23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TÜRKİYE, KÖLN FUARINDA FARKLIYDI

Almanya'nın halka açık en büyük fuarlarından “Kölner Reisemesse” Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın stantı, büyük bir ilgi çekmeyi başardı.

Türkiye, Köln Fuarında farklıydı

04 Aralık 2007 Salı 11:40

Hüseyin Baraner-Tourexpi


KÖLN- Almanya’nın en büyük halka açık turizm fuarlarından biri olan 30 Kasım 02 Aralık arasında yapılan “Kölner Reisemesse” Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın stantı, büyük bir ilgi çekmeyi başardı. Katılımcılar, gelen ziyaretçi sayılarından fazlasıyla memnunlar.

Nemrut dağından esinlenen Hüseyin Baraner’in sağladığı  “Tanrı heykelleri” maketleri ve orjinaline uygun yapılan ve içi gezilebilen “Muğla Evi” modeli, Türkiye’nin ortak standı, bu yılki fuarda da çok büyük ilgi çekti.




Türkiye’nin ortak standında Kemer bölgesi otelleri temsil edildi. Bu amaçla, Crystal Hotels, Ela Quality Resort, Belek Beach Resort & Spa, Iberotel, Rixos Premium Hotel, Papillon Hotels ve Akdeniz sahillerinden birçok tanınmış otel Köln Fuarında temsil edildi.

Türk Havayolları iki ayrı stantta ziyaret edilebiliyordu. Hem Türkiye ortak standında, hem de büyük ve etkileyici bir şekilde Köln-Bonn Havalimanı standında sergileniyordu.

Büyük bir Wellness bölümüne sahip olan Gloria Serenity oteliyle genişleyen  Gloria otelleri ve bir Türk şirketi olan Sanitas tarafından işletilen Wellness bölümünü, fuar alanında özel olarak ayrı bir bölümde açılan Wellness standında, üstelik Alman Wellness birliğine komşu olarak, sergiledi.

 



Seyirciyi mıknatıs gibi çeken alan, yine fuarın gösteri sahnesi oldu. Müzikaller ve dans gösterilerinin yer aldığı sahnede yine her yıl olduğu gibi, Köln-Bonn havalimanında unutulan ve sahibi bulunamayan eşyaların açık artırma usulü satışları da yapıldı. Mezaevi Wendt tarafından yapılan satışlar, adeta bir şov havasına büründü.

 

2008 için yeni konseptler

Özellikle Türk katılımcılara başta olmak üzere, bütün katılımcılara 2008 Köln Reisemesse Fuarının yeni konsepti, özel bir tanıtım şovuyla tanıtıldı. İsminin “TravelTour & Trends” olacağı açıklanan 2008 Fuarının ana tema’sına ilave olarak, 2008 fuarında özel “Heyecan Dünyaları” yaratılacak. Buna örnek olarak, bir holün tamamı bir golf alanına çevrilecek. Bu alanda, golf otelleri, golf malzemesi tedarikçileri ve diğerleri stantlarını kurabilecekler.

 

Benzer “Heyecan alanları” diğer kimi konular için de yaratılacak, örneğin: Wellness & Güzellik, yürüyüş, Trekking, doğa, kış ve spor turizmi, güneş, deniz, kamping, karavan, eğitim, dalgıçlık ve yöre tanıtımı.

 

Katılımcılar, 3 kategori ve 9 ayrı programlardan seçebilecekler. “5 yıldızlı yerleştirme”  anlamını taşıyacak seçim, Köln Fuarının katılımcıyı tam olarak konuyla ilgili alana münferit olarak yerleştirilmesi ve standının ayrı yapılması anlamına gelecek. “4 yıldızlı yerleştirme” anlamı da, var olan konuyla ilgili stantlara entegre olarak yerleştirilmesi ve “3 yıldızlı yerleştirme” de konu alanlarına bağlı olmaksızın kendi standını ve alanını yaratarak yerleştirmeyi öngörüyor.

 

Türk katılımcıları memnun

Kuzey-Ren West Falya eyaletinin en yoğun nüfus birikimine sahip Köln kentinden özellikle Cumartesi gün gelen yoğun sayıdaki ziyaretçilerin ilgisi, Türk katılımcıları memnun etti. 

 



2007 yılından beri Crystal otellerini Avrupa’da temsil eden Eyüp Kökçe görüşlerini şöyle açıkladı:
“18 milyon nüfusun yaşadığı bir bölgede yer almasından dolayı, Köln turizm Fuarının önemi bizim için çok büyük. Bu sebeple gelecekte de bu fuara katılmayı sürdüreceğiz. Bu Fuarı, Berlin’deki ITB Fuarının tamamlayıcısı olarak görüyoruz, zira Berlin Fuarı, sektör içi tanıtımı için bir Prestij Fuarı olarak görüyoruz, Köln Fuarı ise, doğrudan ziyaretçiye tanıtımı sağlıyor. Bu vesileyle, bizi bu fuara katılmaya ikna eden Hüseyin Baraner’e de teşekkür etmek istiyorum. Bizi doğru bilgilendirdi ve destekledi. 

Bu Fuarın tedarikçiler, acenteler ve tatil satış personelleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu fuara henüz katılmayan otellere bu fırsatı gelecekte kullanmalarını tavsiye ediyorum.”

 

Eyüp Kökçe, Crystal otellerini Avrupa’da temsil ediyor ve kendisini bu sebeple Avrupa tur operatörleri ve Türk otelleri arasında bir köprü olarak görüyor.  Kökçe, otel sayılarının bu denli yükseldiği ve tur operatörlerinin istediği gibi seçim yapabilecekleri bu devirde, otellerin, tur operatörlerinin yapacakları seçimleri kolaylaştırması gerektiğini düşünüyor. Kökçe’ye göre, Crystal otelleri bu sebeple 2008 yılı için sadece iyi bir doluluk oranı garantilemiyor, ayrıca %55’lik Alman turist oranıyla, önemli tur operatörlerinin işbirliğini de sağlıyor. Crystal otelleri bu sebeple Neckermann Reisen’in hem Ana katalogunda, hem aile katalogunda gösteriliyor.

 

Belek Beach Resort & Spa

Belek Beach Resort & Spa Genel Müdür Yardımcısı Volkan Postacı, 2005 yılında açılan otelinin seneye daha da genişleyeceği hizmet çeşitliliği ve ürün yelpazesiyle Belek’teki lüks otellerin arasında sivrileceğini söylüyor. Postacı, otellerini geniş kitlelere tanıtabilmek için Köln Fuarını önemli bir fırsat olarak görüyor.

 

Türk katılımcıları yeni konsepte hayran kaldılar

Frank Hildesheim (Pazarlar ve Proje Müdürü) ve Sandra Orth (Genel Müdür), Türk katılımcılarına 2008 de uygulanacak “TravelTour & Trends” başlığı altındaki “Heyecan Dünyaları” konseptinin tanıtımını yaptılar. Türk katılımcıları tarafından büyük bir ilgi ve hayranlıkla izlenen tanıtımdan sonra ortak görüş, seyahat pazarlarının tanıtımına yönelik fuarın bir değişim sürecinde olduğunu ve gelecek yıl çok daha başarılı geçeceğiydi.

 

Diğer dikkat çekenler

Görkemi ve estetiğiyle uzaktan bile görünen ve dikkat çeken Türkiye ortak standının yanı sıra, TUIfly ve Köln-Bonn Havalimanının stantları da, 32 ülkeden 500den fazla katılımcılar arasında dikkat çekti ve büyük bir ziyaretçi akınına uğradı.

SON DAKİKA