19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

UÇAĞA BİNMEDEN “ESRARI”NI KUTUYA ATABİLİRSİN?

Esrarın yasal olduğu Amerika’daki bazı eyaletlerde bazı havaalanları, yolcuların uçağa binmeden önce “esrarı” atabilmeleri için “esrar kutuları” yerleştirdi.

Uçağa binmeden “esrarı”nı kutuya atabilirsin?

29 Mart 2023 Çarşamba 16:00

NEW YORK - Esrar birçok eyalette eğlence amaçlı kullanım için yasaldır, ancak federal yasalara göre bulundurmak hala yasa dışıdır. Küçük miktarlarda marihuana taşıyan gezginler, kafa karıştırıcı eyalet ve federal yasalarla karşı karşıya kalıyor. Esrarın yasal olduğu Amerika’daki bazı eyaletlerde bazı havaalanları, yolcuların uçağa binmeden önce “esrarı” atabilmeleri için “esrar kutuları” yerleştirdi.

ABD’de yirmi bir eyalette ve Washington, DC’de 21 yaş ve üstü yetişkinler için eğlence amaçlı kullanımı yasallaştırdı. 37 eyalet ve Washington, DC tıbbi esrar programlarına sahip. Ancak esrar, federal yasalara göre hala yasa dışıdır.

esrar,-ucak,-esrar-kutusu.jpgGezginler ABD iç hat uçuşlarında sürekli değişen çelişkili eyalet ve federal yasalarla yüzleşmek zorunda kalıyor.

Esrarın hem çıkış hem de varış noktasında yasal olduğu eyaletler arasında seyahat etmek kolay görünebilir. Ancak çakışan yetki alanları ve uygulanması zor yönergeler nedeniyle karmaşık bir hal alıyor.
Esrar ile uçulabilir mi? Teknik olarak kasul edilemez. Federal yasaya göre esrar bulundurmak ve satmak yasa dışıdır.

Başkan Joe Biden’ın, federal bir suçtan hüküm giymiş herhangi biri için son zamanlarda yaptığı aflara ve esrarın federal yasa kapsamında nasıl planlandığını gözden geçirme yönergesine rağmen, esrar hala bir Çizelge I maddesi olarak sınıflandırılıyor.

Uyuşturucuyla Mücadele İdaresine göre Çizelge I maddelerinin tıbbi kullanımı kabul edilmiyor ve kötüye kullanım potansiyeli yüksek görülüyor. Buna eroin ve LSD gibi uyuşturucular da dahildir. Havaalanları yerel olarak sahiplenilip işletilse de, hava yolculuğu hala federal yasalara tabidir.

Los Angeles’ı işleten Los Angeles Hevalimanı Güvenlik Müdürü Karla Rodriguez, ”Çoğu insan, Kaliforniya’da yasal olduğu için esrarla seyahat etmenin kabul edilebilir olduğu izlenimine kapılıyor. Ancak seyahat kısıtlamalarının farkında değiller” dedi.
Karla Rodriguez, “Ayrıca, yolcuların esrarın diğer eyalet veya ülkelerde yasal olduğunun farkında olması gerekiyor. Tutuklamaların çoğu “kişisel kullanım olarak kabul edilenden daha fazla miktarda alan yolcuları kapsıyor” şeklinde konuştu.

Tıbbi esrar ne olacak?

Ulaştırma Güvenliği İdaresi, “kuru ağırlık bazında yüzde 0,3’ten fazla THC içermeyen veya FDA tarafından onaylanan” tıbbi esrar ürünlerine hem taşıma çantalarında hem de kontrol edilen çantalarda izin verildiğini bildirdi.

TSA ajanlarının, gezgin büyük bir miktar taşımadığı veya otun yasa dışı olduğu bir yetki alanından geçmediği sürece tıbbi bir marihuana taşıma kartı görmek istemeyeceğini söyledi.
TSA’nın aktif olarak esrar aramadığı, bunun yerine tarama prosedürlerine silahlar ve patlayıcılar gibi “havacılığa ve yolculara yönelik potansiyel tehditler” üzerine odaklandığı belirtildi.

Havaalanlarında marihuanadan tutuklanan müvekkillerini temsil eden savunma avukatı William Kroger, “TSA yasa dışı herhangi bir şey arıyor, ancak kanun yaptırımı değiller” dedi.

Kroger, ajanların bir yolcunun bagajında ​​esrar bulması durumunda TSA’nın yolcuları tutuklama yetkisi olmadığını söylüyor. Ancak yerel polisi arayabilir. Bazı yerel polis yetkilileri, yerel polisi arayabileceğini ve yerel yasalara uyacaklarını söyledi.

Esrar miktarının kişisel kullanımı aşması veya görevlilerin yolcunun esrar satma niyetinde olduğundan şüphelenmek için nedenleri olması durumunda, DEA yerel kolluk kuvvetleri tarafından uyarılabiliyor.

TSA ESRAR BULURSA?

TSA aktif olarak marihuana veya diğer federal olarak yasa dışı uyuşturucuları aramıyor olsa da, hem ot hem de THC aşılanmış yenilebilir ürünler için büyük ölçüde değişen yerel sınırları aşan bir miktar bulursa, yerel yetkilileri uyaracaktır.

Bazı havaalanları, yolcuların seyahate çıkmadan önce esrarlarını atmaları için af kutuları koydu. Chicago Havacılık Departmanına göre, Chicago O’Hare Uluslararası Havaalanında 12 ve Midway Uluslararası Havaalanında bir tane bulu.nuyor

Esrar ürünleri, 1 Ocak 2020 itibarıyla Illinois’de kişisel kullanım için yasaldır ve bölge sakinleri 30 grama kadar veya yaklaşık bir ons kenevir çiçeğine sahip olabilir.

Chicago Polis Departmanı sözcüsü, “Esrar kutuları temizlendiğinde ve kutuda eşyalar olduğunda, memurlar bir rapor oluşturacak, esrar veya kenevir ürünlerinin envanterini çıkaracak ve ardından narkotiklerin nasıl imha edildiğine benzer şekilde imha edilecekler”dedi.

Bölgenin en büyük havaalanlarını denetleyen New York ve New Jersey Liman İdaresi sözcüsü, New York ve New Jersey’de havaalanı polisinin bu eyaletlerin yasalarını uyguladığını söyledi. New York ve New Jersey, 2021′de esrarı eğlence amaçlı kullanım için yasallaştırdı .

Denver Polis Departmanına göre, Denver Uluslararası Havalimanı’ndaki yolcular esrarlarını araçlarına iade edebilir veya 2 onstan fazla değilse seyahat etmeyen birine verebilir. Colorado, 2014 yılında rekreasyon potunu yasallaştırdı.

Denver Polis Departmanından Jay Casillas, ”İmha edilmek üzere gönderilecek ve kendilerine iade edilmeyecek” şekilde polis memurlarına da teslim edebileceklerini söyledi.
Jay Casillas, “2 onstan fazla herhangi bir miktar, tutuklanabilecekleri ve suçlamalarla karşı karşıya kalabilecekleri bir soruşturmayı garanti edecektir” dedi.

Savunma avukatı Kroger, cezanın ağırlığının büyük ölçüde yargı yetkisine bağlı olduğunu söyledi. Daha sert marihuana yasalarına sahip eyaletlerde, “hapishanede veya hapishanede ciddi zamanlarla karşı karşıya kalabilirsiniz ″ dedi.

esrar,-ucak,-esrar-kutusu-001.jpgUÇAĞA BINMEDEN UYUŞTURUCU KULLANAN YOLCU UÇABILIR MI?

Fazla rezervasyon yapılan uçuşlardan kayıp bagajlara kadar her şeyin politikalarını listeleyen belge olan havayollarının taşıma sözleşmeleri, sarhoş yolcuların uçamayacağını belirtiyor.

Çıplak ayakla uçağa binmeye çalışan bir yolcunun uçağa alınmamasına benzer bir uygulamada, havayolları bir müşterinin uçağa binmesine izin vermeyi reddedebilir veya yolcu sarhoş veya uyuşturucu etkisi altında görünüyor.Z

Uluslararası seyahattu ne oluyor?

Bu da yasaklıdır. Esrar kuralları dünya çapında değişiklik gösterişor. Ancak birçok ülkede tamamen yasaklanmıştır. Şabancı ülkelerde ot taşımaktan kaynaklanan yüksek profilli hapis cezalarının çoğu büyük miktarlar için olsa da, daha küçük miktarlar bile ağır para cezaları veya daha ağır cezalar içerebilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA