20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

"UÇUŞLAR BAŞLIYOR" DENDİ, RUSYA’DA TÜRKİYE BİLETİ ARAYANLAR 4 KAT ARTTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasını müzakere etme talimatı verdiğini” ifade etti.

"Uçuşlar başlıyor" dendi, Rusya’da Türkiye bileti arayanlar 4 kat arttı

20 Temmuz 2020 Pazartesi 12:30

ANKARA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun "Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık” açıklaması yankı yarattı. Kremlin Sözcüsü Peskov, telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasını müzakere etme talimatı verdiğini” ifade etti. Ancak Türkiye’den “seferler bugün başlıyor” diye Rus basınına yansıyan haberler sonrası Türkiye biletlerine talep patlaması oldu. 

rusya’da-turkiye-bileti--001.jpgRusya’nın en büyük online bilet satış sitelerinden Aviavasales, düne kıyasla bugün Türkiye destinasyonları için bilet aramalarının 4 kat arttığını açıkladı.

En fazla talep edilen  biletler İstanbul, Antalya, Dalaman, İzmir ve Bodrum olarak belirlendi. 

Yetkililer vatandaşlardan, medyaya yansıyan haberlere dayanarak bilet almamalarını, resmi makamlardan ve havayolları şirketlerinden teyit beklemelerini istediler ve aksi takdirde bilet iadelerinde sorun yaşayabileceklerini söylediler.  THY'nin 1 Ağustos'tan öncesi için Rusya hattında bilet satışı yapmadığı da belirtiliyor.

Lenta.ru ajansı da, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı’ndan 15 Temmuz’dan itibaren seferlere başlanacağı bilgisi gelmesine rağmen, Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin bu konuda açıklama yapmaktan kaçındıklarını, Kremlin’in de sadece taraflarım müzakerelere başlaması için anlaştıklarını ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA