20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya28°C

TÜRKİYE İMAJI İÇİN TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST KALMALI

Antalya Barosu avukatı Mücahit Gündoğdu: AB ve PACE, Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin   özgürlüklerinin elinden alınması noktasında  çok hassaslar.

Türkiye imajı için tutuklu gazeteciler serbest kalmalı

21 Temmuz 2019 Pazar 08:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- İnsan hakları savunucusu, aktivist Antalya Barosu avukatı Mücahit Gündoğdu, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis i(Pace) ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu'nun Türkiye ile ilişkilerde kırmızı çizgilerinin kişi hak temel ve hürriyeti, yaşam hakkı, ifade düşünce hürriyeti olduğunu söyledi. 
Gündoğdu, ''AB ve PACE, Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin   özgürlüklerinin elinden alınması noktasında  çok hassaslar.Yaşlı olan Ahmet Altan ve Nazlı Iılıcak'ın Sağlık sorunlarını yakından takip ediyorlar.Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmalarını istiyorlar. Bu durum turizmi de baltalıyor.'dedi.

-mucahit-gundogdu.JPGRAPOR HAZIRLADIK
Tutuklu gazetecilerin insan hakları ihlalleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Güngoğdu, kendisininde Antalya Döşemealtın'da tutuklu olan ve sonradan tahliye edilen gazetecilerin hak ihlalleriyle ilgili ceza evinde 13 gazeteciyle yüz yüze görüşme yaptığını belirten Gündoğdu, ''Hak ihlalleriyle ilgili rapor hazırladık. rşlı aporu ilgili insak hakları kuruluşlarıyla paylaştık. Ülkemizde PACE raporuna göre 115 tutuklu gazeteci bulunuyor. En yaşlı  bayan gazetecide Nazlı Ilııcak, AB Türkiye Raportörü Kati Piri, gazetecilerin serbest kalmaları için AB Parlementosunda  2 defa detaylı bilgilendirme yaptı. AB'nin ve PACE'nin kırmızı çizgisi tutuklu gazeteciler.Bizde uluslararası insak hakları savunucuları olarak gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bir ülkede gazeteciler özgür değilse o ülkede demokrasiden  söz edemeyiz. İfade ve düşünce hürriyeti olmadan bir ülke kalkınamaz. dedi. 

-mucahit-gundogdu-001.JPGAVRUPA SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTUYOR
Strazburg PACE' de Lilianne Maury Pasquier, Susanne  Eberke-Strub, Nicole Terasse  Rosab jörk ve Borianna Aberg gibi parlamenterlerin  tutuklu gazetecileri konuşmalarıyla sürekli gündemde tuttuklarını belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı.''Bu mağduriyetler giderilmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) tarafından ülkenin yüklü tazminatlarla karşı karşıya kala bileceğinin altını çizen Gündoğdu, '' Halen mahkemelerde OHAL dönemi uygulamaları devam ediyor. OHAL kalkalı 2 yıl geçmesine karşı OHAL varmı gibi davranarak yargılama yapıyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA