23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

UÇAK YOLCULUĞUNDA SON NOKTA

Amerika’da ikiz kulelere yapılan saldırı sonrası yaratılan korku dünyayı sardı. Amerika korktu ve bütün dünyada uçak yolcularını rahatsız etti.

Uçak yolculuğunda son nokta

04 Ocak 2008 Cuma 10:00

Tulga Tilev


NEWYORK-Amerika’da ikiz kulelere yapılan saldırı sonrası yaratılan korku dünyayı sardı. Amerika ülkesine giren çıkanı didik didik ederken uçak yolcuları için arka arkaya önlemler getirmeye başladı. Uçağa binerken üzerindeki tüm eşyaları çıkartan Amerikan güvenlik görevlileri korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar.
Bu arada yolcularda uçağa nasıl bineceklerini şaşırdılar. Ne yapsalar olmuyor. Uçakla rahat yolculuk mu yapılacak, yoksa donunun içine kadar ve ayıp yerleri elleninceye kadar aranacak mı?
Uçakla  yolculuk yapar tüm yolcular Amerika’nın korkusundan sıkıldılar. Amerika’nın korkusunun salgın hastalık gibi tüm ülkelere yayılması karşısında yolcu davranışlarına ait her gün yeni bir hikaye anlatılıyor.
En sonunda gazeteler işi espriye döktüler.
Uçağa iki saat önceden gelen bir ‘freqient fliers’ çiftin görüntüsü işin içine tuz biber ekildiğinin göstergesi oldu.
Güvenlik görevlilerine karşı yolcunun aldığı güvenlik önlemi çıplak şekilde uçağa binmeye hazırlanmak şeklinde gösterildi.  Üzerlerinde sadece bir külot ve sutyen olan,  şeffaf naylon bir yağmurluk, ellerinde şemsiye ile imi saat önceden havalimanına gelen çiftin ayağında çorap ve ayakkabıyı işaret ederek: “Hala giyinik görünüyorlar. Çünkü ayaklarında çorap, ayakkabı ve üzerlerinde sutyen ve  külot var. Şimdi güvenlik görevlileri bunları da çıkartacak ve yolcular anadan doğma kaldıktan sonra uçağa binerek yolculuk yapabilecekler” deniliyor.

SON DAKİKA