20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

UCUZ DENİLEN AFRİKALI İŞÇİ TURİZMDE KALİTEYİ BOZAR

Afrika’dan gelenleri ucuz işçi olarak çalıştırmak turizm sektöründe kalifiye ve nitelikli eleman yetiştirmeye darbe vuracaktır.

Ucuz denilen Afrikalı işçi turizmde kaliteyi bozar

24 Aralık 2022 Cumartesi 19:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
2023 turizm sezonunda Antalya'da bazı beş yıldızlı grup otelleri, sigorta primlerinin ve asgari ücretin yükselmesi üzerine ucuz işçi pşine düşüp Afrikalılara yöneliyor. Bunun Türk turizminde kaliteyi düşüreceği ve turizme kaliiy eleman yetiştirmenin önünü keseceğini belirten tuizmciler “Türk misafirperverliği bitiyor. Afrikalı Türk gibi davranamaz” dediler.

afrikali-isci.jpggambiya,-senegal,-sudan-ve-zambiya-uyruklu-afrikali-isciler,-bu-yil-da-rizede-cay-toplarken,-bir-isci-turkiyeye-futbolcu-olmak-icin-geldigini-soyledi.--oku,-yorumla-ve-paylas-==>httpswww.takagazete.com.trbolgemizrize-nin-afrikali-iscileri-h224276.html.jpgGambiya, Senegal, Sudan ve Zambiya uyruklu Afrikalı işçiler, bu yıl da Rize'de çay toplarken, bir işçi Türkiye'ye futbolcu olmak için geldiğini söyledi.

UCUZ İŞÇİ
Bazı grup otelleri Afrika ülkeleri Sierra Leone, Etiyopya, Brundi, Gine, Uganda ve Nijerya'dan otellerin temizlik, kat görevlisi ve meydancı olarak ucuz işçi olarak almaya başladılar.

afrikali-isci-002.jpg

HİZMET KALİTESİ YÜZDE 80 DÜŞER
Side Apart, Otel, Motel ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Mehmet Çelikten, Afrika ülkelerinden gelenler ucuz işçi olarak alınırsa Alman ve Avrupalı turist misafir ağırlayan otellerde hizmet kalitesini yüzde 80 düşüreceğini söyledi.
Mehmet Çelikten, şunları anlattı: ''Afrikalı işçiler Antalya turizmine çok büyük darbe vurur. Bazı beş yıldızlı otel sahipleri özellikle Afrikalıları kat görevlisi ve meydancı olarak alarak, kendi kadrolu elemanların hakkını yemeye çalışıyor. Eskiden uyanıklık yaptığını sanarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden taşeron temizlik elemanı getiriyordu.

afrikali-isci-003.jpgafrikali-isci-004.jpg

Şimdi bu uyanıklığı bir üste taşıyarak Afrika ülkelerinden ucuz işçi getirerek yapmak istiyor. Özellikle Alman turist ağırlayan otellerin temizlik hizmeti hata götürmez. Kalifiye ve nitelikli eleman iyice kaybolur. Çalışanlarda sektörden soğurlar. Antalya turizm sektörüne 35 yıldır düzenli olaak kalifiye eleman yetiştiriyor. Böyle bir uygulama Rus, Alman başta olmak üzere büyük oranda Avrupalı turist kaybettirir''' .

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA