23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 157CM

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 157 santimetreyi bulması otelcilerin yanısıra kayakseverleri de memnun etti.

Uludağ'da kar kalınlığı 157cm

04 Şubat 2008 Pazartesi 09:00

BURSA-Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 157 santimetre olduğu bildirildi. Sömestre tatilinin başlamasıyla birlikte otellerde doluluk oranlarının yüzde 100'ü bulduğu Uludağ'da kar kalınlığının 157 santimetreyi bulması otelcilerin yanısıra kayakseverleri de memnun etti.

Son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yılın 12 ayında hizmet verecek bur turizm merkezi haline dönüştürülmesi konuşulan Uludağ, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle yine tatilcilerin akınına uğradı. Oteller 13 Şubat'a kadar tamemen doldu. Otel işletmecileri, Uludağ'ın yılın 12 ayında hizmet verecek bir merkez haline getirilmesi çalışmalarına destek veriyor. Özellikle yaz aylarında Türk futbol kulüplerinin dünyanın değişik bölgelerine giderek milyonlarca dolar harcayıp kamp yaptıklarını söyleyen otel işletmecileri; şunları ifade ettiler:

 

"Uludağ Oteller Bölgesi'nin yeniden yapılandırılmasıyla Uludağ'da futbol kulüpleri için vazgeçilmez bir mekan ahline gelebilir. Yıllardır konuulan bir projeydi. ama bu kez devreye Başbakan Erdoğan girdi. Umutluyuz, inşallah ülkemizin turizm pastasından daha fazla pay alır." Öte yandan, uludağ'da bu sabah hafif şekilde kar yağışı başladı. Kar kalınlığının oteller bölgesinde 157 santimetreyi bulduğunu bildiren Uludağ Meteoroloji istasyonu yetkilileri, önümüzdeki Çarşamba gününe kadar kar yağışının beklenmediğini belirtti. Yetkililer, hava sıcaklığının -1 derece olduğu Uludağ'da, görüş mesafesinin zaman zaman 300 metreye kadar düştüğünü bildirdi.

 

SON DAKİKA