23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TÜRSAB: BAĞLIKAYA İSTİFA ETTİ

TÜRSAB'tan açıklamada "Firuz Bağlıkaya, 12.03.2015 tarihi (bugün) itibarıyla bu görevinden ve Kurulumuzdan istifa etmiş bulunmaktadır” denildi.

TÜRSAB: Bağlıkaya istifa etti

12 Mart 2015 Perşembe 15:15

İSTANBUL- TÜRSAB 2. Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Firuz Balıkaya’nın istifa ettiğini açıklayan TÜRSAB yönetiminden “Yönetim Kurulumuzun II.Başkanı Firuz Bağlıkaya da, 12.03.2015 tarihi (bugün) itibarıyla bu görevinden ve Kurulumuzdan istifa etmiş bulunmaktadır” denildi.

TÜRSAB’ın açıklaması şöyle:

Değerli Üyelerimiz,

12.03.2015 tarihinde (bugün) turizm portallarında ve sosyal medyada yer alan; Yönetim Kurulumuzda vaki istifalar üzerine çıkan bazı haberlerde; adeta Yönetim Kurulu içerisinde bir anlaşmazlığın olduğu intibaını uyandıracak tarzdaki kasıtlı ve yanlış ifadeler üzerine Birliğimizce bu açıklamanın yayınlanması zarureti hasıl olmuştur.

Şöyle ki;

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Davut Günaydın ve Nebil Çelebi, 07.06.2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Milletvekilliği aday adaylıkları sebebiyle, Anayasa ve Milletvekili Seçimi Kanunu gereğince 10.02.2015 tarihi itibariyle istifa etmişlerdir.

Bu konuyla ilgili Kanun maddeleri aşağıya aktarılmıştır.

**Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 76.maddesinin son fıkrasında; “hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, yüksek öğretim kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacakları ve milletvekili seçilemeyecekleri belirtilmiştir.”denmektedir.

**Anayasanın bu maddesine dayanılarak, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun, “Adaylik İçin Görevden Çekilmesi Gerekenler” başlıklı 18.maddesinde ise; “hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, yüksek öğretim kurulu, Radyo ve Televizyon üst kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, aday olmak isteyen belediye başkanları ve subaylar ile astsubaylar, aday olmak isteyen siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar genel ve ara seçimlerin başlangıcından bir ay önce, seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde yenileme kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler.” denmektedir.

Diğer taraftan, Yönetim Kurulumuzun II.Başkanı Firuz Bağlıkaya da, 12.03.2015 tarihi (bugün) itibarıyla bu görevinden ve Kurulumuzdan istifa etmiş bulunmaktadır. Kendisine bugüne kadar verdiği çok değerli hizmetler ve desteklerden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Değerli Üyelerimiz,

Kişiler; nasıl ki göreve talip olurken, kendi özgün kararları ile hareket ediyorlar ise, bu görevlerinden ayrılırken de kararlarını bireysel olarak verirler diye düşünmekteyiz. Böyle bir durumda, konulara farklı anlamlar yüklemeye çalışmak, son derece yanlış olmakla birlikte, kişilerden ziyade kuruma zarar verir.

Hepinize iyi bir sezon dileğiyle saygılar sunarız.

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)

TURSAPNET
TURIZMCILER VE SEYAHAT ACENTELERI
PLATFORMU MODERASYON EKIBI
Facebook: http://www.facebook.com/groups/TURSAPNET
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA