08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

TÜRKİYE, GELEN HİNTLİ ZİYARETÇİLERDE %34'LÜK ARTIŞ GÖRDÜ

Hindistan Giden Tur Operatörler Derneği - OTOAI‘nin girişimleri ile Türkiye'nin tüm yıl boyunca toplam 274.000 Hintli turisti ağırlaması 2023 yılıne göre dikkat çekicidir.

Türkiye, gelen Hintli ziyaretçilerde %34'lük artış gördü

11 Temmuz 2024 Perşembe 14:27

YENİ DELHİ - Hindistan Giden Tur Operatörler Derneği - OTOAI‘nin girişimleri ile Dünya turizminde önde gelen küresel destinasyon olan Türkiye’nin cazip destinasyonları Hintli acentelere tanıtıldı. Bunun sonucunda Türkiye’ye Hindistan’dan giden turistlerde kayda değer bir artış yaşadı.
Ocak ve Mayıs 2024 arasında Türkiye, 2023'teki aynı döneme kıyasla %34 artışla 126.000 Hintli

ziyaretçiyi ağırladı. Bu büyüme, Türkiye'nin tüm yıl boyunca toplam 274.000 Hintli turisti ağırlaması 2023 yılıne göre dikkat çekicidir. Hintli turistlerdeki önemli artış, Türkiye'nin kalıcı çekiciliğini ve Hindistan'dan daha fazla ziyaretçi çekmek için stratejik çabalarını gösteriyor.

Hintli turistler, Türkiye'nin çeşitli turizm deneyimlerine giderek daha fazla ilgi duymaktadır. Birçoğu, zengin kültürel mirasının, alışveriş ve yemek deneyimlerinin tadını çıkararak ülkeyi Özgür Bağımsız Gezginler (FIT'ler) olarak keşfediyor. Tarihi simge yapıları, canlı kültürü ve

benzersiz gastronomik deneyimleriyle tanınan İstanbul gibi önemli destinasyonlar, en iyi seçenekler olmaya devam ediyor. Eşsiz manzaraları ve sıcak hava balon turlarıyla ünlü Kapadokya'da da Hintli ziyaretçilerde artış görüldü. Muhteşem plajları ve lüks tatil köyleriyle ünlü Antalya ve Bodrum gibi kıyı bölgeleri, benzersiz düğün törenleri, balayı, lüks kutlamalar ve etkinlikler için popülerdir. Doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla ünlü Pamukkale, İzmir ve Alaçatı gibi diğer destinasyonlar da önemli sayıda turisti çekmektedir.
Bu etkileyici büyüme, Hindistan'daki aktif tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yanı sıra seyahat acenteleri , şirketler ve düğün planlayıcıları gibi Hintli paydaşlarla başarılı iş birliklerine bağlanabilir.
Türkiye Turizm, bu yılın başlarında Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği (TAAI) ile iş birliğinde altı şehirde başarılı bir Hindistan Roadshow'u yaptı. Bu girişim, Hint seyahat ticareti ile Türk turizmi arasındaki bağları güçlendirmeyi, iş birliğini teşvik etmeyi ve yeni ufuklar açmayı amaçlıyordu.

OTOAI (Hindistan Giden Tur Operatörleri Derneği OTOAI önderliğinde yapılan mega fam turu gibi girişimler turizmi tanıtmada önemli bir rol oynuyor . 30 Haziran - 6 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki son gezi, Türkiye'nin sayısız cazibesini Hindistan seyahat acentelerine tanıtmaya adanmıştır. Hindistan'ın dört bir yanından toplam 40 OTOAI üyesi, çeşitli bölgeleri ve turizm ilgi alanlarını temsil ederek bu heyecan verici çabaya katıldı. Ülkenin zengin kültürel olanakları, çarpıcı manzaraları ve canlı şehirleri, gelecekte daha da fazla büyüme vaat ederek Hindistanlı turistleri büyülemeye devam ediyor.

Kaynak: Travel World
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA