20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

UEFA SÜPER KUPA FİNALİNDE İSTANBUL'DA ODA FİYATLARI İKİ KAT ARTTI

İstanbul otellerindeki ortalama oda fiyatı, 14 Ağustos'ta Liverpool ve Chelsea futbol takımları arasındaki Süper Kupa maçı nedeniyle iki katına çıktı. 

UEFA Süper Kupa finalinde İstanbul'da oda fiyatları iki kat arttı

03 Ağustos 2019 Cumartesi 09:00

İSTANBUL- İstanbul otellerindeki ortalama oda fiyatı, 14 Ağustos'ta Liverpool ve Chelsea futbol takımları arasındaki Süper Kupa maçı nedeniyle iki katına çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi galipleri Liverpool, 14 Ağustos'ta Boğaz'ın Avrupa yakasında İstanbul'un Beşiktaş Park stadyumunda gerçekleşecek olan UEFA Süper Kupasında karşılaşacaklar. İstanbul  çoğunlukla İngiltere'den gelecek 50 bin yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor. Bu arada Beşiktaş Stadı'nın maksimum kapasitesinin 42 bin olduğu biliniyor.

uefa-super-kupa .jpg

GECELİK FİYATLAR
Avrupa yakasında bulunan Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde bulunan otellerde ortalama otel fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Lüks turizm tesislerinde bir gecelik fiyat 10.000 Türk Lirası (1.790 $) seviyesine ulaştı.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin.“13-15 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılan rezervasyonlara baktığımızda, il genelinde doluluk oranının yüzde 80'e yükseldiğini görüyoruz. Son dakika rezervasyonları bu tür organizasyonlar sırasında çok olağandır, Eresin grubu olarak, ilde dört otelimiz var ve üçü tamamen ayrılmış durumda” dedi.

OTELLER DOLU
TÜROB Başkan Yardımcısı Taner Yallagöz, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii'ne ev sahipliği yapan tarihi Sirkeci semtindeki dört otellerinin neredeyse tam kapasite ile hizmet verdiğini söyledi.
Ayrıca Hilton İstanbul Bomonti, final maçı için boş odalarının kalmadığını bildirdi. Şişli'deki Sürmeli Hotel, şimdiden yüzde 90'lık rezervasyon oranına ulaştığını belirtti.

BİLETİ GÖSTERENE ÜCRET YOK
Büyükşehir Belediyesi, havaalanlarından Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerine toplu taşıma hizmetleri programını açıkladı. Süper Kupa maçı bileti gösterenler için otobüs servislerinin ücretsiz olacağı belirtildi.
Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye 2019 yılının ilk yarısında yaklaşık 1 milyon İngiliz turisti ağırladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA