir Türk sanayi bölgesi kurmak için çalıştıklarını vurgulayan Hekimoğlu, böyle bir tesisin her iki ülkenin ekonomisini destekleyeceğini ve ikili ilişkilerin gelişimini önemli ölçüde etkileyeceğini öne sürdü. Türkiye; Katar, Ürdün, Kuveyt, Lübnan gibi ülkelere vize uygulamıyor.

Kaynak: Gökmen Mert Kural / Patronlar Dünyası
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA