20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

TÜRKİYE'YE VİZE SERBESTİSİ SONBAHARDA GÖRÜŞÜLECEK

Avrupa Birliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çıkış sonrasında Avrupa Birliği'nin Türkiye’ye vize serbestisi meselesini sonbaharda görüşeceği belirtildi.

Türkiye'ye vize serbestisi Sonbaharda görüşülecek

14 Ağustos 2023 Pazartesi 06:41

BRUKSEL- Avrupa Birliği, Türkiye'ye vize serbestisi için görüşme yapmaya hazırlanıyor. AB'den bir üst düzey yetkili tarafından yapılan açıklamada, “Bu tartışmanın sonucunu önceden tahmin edemeyiz. Türkiye, birçok ortak çıkar alanında aday ülke ve kilit ortak olmaya devam etmektedir” denildi.

Temmuz ayının başında yapılan NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç'in NATO'ya üyeliğine karşılık Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde önünün açılmasını talep etmişti. Son dönemlerde yaşanan vize krizini de gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çıkışı sonrası Avrupa Birliği'nden önemini açıklamalar geldi. Avrupa Birliği'nden üst düzey bir yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği ve vize serbestisi Sonbaharda görüşülecek.

AVRUPA BİRLİĞİ SONBAHARI İŞARET ETTİ

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği ve vize serbestisi konusunda Avrupa Birliği'nden çok önemli açıklamalar geldi. Avrupa Birliği'nden üst düzey bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, “Yüksek Temsilci ve Komisyonun AB-Türkiye ilişkilerinin gidişatına ilişkin Avrupa Konseyi’ne sunduğu rapor sonbaharda görüşülecek. Bu tartışmanın sonucunu önceden tahmin edemeyiz” denildi.

TÜRKİYE'NİN AB'YE TAM ÜYELİĞİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik süreci için hangi şartlar gerektiği de açıklandı. Avrupa Birliği yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılından bu yana katılım müzakerelerinin devam ettiğini belirtirken Türkiye'nin toplam 35 müzakere faslının 16'sını açtığını söyledi. Sadece bilim ve Araştırma faslının geçici olarak kapatıldığını belirten yetkili, “2006 yılında Konsey, Türkiye’nin Kıbrıs’a ilişkin kısıtlamalarıyla ilgili 8 faslın açılmayacağına ve Türkiye, AB-Türkiye Ortaklık Anlaşması Ek Protokolü’ne ilişkin taahhütlerini yerine getirene kadar başka fasılların geçici olarak kapatılmayacağına karar vermişti." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA