20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

TÜRKİYE GASTRONOMİ KÖYÜ, İSTANBUL DA HAYATA GEÇİYOR

Türkiye ve İstanbul için turizmde yeni bir destinasyon olarak yaratılan Türkiye Gastronomi Köyü projesi 26 Temmuz da hayata geçiyor.

Türkiye Gastronomi Köyü, İstanbul da hayata geçiyor

20 Temmuz 2019 Cumartesi 10:00

İSTANBUL, Gastronomi Turizmi Derneği’nin 2 yıldan beri Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile entegre olarak çalıştığı Türkiye ve İstanbul için turizmde yeni bir destinasyon olarak yarattığı Türkiye Gastronomi Köyü projesi 26 Temmuz da hayata geçiyor.

Sarıyer Bahçeköy de yaklaşık yüz dönüm arazide gerçekleşecek bu önemli organizasyon Türsab (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ile entegre çalışacak. İstanbul’daki 2.500 acente yanı sıra Türkiye genelindeki 12 bin seyahat acentesi için de pazarlanacak önemli bir gelir kaynağı olduğu bildirildi.

turkiye-gastronomi-koyu-.jpg

Köyde Anadolu’nun 7 bölgesi mutfak kültürü GTD temsilcileri önderliğinde yerinde gösteriler ile tanıtım ve satış şeklinde tanıtılıyor olacak. Anadolu’nun otantik kıyafetleri ile ve orijinal ürünlerinin sunulacağı noktalar doğaya zarar vermeden ahşap konstrüksiyon ile koordine edildi ve Amerika’dan ödüllü mimarlık firmasının da koordinasyonunda ülkemizin değerleri tanıtılıyor

Projede dünya mutfaklarına ve kültürüne de yer verilecek. İlk etapta. Türkiye yanında Hint, Nepal, Özbekistan, İtalya, Fransa, Avusturya, Belçika, Amerika, Rusya gibi ülkelerin de mutfak kültürleri sunulacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA