19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

UKOME'DE KAMUNUN AĞIRLIĞI 14'E ÇIKTI

UKOME’de kamunun ağırlığı arttı. Eskiden taksicilerin ve Büyükşehir belediyelerinin ağırlığı olan UKOME’de Büyükşehir Belediyesi’nin üye sayısı 11’de kalırken, kamu kurumlarının sayısı 9’dan 14’e çıktı.

UKOME'de kamunun ağırlığı 14'e çıktı

19 Şubat 2020 Çarşamba 16:00

ANKARA - Turizm taşımacılarının yıllardır kangren haline gelen ve sonunda taksici-turizm tayımacısı arasında tartışmalara yol açan belediyelerin Ulaştırma Koordinasyon merkezi-UKOME’de kamunun ağırlığı arttı. Eskiden taksicilerin ve Büyükşehir belediyelerinin ağırlığı olan UKOME’de Büyükşehir Belediyesi’nin üye sayısı 11’de kalırken, kamu kurumlarının sayısı 9’dan 14’e çıktı.

ukome.jpg30 BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDE
İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yaptıkları değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin gibi 30 büyükşehir belediyesinin şehir içi ulaşım politikasını, ücretlerini, yeni hat oluşumunu karara bağladı. Değişiklikle bu merkezlerde Milli Eğitim; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler; Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile TCDD Taşımacılık A.Ş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de yer alacak.

17. MADDE YENIDEN DÜZENLENDI.
19 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de yer alan yönetmelikle Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin üye sayılarının ve ağırlıklarının belirlendiği 17. maddesi yeniden düzenlendi.

Düzenleme ile daha önce Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Liman Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün atadığı üyelerin yanına, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın da birer temsilci atamasının önü açıldı.

HER TÜRLÜ TAŞıMACıLıK HIZMETLERININ KOORDINASYONU
UKOME’nin büyükşehir içindeki kara, deniz, göl, nehir, kanal ve demiryolu üzerinde her türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesini sağlamak, bu amaçla büyükşehir ulaşım planını yapmak, yaptırmak, uygulamak ve uygulatmak için gerekli karar ve tedbirleri alma, trafikle ilgili sorunları çözümlemek görevleri arasında. UKOME’nin görevlerinden biri de kara, deniz, göl, nehir, kanal ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek.
Yönetmelik gereği UKOME toplantıları, üyelerin salt çoğunluğunun katılımıyla yapılabiliyor. Kararlar da açık oylamayla, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınıyor. Yeni yapıda büyükşehir belediye başkanının önerdiği bir kararın alınması için devlet kurumlarından temsilcilerin de ‘evet’ demesi gerekecek.

 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA