20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

UBSAD, BAKAN ERSOY KATILIMLI ‘INCOMİNG ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR

UBSAD, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile sadece bilet satan acenteler adına değil, tüm acentelerin ortak sorunlarına çözüm üretmek üzere bir araya geldi.

UBSAD, Bakan Ersoy katılımlı ‘Incoming Çalıştayı” düzenliyor

19 Ekim 2020 Pazartesi 10:00

ANKARA- Dünyayı saran ve Türkiye’de de büyük sıkıntı yaratan pandemi başladığından itibaren, uçuşların durması ve seyahat yasakları turizm sektörünü büyük ölçüde etkiledi.
Bu nedenle kendilerini temsil edemeyen sivil toplum kuruluşlarından bir cevap alamayan ve “iş başa düştü” diyen UBSAD Yönetim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile sadece bilet satan acenteler adına değil, tüm acentelerin ortak sorunlarına çözüm üretmek üzere bir araya geldi.

ubsad,-bakan-ersoy-005.jpg
ubsad,-bakan-ersoy-004.jpgUBSAD Başkanı Nebil Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yapılan toplantıda uçak bileti satan ve incoming yapan seyahat acentalarının önemli konuları ele alındı.

ubsad,-bakan-ersoy-001.jpg

NEBİL ÇELEBİ, TÜRKİYE TURİZM TV’DE AÇIKLADI

UBSAD Başkanı Nebil Çelebi, turkiyeturizm.com editor Özkan Altıntaş ve Tatil Bahçesi Seyahat Acentesi sahibi Fatih Cansızoğlu moderatörlüğünde “Türkiye Turizm TV” de UBSAD’ın, Bakan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Nebil Çelebi, “Bakan ile bir çok kez birlikte olduk. Çalışma yöntemini bildiğimiz için taleplerimizi maddeler halinde sıraladık ve herbirinin üzerinde detaylı bir şekilde görüştük. Bakan taleplerimizin bir kaçını hemen halletti, diğerleri için ise söz verdi. Biz Bakan’ın karşısına yerine getirilmeyecek taleplerle gitmedik. UBSAD Yönetim Kurulu ve üyelerimizin görüşleri doğrultusunda acil ihtiyaçlar ve yapılabilecek taleplerle gittik ve istediğimizi aldık” dedi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYIN



NOT: TürkiyeTurizm Tv’de yayını izlemek için youtube/ozkanaltintas hesabıma abone olun. Pandemi döneminde önceden yapılan, sonradan yapılacak özel yayınlara katılabilmek için paylaşımlarınızı açık bulundurun.

ubsad,-bakan-ersoy-003.jpg

TALEPLERIN YÜZDE 80’I KABUL GÖRDÜ

Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri-UBSAD Başkanı Neil Çelebi başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret eden, yönetim kurulu üyeleri bir liste halinde sundukları taleplerinin yüzde 80’i kabul gördü. Bilet satan acentelerin sorunları yanında, yaklaşık 12 bin acentenin isteklerini de Bakan Ersoy’a ileten UBSAD, Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından olan ‘İncoming Turizmi” konusunda önemli başlıklar sundu.
Incoming’te ‘tanıtım” ve “algı”nın önemine değinen Bakan Ersoy, UBSAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Mengü’nün belirttiği başlıkların düzenlenecek olan bir “Incoming Çalıştayı’nda ele alınması için çalışma başlatacağını bildirdi.

ubsad,-bakan-ersoy-002.jpg

VİZYONER GÖRÜŞLER TOPLANACAK

Çalıştay için öncelikli olarak turizm sektörünün ortak sorunlarını içeren başlıklar, nasıl çözüm üretileceği konusunda vizyoner görüşler hazırlanarak Bakanlığa sunulacak. Daha sonra gibi bu görüşler doğrultusunda hazırlanacak çalıştay, pandemic sona ererse toplantı şeklinde yoksa zoom üzerinden tarafların katılımıyla gerçekleşecek. UBSAD yönetimi çalıştay için sektörden herkesin fikirlerini içeren başlıkların kendilerine iletilmesini belirterek, Bakanlık ile ön çalışma için hazırlık yapılacağını belirtti,

UBSAD’IN INCOMING TURİZMİ TALEPLERİ
UBSADın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a sunduğu “Incoming Turizmi” dosyasında yer alan önemli başlıklar şöyle:

Kokart lisanslı rehberlerin bulundurulma zorunluluğunun tüm hizmetlerde değil belirli hizmetlerde zorunlu hale getirilmesi

Ören yerlerinin tanımının tekrar yapılması

UETDS uygulamasının seyahat acentalarına zorunluluğunun kaldırılması

C1 Vizesi yetkisinin tek bir özel kuruma değil, devletin nezdinde tek bir merkezi sistemden yapılması

Incoming Turizmi ile ilgili genel sorunları ele almak ve turizmin geleceğini planlamak için farklı pazarlardan turist getiren incoming seyahat acentalarından oluşan bir çalıştay yapılması

Covid-19 PCR testinin sonucunun pozitif çıkan turistlerin konaklama masraflarının karşılanması için sigortanın henüz tam anlamıyla faaliyet gösterememesi

Test sonucu pozitif çıkan turistin, karantina süresi içerisinde iyileşmesi ve testinin sonucu negatif çıkmasına rağmen ülkeden çıkışına izin verilmemesi

Konuşulan maddelerin bir çoğuyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile mutabık kalındığından çok memnun kaldığını bildiren Nebil Çelebi, yaşanılan sorunların takipçisi olacağını da bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA